View Single Post
Eski 24-07-2012, 10:58   #36
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursu Mesajı Göster
Sayın Lilium,

Burada ve burada yazdığım soruna bir süredir cevap alamadım. Sizin konu başlığınız altında buna yanıt bulabileceğimi ümit ediyorum. Google'daki resimlere bakarak bendekilerin kırmızı noktalı örümcek veya benzeri bir tür olduğu kanısına vardım. NeemAzal kullanmaya devam ederek sonuç alabilir miyim? Yaprak arkalarında kalan yumurta vb. yapılar ile kendilerini birşeyle silerek uzaklaştırmam mücadeleyi kolaylaştırır mı? Kimyasal madde kullanmamayı istiyorum.

Topraktaki böcekler konusuna cevap vermeniz mümkün mü bilmiyorum.

Teşekkürler.
Burada gördüğünüz ağ kırmızı örümcek ağı değil, kırmızı örümcek ağ yaptığını bilmiyorum yapsa da kendisi gibi göremeyeceğimiz ağlardır.

Kırmızı örümcekte, toz kükürtle iyi sonuçlar alınabiliniyor, yalnız uygulamasını iyi yapmak gerekiyor, bazı arkadaşlar iyi sonuç alınamadığını söyleseler de uygulama yanlışlığıdır diye düşünüyorum.

Toz kükürtü sabah çiğ varken ince tülbente koyarak sallayarak atabilirsiniz, çiğ kükütdün daha iyi yapışmasını tutunmasını sağlayacaktır, en iyi uygulamayı ise havalı sırt motorlarıyla yapmak en iyi sonucu verir, çiğli bir ortamda yaprağın altını üstünü kükürtlemek mümkün.
Küküt çok güzel bir koruyucudur zararlının olmadığı dönemlerde de önleyici olarak kullanılmasının bir zararı yoktur.

Topraktaki böceklerde azalma olduğunu kendiniz belirtmişsiniz.

"NeemAzal kullanmaya devam ederek sonuç alabilir miyim? Yaprak arkalarında kalan yumurta vb. yapılar ile kendilerini birşeyle silerek uzaklaştırmam mücadeleyi kolaylaştırır mı?"

NeemAzaldan sonuç alırsınız, Yaprak arkalarındaki yumurta (vs) leri ılık suya batırılmış bir bezle süngerle temizleyebilirsiniz buda bir kültürel mücadeledir.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön