agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Zeytin (https://www.agaclar.net/forum/zeytin/)
-   -   Zeytin (Olea) (https://www.agaclar.net/forum/zeytin/727.htm)

Halil Önen 21-03-2011 01:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı (Mesaj 771410)
ben de google'ın yalancısıyım :)

Ömer bey,

Siz bu zeytin çeşidini gördünüz galiba,
bu çeşit hiç mi yenilmez? sofralık olarak tüketilemez mi?

Yenilir...:))

İspanya' nın katalonya bölgesine _ bir barselona taraftarıyımdır_ gittiğinizde bir yemek haneye ilk olarak önünüze bu zeytinden bir tabak içinde getirirler, yemek öncesi aperatif gibisinden..

Yağ kalitesi olarak ABD de birinciliği vardır.

Hiçbir zeytin toplanırken taneler toprakla temas etmemeli bu _ her çeşit zeytin içindir_ zeytin yağının asitikliği yüksek olur.

Sap kopmasının zorluğu erkenci olması _ ki ayvalık da erken toplanırsa zor kopar_ yeşil hasat edilmesindendir. Bunu bir başka avantajı vardır ki, yerden dip zeytin toplamazsın.:)

omer.tuncer 21-03-2011 01:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı (Mesaj 771410)
ben de google'ın yalancısıyım :)

Ömer bey,

Siz bu zeytin çeşidini gördünüz galiba,
bu çeşit hiç mi yenilmez? sofralık olarak tüketilemez mi?

Halil beyin hediyesi 2 adet verime gelmemiş fidanım var. deniyeceğiz. 1-2 yıla kadar deneyimlerimizi size daha iyi aktaracağız.

serkanhoca 21-03-2011 12:42

Sayın Halil Önen verdiğiniz bilgi (zardaki sayı) için teşekkürler...

Bodur Zeytin Arbequina I-18 fidanı vermek isteyen olursa ben de tarlamda denemek isterim.

omer.tuncer 21-03-2011 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkanhoca (Mesaj 771617)
Sayın Halil Önen verdiğiniz bilgi (zardaki sayı) için teşekkürler...

Bodur Zeytin Arbequina I-18 fidanı vermek isteyen olursa ben de tarlamda denemek isterim.

verim alırsak çoğaltırız neden olmasın.

serkanhoca 21-03-2011 16:12

Abi (ömer tuncer) tarlayı kimden aldın, eski sahibini tanıyor musun?
Çıkartamadım senin tarlanı.

omer.tuncer 21-03-2011 17:55

armağanlardan erol lakabını bilmem. galiba senin hanımda oralıymış

hatipali74 21-03-2011 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi savagegarden (Mesaj 770980)
selamlar.eğer yeniden zeytin ağacı dikecek olsanız hangi cinsi dikmek isterdiniz?ben akhisardayım heryer trilye doluyor gibi!!ancak bizim bu bölgede böyle,yeni dikim yapayı düşündüğüm 6+14 dönüm yerim var,siz olsanız ne önerirsiniz?edremit mi trilyemi?yetişme süresi,verimi,zorluğu ve ilerde getireceği gelir açısından hangisi sizce uygun?cevap veren olursa çok sevinirim.

Ben Domat cinsi diktim.:p

serkanhoca 21-03-2011 20:35

evet hanım oradan, senin blogda başlığı görünce şaşırdı(Armağanlar Günlüğü) ve korkarım ben de oralı oluyorum gibi.

Zeytinci 22-03-2011 19:38

Sn. Savagegarden,

Domat çeşidi sizin yöreye uygun.

Alternatif önerim, Ak delice. Yani yabani zeytin. Yağ oranı yüksek olamasa da kaliteli. Sık dikim ve bodur yetişmeye uygun. Verimli. Dayanıklı. Kültür çeşidi değil. Bunlar gözlemim. Türkiyede ilk olur.
Fark yaratırsın.

savagegarden 23-03-2011 23:30

sağolun sanırım bir kısmını domat bir kısmını trilye ekicem:))

savagegarden 26-03-2011 13:26

selamlar.2 sorum olacak. ilki küçük tarlalarda çapa makinası işe yarıyormu?3-5 dönüm.bir arkadaş makinanın %50 sini devlet hibe ediyor dedi,araştıracam.
2.sorum:zirrat mühendis arkadaşım 5-6 dönüm yerinde 4,5*2,5 metre den trilye dikimi yapacağını,fazla büyütmeden bodur tarzda büyütüp 3-4 yılda ürüne başlatacağını söylüyor.sizce nasıl bir tarz bu?olabilirmi,deneyen varmı?bana 4,5*2,5 çok dar geldi.saygılar

seyyah53 26-03-2011 20:40

4 Eklenti(ler)
İzmir dolaylarından bir abi var..ismi lazım değil pek sevmiyor öyle ön planda olmayı...

birgün dedimki abi ben öyle hazır fidan almak istemiyorum herşeyi ya tohumdan **** çelikten üretmek istiyorum bana zeytin çeliği gönderirmisin..?

bu kadar...daha mevzusu geçmedi ..aradan geçti iki ay bir baktım kargo kapımda...

güzel çelikleri hazırlamış yanınada ülkemizde pek bulunmayan bir zeytin çeşidi daha eklemiş(eşantiyon)...üstüne üstelik birde kargo parasını o vermiş...

aynı benim lisedeki arkadaşım,edebiyat öğretmenim, öğretmen olmasına karşın 'proleteryayım' diyordu zaten ilk ondan duymuştum bu kelimeyi...bu abi de öyle diyor...demekki bunların hepsi böyle...

iş te bu bahsi geçen çelikler ahanda aşağıda...

hertürlü yoruma düşünceye sonuna kadar açıktır...bana bişey öğretecekse hakarete bile razıyım...:)

saygılarımla

Halil Önen 26-03-2011 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 (Mesaj 774509)
...

birgün dedimki abi ben öyle hazır fidan almak istemiyorum herşeyi ya tohumdan ya da ;) çelikten üretmek istiyorum bana zeytin çeliği gönderirmisin..?

... ..aradan geçti iki ay...

aynı benim lisedeki arkadaşım,edebiyat öğretmenim, öğretmen olmasına karşın 'proleteryayım' diyordu zaten ilk ondan duymuştum bu kelimeyi...bu abi de öyle diyor...demekki bunların hepsi böyle...

hertürlü yoruma düşünceye sonuna kadar açıktır...bana bişey öğretecekse hakarete bile razıyım...:)

saygılarımla

Teşekkür ederim, böyle baktığın için...:)

İki ay gecikmesinin nedeni çeliklerin _ özellikle asma çeliklerinin_ baharla beraber uyanması içindi. Onlara iyi bakacağını biliyorum. :)

Böyle giderse elinde çok zengin çeşitler olacak gibi kim bilir bende sizden isterim sonra. Çalışkanlığına ve merakına hayranım. Ayrıca Sevgi ile öğrenilenler unutulmayanlardır.

Zeytin çeşidi saksıda yetişmeye ve bol meyve vermeye çok uygun. Artık sen ne yapacağını biliyorsun. ;)

Kolay gelsin.

serkanhoca 27-03-2011 06:19

Bende aynı şekildeki gibi köklendirmek üzere çeşitli meyvelerden (zeytin,dut,kayısı,şeftali,armut,erik) çelikler alıp iba ile bir ay önce uyguladım. Toplam 100 kadar var. Sitede anlatılanlardan yararlandığım kadaarıyla, yalancı uyanmaların ve patlamaların olduğu söylendiği için şu an bekleme aşamasındayım. İnşallah kök salmaya başlarlar. Sonuçları buradan paylaşırım, özellikle zeytinleri merak ediyoum.

seyyah53 27-03-2011 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 774874)
Teşekkür ederim, böyle baktığın için...:)

İki ay gecikmesinin nedeni çeliklerin _ özellikle asma çeliklerinin_ baharla beraber uyanması içindi. Onlara iyi bakacağını biliyorum. :)

Böyle giderse elinde çok zengin çeşitler olacak gibi kim bilir bende sizden isterim sonra. Çalışkanlığına ve merakına hayranım. Ayrıca Sevgi ile öğrenilenler unutulmayanlardır.

Zeytin çeşidi saksıda yetişmeye ve bol meyve vermeye çok uygun. Artık sen ne yapacağını biliyorsun. ;)

Kolay gelsin.

Asıl ben teşekkür ederim Halil Abi...Bunları senin gibi bir önder çiftçiden duymak daha güzel...

AÇakıcı 27-03-2011 14:07

Merhaba,

Artvin Butko zeytini bulamayacağıma kesin olarak emin olduktan sonra;
bodur zeytin dikmeye karar verdim.
5-6 aydır işsizim ve kısıtlı bir bütçem var.
Bu nedenle nakliye fiyatlarını düşürmek ve yolda oluşacak hasarları önlemek için;
Çanakkale Lapseki'ye yakın bir yerden bodur zeytin fidanı almak istiyorum.
Fiyat uygun olursa 150 adet Arbequina I-18 bodur zeytin fidanı alabilirim.

Fidanları nereden alabilirim, fiyatları nedir? bir bilginiz var mı?

Zeytinci 27-03-2011 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 (Mesaj 775048)
Asıl ben teşekkür ederim Halil Abi...Bunları senin gibi bir önder çiftçiden duymak daha güzel...

Sn. Seyyah 53,

Çeliklerdeki yapraklar için Halil ağabeyine danış.
Kannatim odur ki yapraklar çeliğe su kaybettirir. Ben olsam yaprak diplerindeki gözlere zarar vermeden yaprakları keserim. Çelikler dikildikten sonra oynatılmamalı/kıpırdatılmamalı. Bir süre güneşe çıkarma, zira sıcaklar geliyor.
Söylediklerimi Halil ağabeyin onaylarsa yap. Ben söyledim diye değil.

Başarılar.

seyyah53 27-03-2011 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci (Mesaj 775295)
Sn. Seyyah 53,

Kannatim odur ki yapraklar çeliğe su kaybettirir. Ben olsam yaprak diplerindeki gözlere zarar vermeden yaprakları keserim. Çelikler dikildikten sonra oynatılmamalı/kıpırdatılmamalı. Bir süre güneşe çıkarma, zira sıcaklar geliyor.

Başarılar.

Sağolun Sayın Zeytinci...

Zaten forumda ne kadar sayfa varsa okuyor bunu da okuyacaktır...

Yapraklarda bende kararsız kaldım ama zaten dikerken yarıdan fazlasını kopardım...

Seranın içindeler kalın örtü var üzerlerinde olmazssa örtünün üstünü birde siyah bir şeyle örteyim...

Ortalama tutma belirtisi ne zaman görülür ?...

Halil Önen 27-03-2011 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci (Mesaj 775295)
Sn. Seyyah 53,

Başarılar.

Buna topu taca atmak denir, hem de maçın ortasında..:)

İnanın hiç çelikten zeytin yetiştirmedim. Seyyah, sizi de bu yüzden sıkı sıkı takip ediyorum.
Bende çelikten yetiştirmeye çalışacağım. Sizlerden öğrenerek.

Seyyaha özenip 5 asma çeliği köklendirmeye aldım, biz hep toprağa dikerdik.

Yukarıdaki bilgilerin doğru olduğunu söyledi bilen bir dostum. Zeytin, çelikten zor köklenen mutlaka köklendirci ve perlit kullanmak gerekiyormuş. Buna rağmen tutma oranı her zaman farklı olurmuş. Bazen az bazen çok tutarmış.

......

Seyyah sizin başarınız bize ışık tutacak ancak Sn.zeytinci de bu köklendirme işini biliyor gibi geliyor bana...:p

MeyveliTepe 27-03-2011 21:53

Çelikten köklendirme çeşide göre çok değişiyor. Söz gelimi, trilye iyi kökleniyor, bizim buralardaki karamürsel-su da iyi kökleniyor (%60-70 gibi) ama samanlı çok zor kökleniyor (%15). İba +naa uygulanıp bol perlitli (klino da olur) torf karışımında, ya da altına üstüne klino döşenmiş özel tabletlerde (ben öyle yapıyorum) ılık ve nemli çelik köklendirme kaplarında, ilk 3-4 hafta her gün çeliklere su fısfıslayarak iyi sonuç alınıyor.

Çelikler sera ortamında bir sene hiç dokunulmadan kalacaklar. Bir sene sonra köklenenler kökler dağıtılmadan (tablet bunun için iyi) uygun saksıya alınabilir.

15 santim kadar kesilen çeliklerin üst tarafında 2-3 yaprak olması, köklenene kadar yapraktan nem alması için gerekli. Zaten çeliklerin tuttuğu da bu yapraklardan izleniyor (6 ay sonra).

Her sene bir kaba 20-30 samanlı çeliği dikiyorum. 3-4 tane kalıyor :)

Dogasever 27-03-2011 22:16

Sn Meyvelitepe

Genelde yararlı mikroorganizmaların köklenmede etkisine baktınız mı hiç?

MeyveliTepe 27-03-2011 22:21

Genelde şayet elimde varsa tabletlere T.Harzanium ve mikoriza emdiriyorum.

Köklendirmeye etkilerini ölçemedim ama mikroorganizmaların çelikler köklendikten sonraki gelişimde etkisini görebiliyorum. Gözle görebildiğim ise her tarafı ağ gibi sarmış mikoriza iplikçikleri oluyor.

seyyah53 28-03-2011 11:42

Böylelikle yanlışlarıda öğrenmiş oluyoruz...

Benim çeliklerde yaprak biraz fazla kopartmam gerekecek...

Birde toprak karışımını yanlış yapmısız benimkilerde %40 toprak %60 torf var...perlit hiç yok..bozalım mı acaba?...

Olmadı bu çıraklığımız olsun ...seneye kalfalığımızı deneriz...nasıl olsa membahı izmirde...menemen -sülümanlıda o kadar arıcılık yaptım....hiçmi merak edip sormaz insan bu zeytin nasıl olur diye...

Halil Abi senden böylesine sözler duymak inan dahada heveslendiriyor beni...çok sağol...

Sn. Meyvelitepe açıklamalarınız için çok teşekkürler...saygılarımla

Halil Önen 29-03-2011 00:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 (Mesaj 775546)
....

Birde toprak karışımını yanlış yapmısız benimkilerde %40 toprak %60 torf var...perlit hiç yok..bozalım mı acaba?...

demişsiniz...

Bozarsanız biz de bozuluruz. :)

Perlitle herkes köklendirme yapar, ustalık toprak+torf ile yapmak, zaten denemenin burası önemli, yoksa seni boşuna mı takip ediyoruz. :)

seyyah53 29-03-2011 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 775895)
demişsiniz...

Bozarsanız biz de bozuluruz. :)

Perlitle herkes köklendirme yapar, ustalık toprak+torf ile yapmak, zaten denemenin burası önemli, yoksa seni boşuna mı takip ediyoruz. :)

Tamam Abi kızma bozup tekrar perlitte mi yapalım demek istedim ben orda...fakat sen böyle dedikten sonra ...

Zeytinci 29-03-2011 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 (Mesaj 775303)
Sağolun Sayın Zeytinci...

Ortalama tutma belirtisi ne zaman görülür ?...

Dikim de geç kalmış olabilirsin. Nisan ayında uyanma başlar. Su yürür, gözler uyanır. Bu sizi yanıltmasın. Kök gelişimi iyi olmaz ise, taze sürgün yapsa da bir süre sonra kurumaya dönebilir. Hüsran hevesini kırmamalı.

Erken (en geç şubat) çelikleyip köklenmeyi teşvik edici işlem yapmış isen netice alman lazım.
Çeliğin açıkta olan kesilmiş ucuna aşı macunu sürer isen su kaybını azaltır ve göz uyanmasını teşvik edersin. Şu aşamada bunu yapma (çeliği kımıldatma) zira geç oldu.

seyyah53 29-03-2011 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci (Mesaj 776069)
Dikim de geç kalmış olabilirsin. Nisan ayında uyanma başlar. Su yürür, gözler uyanır. Bu sizi yanıltmasın. Kök gelişimi iyi olmaz ise, taze sürgün yapsa da bir süre sonra kurumaya dönebilir. Hüsran hevesini kırmamalı.

Erken (en geç şubat) çelikleyip köklenmeyi teşvik edici işlem yapmış isen netice alman lazım.
Çeliğin açıkta olan kesilmiş ucuna aşı macunu sürer isen su kaybını azaltır ve göz uyanmasını teşvik edersin. Şu aşamada bunu yapma (çeliği kımıldatma) zira geç oldu.

Çok teşekkür ederim....

İBA uyguladım.... tabi ne derece doğru uyguladık bilemiyorum ama tariflere uydum...

Hevesim hayattta kırılmaz bu daha bir başlangıç...teşviğiniz için çok memnun oldum...

AÇakıcı 29-03-2011 15:02

Fidan alıp Zeytin dikmek için de geç mi kaldık?

Zeytinci 29-03-2011 17:39

Sn. AÇakıcı,

Tüplü fidan olursa her zaman dikebilirsin.

seyyah53 13-04-2011 15:35

2 Eklenti(ler)
Selam...

İşleme tabi tuttuğumuz ayvalık ve trilye zeytinleri...

