View Single Post
Eski 22-08-2008, 17:47   #630
TeKiN80
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2008
öncelikle hoşgeldiniz sayın cem resat;

şimdi 10 dönümlük bahçe yazmışsınız bahçeden bahçeye değişir bu bakım ve masraflar masraftan kısarsanız zeytininiz de kalite düşer masraf eder hiç bişeyden kaçmassanız kalite artar bakarsan bağ bakmazsan dağ misali.

ağaçlar yaşlarına göre meyve verirler ben şuan örneğin 15 yaşında olan ağçlarımdan ortalama 130 kilogram felan mahsul alıyyorum bu artıyorda azalıyorda hava koşullarına göre.
masrafa gelince ben 10 dönüm die masraf çıkarmadım benim bahçem fazla olduğu için ben toplam bahçemin bu yıl sadece ilaçlama masrafı olarak 36 milyar para verdim gübresi suyu ara işçiliği felan saymıyorum sadece yaptığım yazlık ve kışlık ilaçlamalara bu miktarda para verdim onuda toptan uygun aldığım halde.

tavsiyem varsa güzel bakımlı alınabilecek bi zeytin bahçesi 12 yaşından büyük onu almanızdır tabi hobi için yapılacaksa ben olsam sıfırdan başlarım e içinden çıkmam tabir edilecek olursa kendi yağımla kavrulurum yani hem ürün alırım hemde kar ederim ama geleceğe yönelik umarım doğru kararı verirsiniz sayın cem resat bey iyi günler...

TeKiN80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön