View Single Post
Eski 25-02-2011, 12:54   #5
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Name:  dokumwok.jpg
Views: 7894
Size:  4.9 KB

Sıvı oranı olması gerekenden fazla bir ekmek denemesi yaparken aklıma geldi. Wok tava, yapısı gereği ekmeği en kolay aktarabileceğimiz geniş bir ağıza sahip. Aktarma işlemini es geçip, son mayalanmayı burada yapsam soğuk olarak kullansam nasıl sonuç alırım denemesi yapmıştım

Tavayı sıvı yağla incecik yağladım, fazla birkaç damlayı da döktüm. Yağlama nedenim, tavayı biraz unlamak istememdi, yağ olunca un yapıştı ve tavanın dibinde toplanmadı. Mısır unu kullandım.

Hamur kabardı, pişirdim. En heyecanlı yer, ekmek kolay çıkacak mı?
Kesinlikle sorunsuz, hiç beklemeye, soğutmaya, ucundan kaldırmaya çalışmaya gerek kalmadı. Yan eğince ekmek kaydı

Fazla mısır unu da, peçete yardımıyla çok kolay döküldü.

Wok tavayı kullanmadaki esas nedenim başka, itiraf edeyim

Mekik biçimli ekmek yapmak istemiştim., yani sadece üstü kabarmış değil, altı da kabarmış...
Düşündüğüm gibi de oldu

Not: Tencere kapağım, tavaya da uyuyor...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön