agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni1194Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-01-2008, 15:19   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Durum şimdi netleşti, teşekkürler.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2008, 17:59   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Arkadaşlar humik asit'in fiyatı düşmüş gübreden daha hesaplı
25 kg toz topraktan atılan 12 ytl

Özcan2007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2008, 21:40   #3
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Sayın Ozcan2007, bu arada hümik asitin bir gübre olmadığı da unutulmamalıdır, içeriğinde azot, fosfor, potasyum vs. besin elementleri bulunmaz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 13:07   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2008
Yasaya gore Hazine arazisi uzerinde zeytincilik yapan var mi? Yasaya gore Hazine arazisine agac dikiliyor biliyorsunuz. Boyle bir projem var sorun yasanıp yasanmadıgını ogrenmek istiyorum. Kolay gelsin

demirgonenc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 17:17   #5
Ağaç Dostu

2 b hazine arazisi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi demirgonenc Mesajı Göster
Yasaya gore Hazine arazisi uzerinde zeytincilik yapan var mi? Yasaya gore Hazine arazisine agac dikiliyor biliyorsunuz. Boyle bir projem var sorun yasanıp yasanmadıgını ogrenmek istiyorum. Kolay gelsin
Demirgonenc benim 2 b hazine arazim var 67 senelik zeytin ağacı var, hiç bir sorunla karşılaşmıyorum,5 yılda bir hazineye kira parası veriyorum...

Eski 10-01-2008, 17:34   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2008
Sn. Özcan2007'ye yanit

Sn. Ozcan2007; yanitiniz icin tesekkur ederim. Biliyorsunuz yasa geregince Devlete ait bir arazi bularak burada agaclandirma yapabiliyorsunuz, burokratik islemleri asabilirseniz. Bir iki arkadas bu sekilde bir araziyi bularak buyuklugu onemli degil, zeytinlige donusturmeyi istiyoruz. Sizin boyle bir arazide zeytinliginiz oldugunu anliyorum. Boyle bir arazi bulunması konusunda bilgi destegine ihtiyacimiz var. Belki bir iki yere bakabiliriz ama Ege bolgesinde Zeytine elverisli bolgelerde yasayan arkadaslar kadar bilgi sahibi olmam mümkün degil. Arazi ve bolge konusunda yardima ihtiyacimiz var. Ayrica, benzer sekilde arazi alarak calisma yapan arkadaslarin tecrübeleri cok önemli. Arazinin dikime hazir hale getirilmesi, masraflar ve yer seçimi konusunda onemli unsunlar gibi. İlginize ve yardimlariniza tesekkur ederim.

demirgonenc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2008, 22:03   #7
Yeni Üye

thebe's Avatar

Giriş Tarihi: 01-10-2007
Merhaba;
Nihayet Ağustos'ta yola çıktığım zeytin macerama bir nefes ara verme fırsatım oldu. Havran'dan satın aldığım 18 dönüm arazim, eğimli ve maki örtüsü ile kaplıydı. Uzun çalışmalardan sonra araziyi temizleterek ekime hazır hale getirmiştim. Geçen hafta da 600 fidan dikimi gerçekleştirdim. Ne zor işmiş! En çok da araziyi uygun mesafede işaretlerken zorlandım. Meyilli olması ve ilk kez yapıyor olmam beni yordu. Çözümü tüm araziyi iplemekte buldum. Böylece düzgün bir dikim yaptım. Fidanları sırıkladım ve bağladım. Bir sürü pratik tecrübe edindim. Eminim bu pratikleri zeytin işi ile uğraşanlar biliyordur. Şimdi yüzüm gülüyor.
Ayrıca biraz daha işi ciddiye alarak arazimi 41 dönüme çıkardım. Bu yıl uğraşacak gücüm kalmadı, kışa bırakıyorum.
Hazine arazisi işine ben de ilgi duydum ve son aldığım yerin çevresindeki arazileri almak için Kaymakamlık üzerinden Mal Müdürlüğü'ne dilekçe verdim. Sanırım bana 1 ay içinde cevap vereceklermiş. Eğer alma şansım olursa, "ham toprak" geçen bu yere de zeytin dikmek istiyorum.
Doktor olmama rağmen, çiftçiliği çok sevdim. Bana inanılmaz neşe veriyor. Dikim yaptığım geçen hafta içinde her sabah güneşin doğuşunu ve her akşam güneşin batışını izledim. Yaşamaya dair içime kocaman enerji depoladım ve Ankara'ya döndüm.
Bazen işler alıp bizi götürüyor ve farkında olmadan işin esiri haline geliveriyoruz. Nacizane bir tavsiyem olacak: geçmişin hiç'liği ile geleceğin sonsuzluğu içinde yaşadığınız an'ın tadını çıkarın ve hayata hep gülümseyin.
Saygı ile..

