View Single Post
Eski 21-02-2011, 12:25   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
İnce, çıtır kabuklu kahvaltılık ekmek

Name:  ekmek1.jpg
Views: 1966
Size:  46.5 KB

2.5 bardak un
1 bardak su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Hamuru ekmek tahtası üzerinde 10-15 dakika yoğurup, iki katı kadar kabarıncaya kadar bekleyeceğim cam kaba koydum.

Sonra altına slikon kağıt yerleştirdiğim soğuk döküm tencereye (28 cm) aktardım. Böylece dibine yapışmayı önleyici un koymama gerek kalmıyor.

Hamur epey yumuşak olduğu için, ikinci mayalanmayı pişeceği kapta yapması gerekiyor, bu nedenle tencereyi önceden ısıtmadım. Hamur yumuşaklığı nedeniyle yüksekliği az olacak biçimde yayıldı.

2. mayalanma süreci içinde fırını 200 dereceye ayarladım. Tencereyi kapaklı olarak fırına koydum, son 10 dakikasında kapağı açtım. Pişme toplam yarım saat kadar sürdü.

Name:  ekmek2.jpg
Views: 1817
Size:  54.1 KB

Ilınmış ekmeği keserken ya da ısırırken incecik kabuğun çıtırtı sesi duyuluyor
Benim gibi ekmeğin kabuğunu daha çok sevenler için, (yüksekliği az diye) içi az, kabuğu çok, harika bir ekmek oldu







malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön