agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-11-2008, 16:27   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Hamsi böreği

Ben de sizlere hamsi böreği tarifi vereyim, şimdi hamsi zamanı.
Yarım kilo hamsiyi temizleyip yıkayıp, tuzlu suda çok az haşlayın. Daha sonra süzün ve orta kılçığını da çıkartarak, 3-4 cm boyunda didikleyin.
Başka bir yerde 6-7 tane taze soğanı ince ince kıyın. Yine ince ince kıyılmış bir demet maydanoz, tuz, biber ile iyice karıştırın. Bu harmana didiklenen hamsiyi de ilave ederek, üzerine bir adet yumurta kırıp, hafifçe bir iki karıştırın.
İki veya üç adet yufkayı, şerit şerit kesin. İçine balıklı harcı koyarak, muska gibi sarın.
Sarma işi çok kalın olmamalı, yani şerit yufkanın sonuna kadar sarmayın, üç dört döndürmek yeterli olacaktır.
Böreklerinizi kızgın yağda kızartarak, kâğıt peçete üzerine alarak, fazla yağlarını emdirin.
Servis yaparken üzerine mutlaka limon sıkın.
Kızartmadan, elinizde kalmış olan börekleri buzdolabınızın buzluğunda da bir iki gün muhafaza edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
(Hamsi böreği, evde yapacağınız balık sofrasında çeşit olarak güzel bir sunum olmaktadır.)


Düzenleyen Güler : 13-11-2008 saat 16:32 Neden: ilave
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2008, 12:45   #2
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Güler Hanım. Trabzon'a buyrun gelin. İstediğiniz levrek buğulama olsun. İkramımız olur.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 19:28   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili susam, yok Trabzon'a gelirsem, levrek değil de Karadenizin kalkanını yemeği tercih ederim

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2009, 17:20   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Yukarıda tarifini verdiğim hamsi böreğini geçen gün misafirlerim için yaparken sizler için fotoğrafladım.

Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın.

Name:  PC240002 (600 x 450).jpg
Views: 2816
Size:  69.8 KB

Name:  PC240003 (600 x 450).jpg
Views: 830
Size:  49.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2009, 17:24   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Haşlanan hamsileri ufak ufak parçala veya ikiye böl. Soğan ve maydanoz karışımına ilave ederek üzerine bir adet yumurta kır, biraz karabiber ve tuz ilave ederek harmanla.

Name:  PC240006 (600 x 450).jpg
Views: 1150
Size:  45.4 KB

Name:  PC240007 (600 x 450).jpg
Views: 1099
Size:  55.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2009, 17:31   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Şerit şerit kestiğiniz yufka içine koyduğunuz malzemelerle yufkayı muska şeklinde katlayın.

Name:  PC240008 (600 x 450).jpg
Views: 1025
Size:  27.6 KB

Name:  PC240009 (600 x 450).jpg
Views: 1200
Size:  31.4 KB

Name:  PC240010 (600 x 450).jpg
Views: 861
Size:  30.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2010, 19:46   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Güler hanım ben kese gibi büzüp maydonoz bağı ile bağlıyorum görüntüsü şık oluyor

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024