Murat Öz ve smurat45 beğendi.
thebe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2008, 07:49   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Tebrikler thebe,

Hayırlı uğurlu olsun.

Bu kadar keyif almanıza çok sevindim. Yazdıklarınızı gıpta ve mutlulukla okudum.

Umarım benzeri bizlere de nasip olur. Profesyonel iş hayatımızın yanında amatör bir heves olan toprağın, tarımın daha da ciddi manada ve büyük boyutlarda yapılabilme imkanı olması büyük mutluluk verici olsa gerek.

Gelişmeleri duymak isteriz. Özellikle de edindiğiniz pratik tecrübeleri de...

Nice gülümsemelere...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 08:47   #9
Yeni Üye

thebe's Avatar

[QUOTE=lerdemir;194657]Tebrikler thebe,
Gelişmeleri duymak isteriz. Özellikle de edindiğiniz pratik tecrübeleri de...QUOTE]

Sayın lerdemir;
Birkaç pratik tecrübem oldu, bilenler mutlaka vardır ama yine aktarmak isterim:
-Araziyi işaretlerken ip ile kareleme yöntemini kullanmak daha sağlıklı oluyor.
-İşaretlemeye başlamadan önce tam bir 90 drecelik açı için Pisagor'un 3-4-5 üçgenini kullanın.
-Çukurları 40'lık beko kepçesi ile açtırın, 60'lıkla açılan çukurlar mezar gibi oluyor.
-Toprağı patlatmak konusunu sadece hatırlatmak isterim.
-Mutlaka toprağı sürme sonrası tiller çektirin, fidanları dikerken ufalanmış toprağa ihtiyaç duyuluyor.
-Fidan dikimi sonrasında so vermiyorsanız, toprağı ayağınızla iyica bastırın ki kökler hava almasın.
-Kazık bağlamalarını 8 şeklinde yapın.
-Fidan bağlama için sanayide araba koltuğu döşemesi yapanlarda olan rulo, hafif esnek, fidanı kesmeyen bezler kullanın. 3 topu 10 ytl, 600 fidana, 50-60 cm uzunlukta kesilirse, 1 toptan az gidiyor.(Edremir Zeytincilikten Sn.Murat Küçükçakır önerisi ile..)
-Mutlaka arazinizi çit ile çevirin.
Umarım faydalanırsınız.
Saygı ile..

Zeyno waffle beğendi.
Eski 17-01-2008, 10:29   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-01-2008
Selamlar. 2 Gündür formu takip ediyorum,gercekten cok faydalı bilgilere ulaştım.Katkıda bulunan kişilere cok teşekkür ederim.Benim sizlere sorum maliyetlerle ilgili olacak.100 dönüm meyilli araziye sofralık gemlik dikmeyi düşünüyorum arsa kocaelide ve fundalık bi alan,tamamen temizlenmesi gerekiyor.100 dönüme kaç ağaç dikilir?Toprak işleme ve dikme maliyetleri ne olur?Bütün bunların sonucunda hasat işçilik maliyetleri günümüz oranlarında ne kadardır?
Son olarakta,ürünümüzü pazarlama konusunda neler yapmalıyız,hangi kuruluşlarla irtibata geçmeliyiz.
Vereceğiniz cevaplar ve öneriler için şimdiden Teşekkür ederim.

