![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2007
|
Merhabalar.Ben Aydında Ziraat Mühendisi olarak çalışmktayım.Resimlerde görülen zararı büyük bir ihtimalle zeytin fidan tırtılı yapmıştır.Bizim yörremizdede sık sık görülüyor.5yaşına kadar olan fidanlarda zirai ilaçla mücadeleyi öneriyorum.Lebaycid etkili bir zirai ilaç kullanılabilr. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-10-2007
|
Alıntı:
Benim fikrime göre (bilmem katılırmısınız?) sonbaharda bu tırtılın taze filizleri yemesi zeytinin belki büyümesini duraklatıyor ama diğer taraftan filize gidecek güç gövdeye ve dallara aktarılıyor , gövde kalınlaşıyor. Hani faydası da dokunuyor sanki!? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2007
|
Zeytin fidan tırtılı bir yılda 4-5 nesil verebilmektedir.İlk erginler mart nisan aylarında görülür, zararlının yoğunluğunun yüksek olduğu zamanlarda fidanın uç sürgününün 10-20cm kadar kurumasına neden olur.Yani zeytin fidanının büyümesini durdurucu etkisi büyüktür.Bu nedenle fidanları büyütmek için harcadığımız gübre su maliyetini ve emeğimizi göz önüne alırsak gövde ve kök ün büyümesini artı olarak alamayız.Kök ve gövdede zayıflık sorunu varsa toprak analizi yaptırarak doğru bir gübreleme ile problemi çözebiliriz diye düşünüyorum.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bizi aydınlattığınız için çok teşekkürler. Size bir sorum olacak. Lebaycid ilacını hangi dönemler vermemizi tavsiye edersiniz? Tırtıl filizleri yiyerek ağaçların büyümesini geriletiyor. Tırtıl çıkmadan atarsak ağaçlarımızı kurtarabilir miyiz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2007
|
zeytin zararlı otu
Bayındırdaki zeytinlik arazimde, yöre halkının ''pambul'' dediği zararlı ot var. Bu ot için yakıcı ot ilacı varmış.Yalnızca otun yaprağına zarar verdiği söyleniyor. Acaba zeytin ağacına zararı olur mu? Bu konuda bilgisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Alıntı:
Bahsettiğin ot ilacı ağacın kökünüde kurutuyor, zehir zeytin ağacının yapraklarına gelirse kurur, eğer elinde olmayarak gelirse zehir ağaca, gelen yerini kes at. O ilaçların üstündeki yazan dozda uygulama, biraz yüksek dozaj uygula bir seferde kuruta bil. Arkadaşım ot ilacının zamanı değil mayıs ve eylül arası uygula daha iyi başarı elde ediyorsun.İlacın etkisi 20 günde belli ediyor. Ben kendimde kullanıyorum bu ilac üzerinde biraz tecürbe oldu. Düzenleyen Özcan2007 : 24-01-2008 saat 23:19 Neden: Türkçeyi doğrulamak için |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|