Hamsi böreği
Ben de sizlere hamsi böreği tarifi vereyim, şimdi hamsi zamanı.
Yarım kilo hamsiyi temizleyip yıkayıp, tuzlu suda çok az haşlayın. Daha sonra süzün ve orta kılçığını da çıkartarak, 3-4 cm boyunda didikleyin. Başka bir yerde 6-7 tane taze soğanı ince ince kıyın. Yine ince ince kıyılmış bir demet maydanoz, tuz, biber ile iyice karıştırın. Bu harmana didiklenen hamsiyi de ilave ederek, üzerine bir adet yumurta kırıp, hafifçe bir iki karıştırın. İki veya üç adet yufkayı, şerit şerit kesin. İçine balıklı harcı koyarak, muska gibi sarın. Sarma işi çok kalın olmamalı, yani şerit yufkanın sonuna kadar sarmayın, üç dört döndürmek yeterli olacaktır. Böreklerinizi kızgın yağda kızartarak, kâğıt peçete üzerine alarak, fazla yağlarını emdirin. Servis yaparken üzerine mutlaka limon sıkın. Kızartmadan, elinizde kalmış olan börekleri buzdolabınızın buzluğunda da bir iki gün muhafaza edebilirsiniz. AFİYET OLSUN. (Hamsi böreği, evde yapacağınız balık sofrasında çeşit olarak güzel bir sunum olmaktadır.) |
Güler Hanım. Trabzon'a buyrun gelin. İstediğiniz levrek buğulama olsun. İkramımız olur.
|
Sevgili susam, yok Trabzon'a gelirsem, levrek değil de Karadenizin kalkanını yemeği tercih ederim;););)
|
2 Eklenti(ler)
Yukarıda tarifini verdiğim hamsi böreğini geçen gün misafirlerim için yaparken sizler için fotoğrafladım.
Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Eklenti 119375 Eklenti 119376 |
2 Eklenti(ler)
Haşlanan hamsileri ufak ufak parçala veya ikiye böl. Soğan ve maydanoz karışımına ilave ederek üzerine bir adet yumurta kır, biraz karabiber ve tuz ilave ederek harmanla.
Eklenti 119377 Eklenti 119378 |
3 Eklenti(ler)
Şerit şerit kestiğiniz yufka içine koyduğunuz malzemelerle yufkayı muska şeklinde katlayın.
Eklenti 119380 Eklenti 119381 Eklenti 119382 |
Güler hanım ben kese gibi büzüp maydonoz bağı ile bağlıyorum görüntüsü şık oluyor :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024