Ayvalıklarda şu an herhangi bir sorun yok hergün su fısfıslıyorum hem toprağına hemde gövde ve yapraklarına...
Eklenti 203040

Fakat trilyelerde aynı durum yok,aynı işlemleri onlarada yapmama rağmen yapraklar kahverengi rengini almaya ve buruşmaya başladılar...
Eklenti 203041

Sn.Zeytinci ve Halil ÖNEN Üstaın yorum yapması mecburidir...:D

aliok1 13-04-2011 16:29

Bizim buralarda ormanlarda kendiliğinden yetişen zeytin deliceleri sökülüp bunlara normal zeytin aşılanır.Böylece daha dayanıklı olurlar.Bu delice zeytinler galiba bildiğimiz zeytin çekirdeklerinin dikilip büyütülmesi ile yetiştiriliyor.Dededen nineden kalma zeytinler hep böyle yetiştirilmiş buralarda.Hem delice zeytin kuraklığa daha dayanıklıdır.Çelikle dikilen zeytine ben pek ısınamıyorum.İki sene evvel on tane zeytin aldım deliceye aşılı tarlaya diktim.

seyyah53 13-04-2011 16:34

Vala Ali bey üstadlarda onu önerdiler zaten bizimkisi balkon bahçeçiliği denemesi ...bu denemelerden zeytinden çok ...denemelerin başarılı olup olamayacağını merak ediyorum ben...

Sizin söylediğinizde kısmetse bahçemize gidebilince...:)) saygılar...

Halil Önen 13-04-2011 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 (Mesaj 785251)
Selam...

İşleme tabi tuttuğumuz ayvalık ve trilye zeytinleri...

Ayvalıklarda şu an herhangi bir sorun yok hergün su fısfıslıyorum hem toprağına hemde gövde ve yapraklarına...
Eklenti 203040

Fakat trilyelerde aynı durum yok,aynı işlemleri onlarada yapmama rağmen yapraklar kahverengi rengini almaya ve buruşmaya başladılar...
Eklenti 203041

Sn.Zeytinci ve Halil ÖNEN Üstaın yorum yapması mecburidir...:D

İyide ben çelikten hiç zeytin fidanı yetiştirmedim ki senden öğreniyorum.:)

Sn. Zeytinci ne der bilemem, ama çelikler tuttuğunda yaprakların diplerinden sürgün vermesi gerekiyor sonra eski yapraklar dökülüyor biliyorum.

Kabuk aşısında böyle oluyor. Yaprak kurur düşerse aşı tutmuş demektir. Bilemiyorum aynı mantık işliyor mu? Bende meraklandım şimdi...

Samsunlu55 13-04-2011 20:43

Sn. seyyah53, çelikleme yaptığınız zeytinlerin yapraklarını budamadığınız için muhtemelen yeşeren olmayacaktır. Çünkü yaptığınız çeliklerin kökleri olmadığından topraktan gerekli besinleri alıp yaprakları besleyemez. Yaprakları budarken en tepeden bir yaprak bırakıp diğerlerini koparın. En tepedeki yaprağında yarısını kesin. Eğer tamamen yapraksız bırakırsanız bu seferde yeterli oksijen bulamadığından yine başarısız olursunuz. Yalnız şunu belirtim, yaprak budama işlemi yazın alınan çeliklerde uygulanır, zeytin çeliği tutar mı tutmaz mı bilemem.

seyyah53 14-04-2011 10:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 (Mesaj 785424)
Sn. seyyah53, çelikleme yaptığınız zeytinlerin yapraklarını budamadığınız için muhtemelen yeşeren olmayacaktır. Çünkü yaptığınız çeliklerin kökleri olmadığından topraktan gerekli besinleri alıp yaprakları besleyemez. Yaprakları budarken en tepeden bir yaprak bırakıp diğerlerini koparın. En tepedeki yaprağında yarısını kesin. Eğer tamamen yapraksız bırakırsanız bu seferde yeterli oksijen bulamadığından yine başarısız olursunuz. Yalnız şunu belirtim, yaprak budama işlemi yazın alınan çeliklerde uygulanır, zeytin çeliği tutar mı tutmaz mı bilemem.

Aslında Trilyelerin yarı yapraklarını koparmıştım bunu denemek için, ayvalıklar duruyordu...

Fakat siz de böyle söylediyseniz en iyisi 1-2 yaprak kalıncaya kadar budamak...teşekkür ederim...

seyyah53 14-04-2011 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 785408)
İyide ben çelikten hiç zeytin fidanı yetiştirmedim ki senden öğreniy

Teşekkür ederim...Halil Önen Abi...olmadı seneye bir daha deneriz olmaz mı...?

