![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 23
|
[QUOTE=lerdemir;194657]Tebrikler thebe, Gelişmeleri duymak isteriz. Özellikle de edindiğiniz pratik tecrübeleri de...QUOTE] Sayın lerdemir; Birkaç pratik tecrübem oldu, bilenler mutlaka vardır ama yine aktarmak isterim: -Araziyi işaretlerken ip ile kareleme yöntemini kullanmak daha sağlıklı oluyor. -İşaretlemeye başlamadan önce tam bir 90 drecelik açı için Pisagor'un 3-4-5 üçgenini kullanın. -Çukurları 40'lık beko kepçesi ile açtırın, 60'lıkla açılan çukurlar mezar gibi oluyor. -Toprağı patlatmak konusunu sadece hatırlatmak isterim. -Mutlaka toprağı sürme sonrası tiller çektirin, fidanları dikerken ufalanmış toprağa ihtiyaç duyuluyor. -Fidan dikimi sonrasında so vermiyorsanız, toprağı ayağınızla iyica bastırın ki kökler hava almasın. -Kazık bağlamalarını 8 şeklinde yapın. -Fidan bağlama için sanayide araba koltuğu döşemesi yapanlarda olan rulo, hafif esnek, fidanı kesmeyen bezler kullanın. 3 topu 10 ytl, 600 fidana, 50-60 cm uzunlukta kesilirse, 1 toptan az gidiyor.(Edremir Zeytincilikten Sn.Murat Küçükçakır önerisi ile..) -Mutlaka arazinizi çit ile çevirin. Umarım faydalanırsınız. Saygı ile.. |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|