27-02-2009, 12:58 | #32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2008
Şehir: İzmir-Foça
Mesajlar: 224
|
Enginar salatası
Bu hafta pazardan aldığım enginarlardan salata yapmaya karar verdim, evde ne bulduysam kullandım. Çok lezzetli oldu. Enginarları ikiye bölünüp limonlu su da beklettim. Patatesleri küp küp doğradım. Brüksel lahanalarını ve mantarı temizledim. Patates, enginar ve lahanaları az suyla haşladım, pişince servis tabağına aldım. (Patatesler enginarla haşlanınca çok lezzetli oluyor, yeni keşfettim. Suyunu da dökmedim, soğuyunca bir bardak içtim ) Mantarları ince ince kıyıp tavada az yağ ile soteledim. Tabağımı mantarlarla süsledim. Üzerine sarımsak, limon ve zeytinyağından yaptığım sosu gezdirdim. Yemek niyetine yedim, bitirdim Not: Havuç da güzel olurdu aslında ama eşim sevmediği için kullanmadım. |
27-02-2009, 23:13 | #33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
|
Bir kırmızı lahana salatası da benden! Kırmızı lahana ve kuru soğan ince ince kıyılır.Tuz ile yumuşayıncaya kadar ovulur. Fazla tuzundan arındırılır. Üzerine zeytinyağı, limon,pancar turşusu suyu karışımı dökülür.Son olarak üzerine sumak serpilip servis yapılır.Pratik ve çok lezzetli bir salata. Meze sevenler için idealdir |
04-09-2009, 15:48 | #35 |
Ağaç Dostu
|
Salata susulemek
Guzel bir salata tabagi sofranizi hem renkli gosterir hem de istah acar. Bu gun yemek yapma sirasi bendeydi ve yemek balikti, balik olunca da yaninda guzel bir salata olmaliydi. Salatayi yaparken fotograflar cekip sizlerle de paylasmak istedim. Asagidaki malzemelere siz ekleme ve ya cikarma yapabilirsiniz ornegin Turkiyede kullanimi yaygin olmiyan dal kereviz ve golyandro(kisnis) yerine baska baska yesillikler kullanabilirsiniz. Avakado ise salatada guzel oluyor. Kullanilan malzeme: Yarim kivircik marul Bir dal kerevizin gobegi. 5-6 dal taze golyandro(kisnis) 10 dal kadar roka Siyah zeytin Bir domates Bir kucuk eksi(limon) Bir kucuk portakal Bir kucuk avakado Suslemek icin latin cicegi ve cicek tomurcugu(latin cicegi yoksa yenilebilecek baska cicekler de kullanilabilir) Tuz ve zeytin yagi Salata yapilacak mazemeler yikanir, once elle koparilan marul parcalari tabagin ortasina, rokalar da tabagin kenarlarina konur. Kereviz ve golyandro ince dogranip marullar uzerine konur. Latin cicekleri roka aralarina dizilir. Avakodo bir cay kasigi yardimi ile parca, parca salataya eklenir. Ardindan zeytinler tabaga dizilir. |
04-09-2009, 15:59 | #36 |
Ağaç Dostu
|
Domates kabugu elma soyulur gibi kabugu hic koparilmadan soyulur. Ikiye bolunen soyulmus Domates dilimlenip tabaga yerlestirilir. Domates kabugu parlak kismi ic tarafa gelecek sekilde avuc icinde sarilir. sarim bittikten sonra avuc icinde ters cevrilip tabagin ortasina yerlestirilir. Salataya tuz, eksi portakal ve zeytin yagi eklenir ve sofraya alinir. |
24-09-2009, 10:27 | #38 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevdiğim bir salatanın tarifini ekleyerek aranıza döneyim Kırmızı Lahana Salatası Kırmızı Lahanayı rondoda incecik kıyın. Yoğurt, mayonez ve tuz karışımını lahananın üzerine döküp iyice karıştırın. Lila rengi harika bir görüntü oluşunca servis yapıp afiyetle yeyin. ( Bu aslında biraz mezeye de benziyor. Aynı şeyi kerevizle de deneyebilirsiniz ) |
24-09-2009, 11:38 | #40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 124
|
Mercimek salatası: _____________________ Bir bardak mercimek haşlanıp soğutulur(bayağı bol bir salata oluyor,ölçüyü kendiniz ayarlayabilirsiniz).İçine ince kıyılmış dereotu,maydanoz,taze soğan,önceden haşlanmış bir avuç nohut,küp küp kesilmiş kırmızı biber ilave edilir.Sos olarak zevkinize göre zeytinyagı,bol limon ve nar ekşisi eklenip iyice karıştırılır.Çok taze ve içe ferahlık veren bir etki yaratıyor;faydası da cabası.. Afiyet olsun... |
