View Single Post
Eski 11-01-2011, 10:33   #1439
omer.tuncer
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
soru cevabı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thebe Mesajı Göster
Merhabalar;
Uzun zamandır sitenin takipçisiyim ve aynı zamanda zeytinlik sahibiyim. 1407 ve 1419 no'lu mesajlarımda 2 sorum oldu; hiçbir ilgi alamadım. Tekrar sorularıma bakmanızı rica ediyorum. Fikirleriniz benim için önemli.
Saygılarımla.
Dr.Behlül BAYDAR
sayın thebe: bu sitede zeytinle uğraşanlar ve diğerleri ile iştigal eden kişiler profesyonel kişiler değil dir. onun için 1407 nolu mesajınıza cevap veren çıkarmı bilmem.
Ama şunu biliyorum ki devletin araştırma enstitüsü diye açtığı yerler. bazı kişiler haricinde kapak atıp yatma yeri olarak görülüyor. Gerçi bu benim fikrim kimseyi bağlamaz ama araştırın adı araştırma enstitüsü diye geçen yerlerin 1-2 tanesi hariç 20 yıldır doğru dürüst bir araştırma yapılmamış yeni tür geliştirilmemiştir.

İkinci sorunuza gelince yine yukarıdaki yazılanlarla ilişkili olarak hiç bir yetkili bulamazsınız çünkü adamların litaratür takibi gibi bir sıkıntıları yok. ancak bu sene alır denersiniz. deneyimlerinizi yazarsınız bizde kendi deneyimlerimize göre size fikir beyan ederiz.

örnek mi: Kaolin kili meyveli tepe araştırdı uyguladı tecrübe edip siteye yazdı bizde uygulamaya başladık.

kusura bakmayın size cevap değil ama yine de belki yol haritanızda belirleyici olur.

omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön