Guzel bir salata tabagi sofranizi hem renkli gosterir hem de istah acar.
Bu gun yemek yapma sirasi bendeydi ve yemek balikti, balik olunca da yaninda guzel bir salata olmaliydi. Salatayi yaparken fotograflar cekip sizlerle de paylasmak istedim.
Asagidaki malzemelere siz ekleme ve ya cikarma yapabilirsiniz ornegin Turkiyede kullanimi yaygin olmiyan dal kereviz ve golyandro(kisnis) yerine baska baska yesillikler kullanabilirsiniz. Avakado ise salatada guzel oluyor.
Kullanilan malzeme:
Yarim kivircik marul
Bir dal kerevizin gobegi.
5-6 dal taze golyandro(kisnis)
10 dal kadar roka
Siyah zeytin
Bir domates
Bir kucuk eksi(limon)
Bir kucuk portakal
Bir kucuk avakado
Suslemek icin latin cicegi ve cicek tomurcugu(latin cicegi yoksa yenilebilecek baska cicekler de kullanilabilir)
Tuz ve zeytin yagi
Salata yapilacak mazemeler yikanir, once elle koparilan marul parcalari tabagin ortasina, rokalar da tabagin kenarlarina konur.
Kereviz ve golyandro ince dogranip marullar uzerine konur.
Latin cicekleri roka aralarina dizilir.
Avakodo bir cay kasigi yardimi ile parca, parca salataya eklenir.
Ardindan zeytinler tabaga dizilir.