Açık renk olanı, kuşburnu reçelli, koyu olanı karadut
Forumda daha önce yazmamışız ya da ben bile bulamadım
Ev yapımı yoğurtlu (ya da yoğurtla) dondurma pratik, ucuz, sağlıklı bir dondurma seçeneği...
Piyasada hazır kalıplar var, evde bulabileceğimiz uygun başka kalıplardan yararlanmak ve sap için bir kaşık kullanmak da mümkün...
Bu kalıpların bir tanesi için 1 kahve fincanı yoğurt yetiyor...
Süzme yoğurt olması şart değil ama daha önce kullanılmaya başlanan yoğurdun nispeten daha sert (yüksekte kalan) kısımlarını kullanmak iyi oluyor.
İçine farklı meyveler koyabilirsiniz. Püre olacak kadar ezebilir ya da ince doğrayabilirsiniz.
Bu meyveleri çok az pişirebilirsiniz. (biraz mikrodalgada tutmak da işinize yarayacaktır)
Damak tadınıza uygun şeker (ya da bal) ekleyebilirsiniz.
Çiğ meyveler daha sert, pişmiş olanları daha yumuşak (daha dondurmaya benzer) etki yaratıyor.
Yoğrutla reçel özellikle marmelatları karıştırabilirsiniz.
Bunlara ek olarak, çikolata parçalı, küçük kırılmış ceviz, fındık karışımlı, Türk kahveli, neskafeli, vanilyalı vs karışımlar hazırlayabilirsiniz. İçine seçtiğiniz meyveye uygun likör ekleyebilirsiniz.
Buzlukta donuncaya kadar beklemeniz gerekiyor
Not: Yukarıdakilerin hepsi ve daha fazlası denenmiştir