![]() |
|
![]() |
#2731 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Zengardenden gelen fide şimdi açabildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Ağaç Dostu
|
Güzelliğine güzelde bütün marifet sıcaklarda yaşatabilmekte. Kayıplar çok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Merhaba keşke ama keşke küpe çiçeğimi balkondan içeri alamadan önce okusaydım bu yazıları çok mutsuzum bir tane bile çiçek kalmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Kupe cicegi severler,bu yaz burdan bir arkadastan edindigim fushia yi cektim. yigit666 arkadasima da tesekkurler.Onun sayesinde yeni bir iki cesit edindim ve onlari da birkmiyorum.Daha ufaklar lakin..Bu turun adini bilmiyorum ne yazik.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
sayın sarigoz. çok güzel açmış adı fuchsia swingtime . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
arkadaşlar küpeyi bende severek yetiştirirdim ama artık yetiştiremiyorum galiba şu anda da küçük bir çeliğim var tuttu biraz büyüdü veeeee gene büyümesi durdu niye böyle oluyo ki bunlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
merhabalar , küpe çiçeğinin sevgisi bambaşkadır yüreğimde.Ama bulunduğum iklim koşullarında yaşatamıyorum.Her sene onları kaybedince son dedim almayacağım ama hep yenildim onun asil güzelliği karşısında.Bu senede 13 çeşit kaybettim.Önce beyaz sinekler ve arkasından sıcaklar....Sonuç hüsran .Bu senede son dedim inşallah öyle olur. Bu seneki güzelliklerden bir kareyi burda ölümsüzleştirmek istedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Ağaç Dostu
|
Snseptember82,ben internetten tohum alıp denedim.Tohumlar çok küçük olduğu için, toprağın üzerine serpip, fısfısla sulama yaptım. Tam 21 gün sonra çimlendiler,o zamanlar hem daha acemi hemde sabırsızdım. Çimlendikten sonra toprağı alttan sulamaya başladım,üstten fısfıs yapınca fidelere zarar veriyor,yan yatıyorlar.Tabii o kadar uğraş ve çabadan sonra yazın kavurucu sıcaklarında keybettim. Geçen sene de 9 çeşit küpe çiçeği aldım.Buralarda yaz çok sıcak olduğundan ,sıcaklara dayanamayıp hepside öldüler.Bende artık küpe çiçeği yetiştirmekten vazgeçtim,burdaki arkadaşların fotoğraflarıyla avunmaya karar verdim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Ağaç Dostu
|
Zengardenden bu sene alınmıştı. Son bir gayretle açmaya çalışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Ağaç Dostu
|
Açınca muhteşem olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sayın Benol Hazaroğlu, sizin küpelerinize ve çektiğiniz resimlerin güzelliğine hayranım. Ben nedense bir türlü tam anlamıyla küpe çiçeği yetiştiremiyorum. Öğrendiğim yanlışım şu ki yazın budandında hep kaybettim küpelimi. Şu an iki saksıdan kalan iki dal küpem var. Yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Soğuk havalar biraz iyi geldi gibi ama o kadar cılızlar ki her an kaybedebilirim. Balkondalar acaba içeriye alsam mı ? Yapmam gereken bir ayrıntı varmıdır sizce ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dağçiçeği, Yaşatmak için ben de çok zorlanıyorum. Benim de çok kayıplarım var. Onlar sağlıklıyken devamlı çelik alıp yedekte tutmaya çalışıyorum. Çeliktede her zaman başarılı olamıyorum. Temmuz ve Ağustos ayları en zorlandığım aylar beni görseniz saksılar elimde köşe kapmaca oynuyoruz. Bahçemin gölge alanı hiç yok gibi bazen komşuların gölge alanlarına bile taşıyorum onları. Bazen de çok sıcaklarda geçici olarak evin içine alıyorum güneş gidince dışarı çıkarıyorum. Bahçemde çok büyümüş toprakta dikili 2 küpem vardı 3 sene dayandı geçen sene birini bu sene diğerini kaybettim. Tekrar diktim. Kesinlikle gölge seviyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Ağaç Dostu
|
