![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Merhabalar; Uzun zamandır sitenin takipçisiyim ve aynı zamanda zeytinlik sahibiyim. 1407 ve 1419 no'lu mesajlarımda 2 sorum oldu; hiçbir ilgi alamadım. Tekrar sorularıma bakmanızı rica ediyorum. Fikirleriniz benim için önemli. Saygılarımla. Dr.Behlül BAYDAR |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
soru cevabı
Alıntı:
Ama şunu biliyorum ki devletin araştırma enstitüsü diye açtığı yerler. bazı kişiler haricinde kapak atıp yatma yeri olarak görülüyor. Gerçi bu benim fikrim kimseyi bağlamaz ama araştırın adı araştırma enstitüsü diye geçen yerlerin 1-2 tanesi hariç 20 yıldır doğru dürüst bir araştırma yapılmamış yeni tür geliştirilmemiştir. İkinci sorunuza gelince yine yukarıdaki yazılanlarla ilişkili olarak hiç bir yetkili bulamazsınız çünkü adamların litaratür takibi gibi bir sıkıntıları yok. ancak bu sene alır denersiniz. deneyimlerinizi yazarsınız bizde kendi deneyimlerimize göre size fikir beyan ederiz. örnek mi: Kaolin kili meyveli tepe araştırdı uyguladı tecrübe edip siteye yazdı bizde uygulamaya başladık. kusura bakmayın size cevap değil ama yine de belki yol haritanızda belirleyici olur. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Yazılanları okudukça daha da utandım. Çünkü bırakınız bakımı, budamayı bu sene ürün olmasına rağmen, daha Zeytinlerimi toplayamadım. Esasında bahanem yok değil, tayfa bulamadım. Bulup toplasam da, arabanın geldiği yere kadar indirecek (At, Eşek)hayvan yok. Hadi indirdim diyelim, (eski sistem, taş baskı) sulubaskı sistem fabrika kalmadı kalanlar da çalışmıyor. Kısaca, kontinüye mahkumuz. Masrafını da hesapladım. Toplanmış zeytin alıp sıktırsam neredeyse aynı para. 65. Kuruşa zeytin var. Çuvalı 50.TL gibi. Değip değmemesi bir yana yazık günah. Ayrıca toplamayınca ağaç küsüyormuş. Seneye hiç vermiyormuş.Ne yapacağıma da hala karar veremedim. Belki yarısı da dökülmüştür. Saygılar |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
Alıntı:
Ama şunu diyebilirim çok gecikmişsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Sn. Oğuz bey, Toplanmış zeytin alıp sıktırsanız ; eğer doğal değil kimyasallar ile yüklü ise aynı para değildir. Sağlığın ölçüsü ise hiç değildir. Saygılar bizden... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Teşekkür ederim Ömer Bey; Genetik sahiplenme konusunu araştırmaya devam edeceğim. Sergomil için de bir deneyip size bilgi versem iyi olacak sanırım. Saygı ile. Behlül BAYDAR |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|