Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007
Sayın Tekin80
Zeytin hasatını erken yapabilmek için ilaçlama yapıyormusun? Subracide ilaç türleri kalkıyormuş kansorejen etki bıraktığından. Ben zeytin sineğine subracide alcaktım ve tarım zirai ilaç satan bayii kapsüllü ilaç önerdi ve kullanıyorum hem hesaplı hemde başarılı. Son olarakta zeytin hasat makinası kullanıyormusun ve taraklı sistemmi yoksa sarsıcılımı ?
|
hayır ilaçlama yapmıyorum zaten bizim burada zeytin erken geliyor sizin oradan bayağı bir.O yüzden gerek yok kendi olgunlaşması daha ideal.Supracide deki o konu hakkında bilgim yok ama ben subracideyi kara koşnil için kullandım oda bir defa ikincide desis kullandım oda kara koşnile iyi geliyor şu yaptığımdada böcek ilacı olarak safagor marka ilaç attım ondan da memnunum.Zeytinlerim şimdiye kadar güzel yanlız kara koşnil var bazı ağaçlarda bi türlü etki ettiremedim ama son ilaçlamamda akarist türü ilaç kullandım bu iyi geldi bugün baktım kısmen yaramış.Birde o kapsüllü ilaç dediğiniz ilaçın ismi ve firmasını bana pm **** mail yolu ile iletebilirseniz bende bi bakar bilgi sahibi olurum.Makineye gelince normalde ben el tarağı kullandırıyorum bizim burda makine daha yaygın değil tanıtıma gelen firmalarında makinelerini beğenmedim ama konya dan bi firma evime geldi osmaniye de bayim olurmusunuz die bende şimdi olmam için önce makineyi benim görmem test etmem kullanmam lazım ki başka arkadaşlarıma üreticilere önereyim dedim tamam dediler.makine silkme yöntemli bi makine titreşim veriyor sırta takılıyor sizin o taraflara çok miktarda sattıklarını memnun kaldıklarını söylediler.Bende bakıcaz dedim zeytin hasat zamanı gelicekler beyenirsem bayilik alıcam.iyi günler...