HALİL ERDOĞAN 14-04-2011 21:01

Seyyah 53; Resimdeki çeliklerin suyu kaçmış gözüküyor,tutma durumu çok zayıf.nedeni yaprak fazla bırakman vede su-nem ortamının sağlanamadığın dan kaynaklanıyor.Kolay gelsin.

Zeytinci 15-04-2011 21:02

Sn. Seyyah 53,

Zeytini çelikten üretmek enstitülerde ve profesyonel yetiştiricilerce hormon kullanılarak yapıldığını biliyoruz.

Arkadaşların verdiği bilgiler doğrudur. Her zeytin çeşidi çelikle üretilmeye uygun değil/zor. Kökü gelişmemiş çeliğin yaprakları varsa çelik suyunu kaybeder ve kurur. Su hareketi gözlerin uyanmasını teşvik eder. Yaprakları çeliklemenin başında kesip çıkarsaydın şansın olurdu.

Çelik üretimi benim düşünce tarzıma uygun değil. Çekirdekten çimlendirerek daha sonra kalen kalınlığında istediğin çeşidi aşılamak daha güzel olur:)

seyyah53 15-04-2011 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci (Mesaj 786732)
Sn. Seyyah 53,

Çelik üretimi benim düşünce tarzıma uygun değil. Çekirdekten çimlendirerek daha sonra kalen kalınlığında istediğin çeşidi aşılamak daha güzel olur:)

Sn.Zeytinci samimi cevap için çok teşekkür ederim...

Tamam hemen çekirdekten yetiştirme çalışmalarına başlayayım...

1. sorum evde yediğim marmara adasından gelme zeytinlerden elde edilen çeirdekler olurmu?

2.zeytin çekirdeğine uygulamam gereken işlemler varmı?(zımparalamak,suda bekletmek gibi)?

irfan caliskan 16-04-2011 10:48

Merhabalar,

Ilk mesajim oldugundan kisaca kendimden bahsedip hangi konuda yardima ihtiyacim oldugunu ozet olarak belirteyim.(bu arada Ingilizce klavye nedeniyle bazi kelimelerin harf duzeni ingilizce olarak yer gorunebilir ... bu nedenle kusura bakmayin lutfen)

Dubai'de yasiyorum ve ozel bir sirkette profesyonel olarak calisiyorum. Bir cok profesonelin hayalini susleyen bag ve bahce isleri ile ugrasma hayali bende de mevcut. Tabi konuyu biraz daha spesifiklestirip Zeytincilik uzerine yogunlasmaya karar verdim. Ancak tahmin edebileceginiz gibi kulaktan dolma bilgi disinda hic bir tecrubem yok. Kulaktan dolma bilgiler de cok buyuk bir ihtimalle hatali ve/veya eksik olabilecegi icin konuyu daha ciddi olarak ele alabilecegim bu foruma uye olmak istedim.

Ozet olarak izmir sinirlari icerisinde(tercihen, torbali, tire, urla, seferihisar vs..) 5-10 donum civarinda meyve vermeye hazir bir zeytinlik almayi arzu ediyorum. Zeytinyagi uzerine yogunlasmak istedigimden sanirim satin alacaim arazideki zeytin turunun de buna uygun olmasi gerekiyor. Goruldugu uzere sizin gibi tecrubeli uyelere kiyasla bilgi acisindan isin cok cok basindayim. Ben Dubai'de yasadigim icin zeytinligin bakimi ile Izmir'de yasayan ailem ilgilenecek. Ilaveten ilgili arazi icerisinde 10 adet civarinda kucuk bas ve 2 civarinda buyuk bas hayvan beslemeyi dusunuyoruz. 5-10 donum arazi, 10 adet kucukbas ve 2 adet buyuk bas rakamlari kaba olarak is modeli ve yatirim butcesi sonucunda ortaya cikan rakamlar ve +/- kucuk degisiklikler yapilabilir.

Yukarida ozet olarak aciklamaya calistigim is modeli cervesinde bana tavsiye edebileceginiz, zeytinlik, zeytin turu, bolge veya muhtemel satin alabilecegim tarla hakkinda bilgi verebilirseniz cok memnun olurum.

Ayrica yukarida aciklamaya calistigim sadece kagit uzerinde calisilan is modelinin pratikte uygulanmsinin mumkun olmayacagini dusunuyoraniz bu konuda da beni uyarabilirseniz hic kirilmadan tavsiyelerinizi dinleyebilirim.

Degerli yorumlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim

irfan

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025