15-11-2009, 09:00 | #41 |
Ağaç Dostu
|
çingen pilavı
Fazla kilo, yaş ve beslenme hataları eklenince, rutin bir kontrol için gidilen doktorda yaptırılan tahlilde ortaya çıkan değerler bazı yasaklamalara sebep oluyor. Et tüketimine kontrol talimatı alınca arayışlar başladı. Aşağıda fotoğrafını eklediğim çökelekli salataya ağırlık verdik. Çingen pilavı diye adlandırılan bu salatayı şöyle yapıyorum ( görev benim, eşim tüketimine yardım ediyor.). 1 adet büyük bir kırmızı soğan, 3 adet taze soğan, 3 adet domates, 1 ufak salatalık, bir miktar çiğ brokoli, bolca taze biber ( köy biberi ile kıl biber tercihimiz), turp, nane, roka, maydanoz, dereotu, aklınıza gelen her türlü yeşillik desek yanlış olmaz. Üzerine 200 gr kadar çökelek koyuyorum, sızma zeytinyağ bolca ilave ederek, en üste de zeytin bolca ve ekmek serbest. Bazen yanına birer yumurta haşlıyoruz, bazen de yağa kırarak yumurtayı bu akşam yemeğimize ilave ediyoruz. İki haftalık bu beslenme ile 2 kg. a yakın kilo verdim. 15 gün sonra tahlile gittiğimde değerler ne çıkar bilemiyorum ama benim perhiz de ancak bu kadar olabilmekte. |
15-11-2009, 12:24 | #43 |
Ağaç Dostu
|
Sayın güler, Akşam yemeği olarak sadece bunu yemekteyiz. Ancak kahvaltımızda ve öğlen yemeklerimizde bir değişiklik yok aynen eskisi gibi onlar. Miktarda kısıtlama yok, ancak abartmadan da doyuluyor ve tok tutuyor insanı. Yatmadan önce atıştırmak da yok yani. Çökeleğin bayanlardaki çok görülen kemik erimesine birebir geldiğini duymuştuk. Bu şekilde sağlıklı kilo verilebiliyorsa şahane olacak tabii. Biz buna her akşam çorba, sulu yemek, pilav, makarna sarmalından kurtulabilirmiyiz diye deneme olarak başladık, hoşumuza gitti devam etmekteyiz. Hoşakalın. |
15-11-2009, 17:44 | #45 |
Ağaç Dostu
|
Bu grip muhabbeti günlerinde salatanıza sirke eklemeyi unutmayın. Önlem önlemdir... Sirke + limon suyu+ Z.Yağı + Karabiber + Kırmızı pul biber + tuz + tozşeker (az) bir kapta bir çatalla bir güzel çırpılıp salataya dökülecek. Sosdaki sıvılar aynı ölçekte olacak... Ama istediğinizi istediğiniz kadar arttırabilirsiniz. Bu sosu bir bardak domates suyuna karıştırıp içebilirseniz sizi kim tutar gari. Ha, eğer boğazınız ağrıyorsa bu sosla (karabiber oranını az daha artırıp) gargara yapabilirsiniz. |
01-12-2009, 17:38 | #46 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Patates Salatası 5 kişilik 4-5 orta boy patates haşlanır ılınınca soyulup rendelenir,4 tane orta boy salatalık rendelenir suyu sıkılarak rendelenmiş patateslere ilav edilir ve bir orta boy havuç rendelenerek karışıma katılır, diş dövülmüş sarımsak ilave edilir. 8çorba kaşığı yoğurt ve 2 kaşık mayonez ilave edilir son olarak tuzu katılır ve karıştırarak servis kasesine alınır üzerini mayonez ile süsleyebilirsiniz . |
02-12-2009, 22:50 | #47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
|
Antalya'da pazarda, pazarcıların ayaküstü yaptıkları, olgun avakadodan yapılmış bir salata tatmıştım, tatı damağımda haala. Avakadoyu ezerek yapılan bir salata biliyor musunuz? |
03-12-2009, 02:19 | #48 |
Moderatör
|
Sevgili tenar, sizin bahsettiğiniz şekilde ezilmiş olanını bilmiyorum. Ama ben de Avokado salatasını yaparım. Ya somon füme ile küp küp doğruyarak veya roka+greyfurt karışımı ile. Her iki şekilde de ağza parça parça gelir avokadolar. Olgun olanını ezdiğinizde mutlaka limon suyu ilave etmeniz gerekir belki biraz da ketçap. |
04-12-2009, 00:55 | #49 |
Moderatör
|
Sevgili tenar, olgun avokadodan yapılan bir tarif buldum, sizin istediğiniz olabilir mi bilemiyorum. 2 olgun avokadoyu soyup püre yapın. 3-4 yemek kaşığı mayonezi 2 yemek kaşığı yoğurt ile yumuşatın. sarımsak, tuz, karabiber, limonsuyu karışımını ilâve edin. Üzerine doğranmış dereotu serpin. |
|
|