agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-01-2009, 00:01   #31
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Canım arkadaşım, ben yemek niyetine yiyorum, ama sen nasıl istersen yiyebilirsin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 12:58   #32
Ağaç Dostu
 
maviyeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2008
Şehir: İzmir-Foça
Mesajlar: 224
Enginar salatası

Bu hafta pazardan aldığım enginarlardan salata yapmaya karar verdim, evde ne bulduysam kullandım. Çok lezzetli oldu.

Enginarları ikiye bölünüp limonlu su da beklettim. Patatesleri küp küp doğradım. Brüksel lahanalarını ve mantarı temizledim. Patates, enginar ve lahanaları az suyla haşladım, pişince servis tabağına aldım. (Patatesler enginarla haşlanınca çok lezzetli oluyor, yeni keşfettim. Suyunu da dökmedim, soğuyunca bir bardak içtim ) Mantarları ince ince kıyıp tavada az yağ ile soteledim. Tabağımı mantarlarla süsledim. Üzerine sarımsak, limon ve zeytinyağından yaptığım sosu gezdirdim. Yemek niyetine yedim, bitirdim

Not: Havuç da güzel olurdu aslında ama eşim sevmediği için kullanmadım.

maviyeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 23:13   #33
Ağaç Dostu
 
osmann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
Bir kırmızı lahana salatası da benden! Kırmızı lahana ve kuru soğan ince ince kıyılır.Tuz ile yumuşayıncaya kadar ovulur. Fazla tuzundan arındırılır. Üzerine zeytinyağı, limon,pancar turşusu suyu karışımı dökülür.Son olarak üzerine sumak serpilip servis yapılır.Pratik ve çok lezzetli bir salata. Meze sevenler için idealdir

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2009, 03:46   #34
Ağaç Dostu
 
huzunperest's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 643
Galeri: 23
Salatalar başlığını görünce tarif değil ama bir fotoğraf ekleyeyim dedim. Meşhur Amasra salatası

Eklenen Resimler
 
huzunperest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2009, 15:48   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Salata susulemek

Guzel bir salata tabagi sofranizi hem renkli gosterir hem de istah acar.

Bu gun yemek yapma sirasi bendeydi ve yemek balikti, balik olunca da yaninda guzel bir salata olmaliydi. Salatayi yaparken fotograflar cekip sizlerle de paylasmak istedim.

Asagidaki malzemelere siz ekleme ve ya cikarma yapabilirsiniz ornegin Turkiyede kullanimi yaygin olmiyan dal kereviz ve golyandro(kisnis) yerine baska baska yesillikler kullanabilirsiniz. Avakado ise salatada guzel oluyor.

Name:  Salata susulemek 001.jpg
Views: 1605
Size:  38.6 KB
Kullanilan malzeme:
Yarim kivircik marul
Bir dal kerevizin gobegi.
5-6 dal taze golyandro(kisnis)
10 dal kadar roka
Siyah zeytin
Bir domates
Bir kucuk eksi(limon)
Bir kucuk portakal
Bir kucuk avakado
Suslemek icin latin cicegi ve cicek tomurcugu(latin cicegi yoksa yenilebilecek baska cicekler de kullanilabilir)
Tuz ve zeytin yagi

Name:  Salata susulemek 002.jpg
Views: 1947
Size:  26.5 KB
Salata yapilacak mazemeler yikanir, once elle koparilan marul parcalari tabagin ortasina, rokalar da tabagin kenarlarina konur.

Name:  Salata susulemek 003.jpg
Views: 1716
Size:  29.6 KB
Kereviz ve golyandro ince dogranip marullar uzerine konur.
Latin cicekleri roka aralarina dizilir.
Name:  Salata susulemek 004.jpg
Views: 1608
Size:  16.6 KB
Avakodo bir cay kasigi yardimi ile parca, parca salataya eklenir.

Name:  Salata susulemek 005.jpg
Views: 1332
Size:  27.9 KB
Ardindan zeytinler tabaga dizilir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2009, 15:59   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Name:  Salata susulemek 006.jpg
Views: 1286
Size:  18.0 KB
Name:  Salata susulemek 007.jpg
Views: 1868
Size:  21.0 KB
Domates kabugu elma soyulur gibi kabugu hic koparilmadan soyulur.

Name:  Salata susulemek 008.jpg
Views: 1234
Size:  27.4 KB
Ikiye bolunen soyulmus Domates dilimlenip tabaga yerlestirilir.

Name:  Salata susulemek 009.jpg
Views: 1195
Size:  20.0 KB
Domates kabugu parlak kismi ic tarafa gelecek sekilde avuc icinde sarilir.

Name:  Salata susulemek 010.jpg
Views: 1210
Size:  12.1 KB
sarim bittikten sonra avuc icinde ters cevrilip tabagin ortasina yerlestirilir.
Salataya tuz, eksi portakal ve zeytin yagi eklenir ve sofraya alinir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2009, 16:01   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Name:  Salata susulemek 012.jpg
Views: 1181
Size:  47.1 KB
Hepinize afiyet olsun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2009, 10:27   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Çok sevdiğim bir salatanın tarifini ekleyerek aranıza döneyim

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı Lahanayı rondoda incecik kıyın. Yoğurt, mayonez ve tuz karışımını lahananın üzerine döküp iyice karıştırın. Lila rengi harika bir görüntü oluşunca servis yapıp afiyetle yeyin. ( Bu aslında biraz mezeye de benziyor. Aynı şeyi kerevizle de deneyebilirsiniz )

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2009, 11:34   #39
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Baldaş, hoş geldin.
Lahana salatasını canının çektiği belli. Hadi hem yap ye hem de bize bir fotoğrafını yükle oldu mu?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2009, 11:38   #40
Ağaç Dostu
 
RİKO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 124
Mercimek salatası:
_____________________
Bir bardak mercimek haşlanıp soğutulur(bayağı bol bir salata oluyor,ölçüyü kendiniz ayarlayabilirsiniz).İçine ince kıyılmış dereotu,maydanoz,taze soğan,önceden haşlanmış bir avuç nohut,küp küp kesilmiş kırmızı biber ilave edilir.Sos olarak zevkinize göre zeytinyagı,bol limon ve nar ekşisi eklenip iyice karıştırılır.Çok taze ve içe ferahlık veren bir etki yaratıyor;faydası da cabası.. Afiyet olsun...

RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2009, 09:00   #41
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
çingen pilavı

Fazla kilo, yaş ve beslenme hataları eklenince, rutin bir kontrol için gidilen doktorda yaptırılan tahlilde ortaya çıkan değerler bazı yasaklamalara sebep oluyor. Et tüketimine kontrol talimatı alınca arayışlar başladı. Aşağıda fotoğrafını eklediğim çökelekli salataya ağırlık verdik. Çingen pilavı diye adlandırılan bu salatayı şöyle yapıyorum ( görev benim, eşim tüketimine yardım ediyor.).

1 adet büyük bir kırmızı soğan, 3 adet taze soğan, 3 adet domates, 1 ufak salatalık, bir miktar çiğ brokoli, bolca taze biber ( köy biberi ile kıl biber tercihimiz), turp, nane, roka, maydanoz, dereotu, aklınıza gelen her türlü yeşillik desek yanlış olmaz. Üzerine 200 gr kadar çökelek koyuyorum, sızma zeytinyağ bolca ilave ederek, en üste de zeytin bolca ve ekmek serbest. Bazen yanına birer yumurta haşlıyoruz, bazen de yağa kırarak yumurtayı bu akşam yemeğimize ilave ediyoruz.

İki haftalık bu beslenme ile 2 kg. a yakın kilo verdim. 15 gün sonra tahlile gittiğimde değerler ne çıkar bilemiyorum ama benim perhiz de ancak bu kadar olabilmekte.

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2009, 11:59   #42
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili hosseda bunu yemeğin yanında salata olarak mı yiyeceğiz dermişim?

Peki bunu hem öğle hem de akşam mı yiyeceğiz?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2009, 12:24   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın güler,

Akşam yemeği olarak sadece bunu yemekteyiz. Ancak kahvaltımızda ve öğlen yemeklerimizde bir değişiklik yok aynen eskisi gibi onlar.

Miktarda kısıtlama yok, ancak abartmadan da doyuluyor ve tok tutuyor insanı. Yatmadan önce atıştırmak da yok yani. Çökeleğin bayanlardaki çok görülen kemik erimesine birebir geldiğini duymuştuk. Bu şekilde sağlıklı kilo verilebiliyorsa şahane olacak tabii. Biz buna her akşam çorba, sulu yemek, pilav, makarna sarmalından kurtulabilirmiyiz diye deneme olarak başladık, hoşumuza gitti devam etmekteyiz.

Hoşakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2009, 17:26   #44
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili hosseda, hep bugün mü başlasam yarın mı başlasam diye erteliyorum.

Ama öyle ama böyle mutlaka başlamalıyım, teşekkürler.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2009, 17:44   #45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Bu grip muhabbeti günlerinde salatanıza sirke eklemeyi unutmayın.
Önlem önlemdir...
Sirke + limon suyu+ Z.Yağı + Karabiber + Kırmızı pul biber + tuz + tozşeker (az) bir kapta bir çatalla bir güzel çırpılıp salataya dökülecek.

Sosdaki sıvılar aynı ölçekte olacak... Ama istediğinizi istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.

Bu sosu bir bardak domates suyuna karıştırıp içebilirseniz sizi kim tutar gari.

Ha, eğer boğazınız ağrıyorsa bu sosla (karabiber oranını az daha artırıp) gargara yapabilirsiniz.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2009, 17:38   #46
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Patates Salatası 5 kişilik

4-5 orta boy patates haşlanır ılınınca soyulup rendelenir,4 tane orta boy salatalık rendelenir suyu sıkılarak rendelenmiş patateslere ilav edilir ve bir orta boy havuç rendelenerek karışıma katılır, diş dövülmüş sarımsak ilave edilir.

8çorba kaşığı yoğurt ve 2 kaşık mayonez ilave edilir son olarak tuzu katılır ve karıştırarak servis kasesine alınır üzerini mayonez ile süsleyebilirsiniz .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2009, 22:50   #47
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Antalya'da pazarda, pazarcıların ayaküstü yaptıkları, olgun avakadodan yapılmış bir salata tatmıştım, tatı damağımda haala. Avakadoyu ezerek yapılan bir salata biliyor musunuz?

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2009, 02:19   #48
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili tenar, sizin bahsettiğiniz şekilde ezilmiş olanını bilmiyorum. Ama ben de Avokado salatasını yaparım. Ya somon füme ile küp küp doğruyarak veya roka+greyfurt karışımı ile.
Her iki şekilde de ağza parça parça gelir avokadolar.

Olgun olanını ezdiğinizde mutlaka limon suyu ilave etmeniz gerekir belki biraz da ketçap.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2009, 00:55   #49
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili tenar, olgun avokadodan yapılan bir tarif buldum, sizin istediğiniz olabilir mi bilemiyorum.

2 olgun avokadoyu soyup püre yapın.
3-4 yemek kaşığı mayonezi 2 yemek kaşığı yoğurt ile yumuşatın.
sarımsak, tuz, karabiber, limonsuyu karışımını ilâve edin. Üzerine doğranmış dereotu serpin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024