![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2008
|
zeytinleri geçen 2008 martta şekil budaması yaptık. çok dip sürgünü ve dik giden ışgınlar çıktı bir sürü.bunları şu an kessek olur mu?kimisi ağustos bitmeden dip sürgünleri kesilmemelidir diyor doğru mu? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
acil cevap bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın zeytunsever; Kuvvetli gelişim gösteren ağaçları sert budamada dip sürgün gelişimini çoğaltır. Sorunuza gelince ben bunları devamlı kesiyorum, Ağustostan sonra hiç kesilmemesi lazım, kesersen yara yerini ne zaman kapatır. Diğer arkadaşlarında fikirlerini bekle bence. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Sadece 1 ağustos ile 15 arası kesilmez. Ekim ayına kadar kesilebiliyor dip sürgünleri. 1 ağustos ile 15 arası neden kesilmez onu anlatayayım. Babamlar dağda çamlara kesim yaparken 1 ağustos geldiğinde çam kesmek yasaklanırmış. 1 ağustosda bir çamın dalını kestiğin zaman kuruyormuş. Malum zeytin'de kuruyabilir diye kesmiyorum. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-03-2008
|
uzun bi süredir buraya pek bakmıyordum baya çok yorum yapılmış soru sorulmuş özelden vede buradan. Alıntı:
merhaba bu donemde budama yapmak risklidir. havalar sicak oldugu icin kuruma sozkonusu olabilir ayrica kışa iyi hazırlanmasi gerekir.ama ****** kuruma olur demiyorum sadece ağaca zarar verebilir iyi günler... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|