Sayın september82 internetten tohum aldığınızı okuyunca heyecanla sormak istedim. Çok aramama rağmen internette bir türlü bulamadım. Acaba adresini verebilir misiniz? Bende tohumdan yetiştirmek istiyorum. Malesef bulunduğum şehirde küpe çiçeğine dair herhangi bir tür yok ya da ben rastlamadım. Bu konuda yardımlarınız beni çok mutlu eder. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Arkadaşlar küpe çiçeği hindistan cevizi lifinde yetiştiriliyor bir müddet canlı kalıyor tabi gübre ve vitamin takviyeside var biz aynı imkanları veremiyoruz ,Bu tamamen ticari amaçlı satış arkadaşlar size tavsiyem saksı toprağına dikkat ederek alın yani toprağı bizim bildiğimiz bahçe toprağına benzeyen küpelerden alın onlar yaşıyor diğerlerinden bu yaz 9 fide aldım 2ay içinde hepsini kaybettim toprağı bahçe toprağı olan küpem iki tane idi ikiside şuan yaşıyor 10cm boyunda fide olarak almıştım şimdi 25 cm den uzun ve canlı oldular hepinize başarılar.. ![]() Düzenleyen pembegül : 15-12-2012 saat 22:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın Sevgi ; Küpeliniz tohum yapmış çok net ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Ağaç Dostu
|
Ay çok sevindim. Çok teşekkür ederim. Peki bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz. Tohum ne zaman olgunlaşır? ne zaman tohumu almam gerekir? Bu bilgileride verirseniz çok sevinirim. Ilk defa küpeli yetiştirdim ve ilk defa küpeli tohumuyla karşılaşıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maalesef bende küpeli konusunda çok bilgili değilim. Ancak ya kendi düşerse ya da kuruduğunda alın. Siz koparmayın. Bir bilen muhakkak yardımcı olacaktır. Bu Ağaçlar.net'in doğasında var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İyice olgunlaşıp kurumadan almayın, Şubatta ekebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Ağaç Dostu
|
Bizde takip edeceğiz Sayın Sevgi .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
bu küpe ve bir türü daha var,bu oluşumlar tohum diye adlandırılıyor,ancak içindeki siyah sıvımsı madde içinde tohum olarak bir şey göremedim. yine de belki tohum dur diye yıllarca ekim yaptım çimlenen bir şey olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bulabilirsiniz september82. Geçen yıl, tanıdığımın getirdiği bir çelikle ürettiğim fakat çiçeğini hiç açmadığı için rengini bile bilmediğim bir küpem var ![]() Geçen yıl çelikten üretim küpe; Bunlarda bu biraz önce şaşırttığım fideler; Küpelerin yanlarında Lavandula Angustifolia ve Jasminum Primulinum fideleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlar meyvenin içinde çok ufak oluyor, toz gibi. Onları kuruttuktan sonra ufalayıp, yüzeye ekmek gerekiyor, fısfısla sulayıp nemli tutup çimlendirmek zahmetli bir iştir. Bu yüzden çelikle üretim en kolayı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hazaroğlu verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Ben kaç yıldır küpeli için uğraşıyorum. Baharda alıyorum genelde ve kaybedeceğimi anlayınca köklenmesi için filizlerinden kırıyorum. Ama kırdığım dalların daha hızlı kuruduğunu gözlemledim. Siz hangi mevsimde filizleri yedekliyorsunuz ? Sayın Pembegül sözlerinize tamamıyle katılıyorum. Benim aldığım birkaç saksıda da torf ya da Hindistan cevizi lifi içindeydi küpeler. Bunlar ne yaptıysam yaşamadılar. Zaten su ayarı çok zor olan bir çiçek. Ne az ne çok su seviyor. Hal böyle olunca da iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İlk defa bu baharda dediğiniz gibi bahçe toprağında bir küpe buldum diye sevinmiştim o da rüzgarda balkondan uçtu dalları kırılınca tek dal hariç hepsi kurudu. Şu an can çekişiyor diyebilirim. İç mekanda soğuk bir yere aldım bakalım bu kışı atlatabilecekler mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili dağ çiçeği birde küpe çiçeğine demir vitamini verin belki vitamin ihtiyacı vardır özellikle demir vitaminini çok seviyor demir vitaminini elde etmek için bir petşişenin içine küflü birkaç çivi atın ve su ile doldurun birkaç gün bekletin küpeyi bu su ile sulayın Benim çocukluğumda çiçekleri teneke kutulara dikerlerdi çiçekler hem büyür hemde bol çiçek açardı şimdi saksılar plastik oldu çiçeklerin keyfi kaçtı , Benim küpenin birisi şu an salça kutusunda ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Pembegül teşekkür ederim. Saksılara gazoz kapağı , çivi gibi demir parçaları batırıyordum. Fakat sizin anlattığınız yöntem daha pratik ve daha etkili . En kısa zamanda deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|