View Single Post
Eski 23-06-2012, 15:07   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Yoğurtlu Dondurma

Name:  yogurtdondurma1.jpg
Views: 7524
Size:  64.0 KB

Açık renk olanı, kuşburnu reçelli, koyu olanı karadut

Name:  yogurtdondurma2.jpg
Views: 3534
Size:  55.6 KB

Forumda daha önce yazmamışız ya da ben bile bulamadım

Ev yapımı yoğurtlu (ya da yoğurtla) dondurma pratik, ucuz, sağlıklı bir dondurma seçeneği...

Piyasada hazır kalıplar var, evde bulabileceğimiz uygun başka kalıplardan yararlanmak ve sap için bir kaşık kullanmak da mümkün...

Bu kalıpların bir tanesi için 1 kahve fincanı yoğurt yetiyor...

Süzme yoğurt olması şart değil ama daha önce kullanılmaya başlanan yoğurdun nispeten daha sert (yüksekte kalan) kısımlarını kullanmak iyi oluyor.

İçine farklı meyveler koyabilirsiniz. Püre olacak kadar ezebilir ya da ince doğrayabilirsiniz.
Bu meyveleri çok az pişirebilirsiniz. (biraz mikrodalgada tutmak da işinize yarayacaktır)
Damak tadınıza uygun şeker (ya da bal) ekleyebilirsiniz.

Çiğ meyveler daha sert, pişmiş olanları daha yumuşak (daha dondurmaya benzer) etki yaratıyor.

Yoğrutla reçel özellikle marmelatları karıştırabilirsiniz.

Bunlara ek olarak, çikolata parçalı, küçük kırılmış ceviz, fındık karışımlı, Türk kahveli, neskafeli, vanilyalı vs karışımlar hazırlayabilirsiniz. İçine seçtiğiniz meyveye uygun likör ekleyebilirsiniz.

Buzlukta donuncaya kadar beklemeniz gerekiyor

Not: Yukarıdakilerin hepsi ve daha fazlası denenmiştir

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön