View Single Post
Eski 29-01-2006, 11:43   #12
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
herkese denildi ki; gel arkadaş üyesi bulunduğun kurumunun genel kurulu var, burada iki yıl boyunca yapılan çalışmalar değerlendirilecek, beğenirsen evet dersin, beğenmezsen onaylamazsın, dahası çıkar beğenmedim ben daha iyisini yaparım dersin..
Bu demokratik bir kuruluşta olması gereken durum.

Şu da olabilir, mevcut durumdan memnun değilseniz bunu son dakika da anladıysanız ne ala ama üyesi olduğunuz kurumun çalışmalarını izliyor, katılıyor, yeni öneriler çalışmalar yapmak istiyorsunuz ama sizi engelleyenler oluyorsa o zaman da sizin gibi düşünenleri bulur, onlarla önceden konuşur, gelin arkadaşlar bu kötü gidişi değiştirelim dersiniz..Plan, proje, bütçe,program vb. hazırlıklarınızı yapıp gelirsiniz. Çoğunluk sağlarsanız, ya da diğer bir grup varsa onlarla uzlaşı kültürü içinde ortak hareket edersiniz.
Ben izlediğim kadarıyla yapılanlardan hoşnut biriyim. Geçmiş yönetimi içim rahat onayladım. Turçek hakkındaki izlenimlerim tabii ki olumlu... Herkese eşit konuşma hakkı veren bir yer olduğu için, ilk katılımım da burada oldu. Yani yukarıdakileri yazmana neden olacak bir şey söylemedim :) Ama bilmeyenlerin tekrar okumasında fayda var...


Alıntı:
TÜRÇEK ise bunu aylar önceden duyurdu. Hatta üye değilseniz gelin üye olun tarzında çağrı yapıldı.
Ama çok fazla ses getirmedi.
Çünkü TÜRÇEK'te yönetici olmak kimseye rant getirmez. Aksine elinizi taşın altına koymanız gerekir.
Dolayısıyla çok az insan elini taşın altına koymaya yanaştı. Bunlardan birisi Malina, birisi de bendim.
Becerebildiğim konularda yardım etmeye çalıştım, bu önemli değil... Sadece Türçek'e değil, yaptığının iyi/doğru olduğunu düşündüğüm herkese bu desteği veriyorum.

Esas konu başkaydı.

Alıntıdaki esas cümle de bu: Biz nasıl oy verelim tanımadığımız kişi ya da kişilere?

Yeni yönetimi seçerken kimin kim olduğunu bilmemek, sürekli derneğe gelmeyen kişiler için bir sorundu. Katılım daha fazla olsaydı, gelenler de bu sorunu yaşayacak kişiler olmayacak mıydı? Kendi payıma, durumu farkettiğimde ayağa kalkıp itiraz etmemem bir hata... Keşke daha önce okusaydım dememin nedeni bu. Her zaman, hemen tepkimi gösteremeyen biriyim, jeton geç düşüyor :) O zaman hazırlıklı olurdum. Ve bunu talep ederdim.

Belki de şu psikoloji geçerlidir. İnsan bir şeyi biliyorsa, başkalarının bilmeme ihtimalini düşünmez. Ama önemli bir derneğin genel kurul toplantısı söz konusuysa bu mazaret ne kadar geçerlidir bilmem...

Sonuçta elimde kağıt, adını (çalışmalarını) bildiğim üç kişiyi yazdıktan sonra tıkandım. Ya adını beğendiklerimle devam edecektim, ya yanımdakinden kopya çekecektim. Ben adı kısa olanları seçip, bir an önce doldurup bitirmeyi seçtim.

Haaa, seçilmiş herkesin yapılması gerekenleri en iyi yapacağını düşünüyorum. Yani son tahlilde o değil de başkası olsaydı daha iyi olurdu diye bir düşüncem yok. Ama bu düşünce, itirazımı geçersiz kılmıyor.



Sence gerçekten böyle mi olmalıydı?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön