![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-03-2008
|
öncelikle hoşgeldiniz sayın cem resat; şimdi 10 dönümlük bahçe yazmışsınız bahçeden bahçeye değişir bu bakım ve masraflar masraftan kısarsanız zeytininiz de kalite düşer masraf eder hiç bişeyden kaçmassanız kalite artar bakarsan bağ bakmazsan dağ misali. ağaçlar yaşlarına göre meyve verirler ben şuan örneğin 15 yaşında olan ağçlarımdan ortalama 130 kilogram felan mahsul alıyyorum bu artıyorda azalıyorda hava koşullarına göre. masrafa gelince ben 10 dönüm die masraf çıkarmadım benim bahçem fazla olduğu için ben toplam bahçemin bu yıl sadece ilaçlama masrafı olarak 36 milyar para verdim gübresi suyu ara işçiliği felan saymıyorum sadece yaptığım yazlık ve kışlık ilaçlamalara bu miktarda para verdim onuda toptan uygun aldığım halde. tavsiyem varsa güzel bakımlı alınabilecek bi zeytin bahçesi 12 yaşından büyük onu almanızdır tabi hobi için yapılacaksa ben olsam sıfırdan başlarım e içinden çıkmam tabir edilecek olursa kendi yağımla kavrulurum yani hem ürün alırım hemde kar ederim ama geleceğe yönelik umarım doğru kararı verirsiniz sayın cem resat bey iyi günler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2008
|
Tekin Bey, cevabiniz icin cok tesekkurler. Burada okuduklarimdan gordugume gore uygulanan yanlis politikalar neticesinde Gemlik turu zeytinin gelecegi diger yaglik zeytinlere kiyasla pek parlak gorunmuyor. Bu nedenle kucuk sayilabilecek yetismis bir bahce ile Ayvalik turu zeytin yetistiriciligine baslayip, zaman icerisinde araziyi buyutmeyi planliyorum. Boylelikle olasi masraflari ve isin aritmetigini gormeyi istiyorum. Bu forumu takip edenlere sormak istedigim bir sorum daha olacak, ileriye donuk dusunecek olursak ihracat acisindan gelecegi olan turler hangileridir? Yetistiriciligin yapilacagi bolge Kuzey Ege ya da Izmir Karaburun dolaylari olacak. Selamlarimla, Cem Resat |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2009
|
sn.tekin bu ay zeytin için ne yapılmalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2009
|
sn.tekin
bu ay zeytin için ne yapılmalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
sn. zenep çam sorunuzun cevabını yollamıştım mesajlarınızı kontrol edin iyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
zeytinleriniz daha küçük yaşta şuan için yapabileceğiniz ilk uygulama yeni filizlerin zararlılar tarafından yok edilmemesi için yapılması gerekli mücadeledir.Bunun dışında ise zeytinlerinizi bol bol sulayın Gaziantep'de suya baya bi ihtiyacları olacak.iyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|