Brave Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 18:10   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Brave Mesajı Göster
Selamlar. 2 Gündür formu takip ediyorum,gercekten cok faydalı bilgilere ulaştım.Katkıda bulunan kişilere cok teşekkür ederim.Benim sizlere sorum maliyetlerle ilgili olacak.100 dönüm meyilli araziye sofralık gemlik dikmeyi düşünüyorum arsa kocaelide ve fundalık bi alan,tamamen temizlenmesi gerekiyor.100 dönüme kaç ağaç dikilir?Toprak işleme ve dikme maliyetleri ne olur?Bütün bunların sonucunda hasat işçilik maliyetleri günümüz oranlarında ne kadardır?
Son olarakta,ürünümüzü pazarlama konusunda neler yapmalıyız,hangi kuruluşlarla irtibata geçmeliyiz.
Vereceğiniz cevaplar ve öneriler için şimdiden Teşekkür ederim.
Sayın Brave
5*5 dikersen Dönüme 30 ağaç dikiliyor ama bir sırayı ilk sınırdan alırsanız, dönüme 40 fidan dikiliyor.
Fidanları alırkan seçmece al ve biz pişkin deriz bazı kökleri dışına çıkar.
Toprak işleme maliyeti dönümü 100 ile 200 arası değişiyor. 100 kg zeytini 70 ytlye hasat yaptırıyoruz. şu an erkek işçi 25ytl kadın işçi 15 çalıştırıyoruz.
Ben ürünümü bursa gemlik zeytin haline götürüyorum hiç bir sorun yaşamıyorum ayrıca tariş e ortak olursanız tarişede verebilirsiniz mahsülü.
Ayvalık zeytin fidanı dikmeyin derim. Şu an en kaliteli Ayvalık türü zeytin yağının kilo fiyatı 5.5 ytl. Bu sene zeytine miting yapacağız herkezden 1 kg zeytin alacağız ve bir kamyon kadar yapar. çanakkale izmir yoluna dökeceğiz ve tv çağıracağız. 1 gün kapalı kalsın yol. Bakın fındığa yollara döktüler şimdi kg fiyatını bilmiyorum ama japonlarla bile reklam veriyor. Öncelikle derim Türkiyeyi yönetenlere akıl fikir versin !

Eski 19-01-2008, 19:26   #12
Yeni Üye

HALİL ERDOĞAN's Avatar

Giriş Tarihi: 03-01-2008
Zeytincilik

Merhaba ..Brave
Kocaelinde Zeytinlik kurmaya karar vermişiniz güzel bir işe soyunmuşunuz, Benim sorum arazinizin Kocaelinin neresinde bulunduğu çünkü kocaelinin her bölgesi zeytin ağacı dikmeye çok elverişli olmadığıdır, özellikle Karadeniz tarefı ve yüksek yerler.Ben Karamürselli olarak bölgeyi iyi bilmem , zeytin üreticisi ve fidan yetiştirici olarak bu konuda bilgi sahibiyim, Görüşmek üzere....

HALİL ERDOĞAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2008, 15:47   #13
Ağaç Dostu

Örnek zeytin fidanlığı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thebe Mesajı Göster
Merhaba;
Nihayet Ağustos'ta yola çıktığım zeytin macerama bir nefes ara verme fırsatım oldu. Havran'dan satın aldığım 18 dönüm arazim, eğimli ve maki örtüsü ile kaplıydı. Uzun çalışmalardan sonra araziyi temizleterek ekime hazır hale getirmiştim. Geçen hafta da 600 fidan dikimi gerçekleştirdim. Ne zor işmiş! En çok da araziyi uygun mesafede işaretlerken zorlandım. Meyilli olması ve ilk kez yapıyor olmam beni yordu. Çözümü tüm araziyi iplemekte buldum. Böylece düzgün bir dikim yaptım. Fidanları sırıkladım ve bağladım. Bir sürü pratik tecrübe edindim. Eminim bu pratikleri zeytin işi ile uğraşanlar biliyordur. Şimdi yüzüm gülüyor.
Ayrıca biraz daha işi ciddiye alarak arazimi 41 dönüme çıkardım. Bu yıl uğraşacak gücüm kalmadı, kışa bırakıyorum.
Hazine arazisi işine ben de ilgi duydum ve son aldığım yerin çevresindeki arazileri almak için Kaymakamlık üzerinden Mal Müdürlüğü'ne dilekçe verdim. Sanırım bana 1 ay içinde cevap vereceklermiş. Eğer alma şansım olursa, "ham toprak" geçen bu yere de zeytin dikmek istiyorum.
Doktor olmama rağmen, çiftçiliği çok sevdim. Bana inanılmaz neşe veriyor. Dikim yaptığım geçen hafta içinde her sabah güneşin doğuşunu ve her akşam güneşin batışını izledim. Yaşamaya dair içime kocaman enerji depoladım ve Ankara'ya döndüm.
Bazen işler alıp bizi götürüyor ve farkında olmadan işin esiri haline geliveriyoruz. Nacizane bir tavsiyem olacak: geçmişin hiç'liği ile geleceğin sonsuzluğu içinde yaşadığınız an'ın tadını çıkarın ve hayata hep gülümseyin.
Saygı ile..
Sayın thebe
Zeytin fidanı dikmişsin, hayırlı olsun. Hangi tip fidan türü diktin biraz konuyu açabilirmisin.
Birde Edremit havaalanın yanındaki cem zeytinciliğe ait fidanlıktan bilgi edinebilirsin. Havran barajındanmı alıyorsun suyu.

Eski 17-01-2008, 08:34   #14
Yeni Üye

thebe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozcan2007 Mesajı Göster
Sayın thebe
Zeytin fidanı dikmişsin, hayırlı olsun. Hangi tip fidan türü diktin biraz konuyu açabilirmisin.
Birde Edremit havaalanın yanındaki cem zeytinciliğe ait fidanlıktan bilgi edinebilirsin. Havran barajındanmı alıyorsun suyu.
Sayın ozcan2007;
Ülkemizde 130 milyon kadar zeytin ağacı olduğu söyleniyor, ancak türlerin yüzdeleri konusunda bir bilgim yok. Sofralık zeytin türlerine ağırlık verilmiş uzun zamandır, çünkü iç piyasa talebini karşılamayı düşünmüşler. Oysa şimdilerde yurt dışına zeytin yağı satışı girişimleri gündemde. O nedenle yağlık zeytin fidanı dikimine ağırlık vermek gerektiğini düşünenlerdenim.
550 kadar Ayvalık yağlık, 50 kadar da (tozlaşma için) Gemlik fidanı diktim. Su arazimde var, nisan-mayıs gibi damla sulama yapacağım. Cem Zeytinciliği biliyorum, tanışmak isterim.
Saygı ile..

Eski 17-01-2008, 10:10   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Çok teşekkür ederim... Çok değerli uygulama tecrübeleri olduğunu düşünüyorum bunların...

Umarım faydalanacağım günler gelir...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2008, 13:08   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2007
Çiftci kayıt sistemi içersinde bazı belgeleri edinebilmek için ziraat odasına kayıt yapılması gerekmektedir.Her çiftci bu işlem için arazisinin büyüklüğüne göre yıllık aidat ödemek zorundadır.Bu belgeyi almadan il-ilçe tarımda herhangi bir işlem yaptıramazsınız.Bilgi isterseniz onu ücretsiz verirler.

Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2008, 15:02   #17
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Valla bu samanlı zeytini nasıl bir zeytinmiş böyle ?? Ham olarak 7 liraya satılıyor??? Bu işte bir terslik olmasın ?
Ayrıca gemlik zeytini de en iri boyu bu sene 3 ytl ye alıcı buldu ki bu da toplam zeytin içerisinde oranı % 5 i geçmez... Bence bu fiyatlandırma yanlış bişeyler var!

qba1976 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2008, 20:27   #18
Yeni Üye

HALİL ERDOĞAN's Avatar

Giriş Tarihi: 03-01-2008
Samanli

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi qba1976 Mesajı Göster
Valla bu samanlı zeytini nasıl bir zeytinmiş böyle ?? Ham olarak 7 liraya satılıyor??? Bu işte bir terslik olmasın ?
Ayrıca gemlik zeytini de en iri boyu bu sene 3 ytl ye alıcı buldu ki bu da toplam zeytin içerisinde oranı % 5 i geçmez... Bence bu fiyatlandırma yanlış bişeyler var!
Sayın ,qbq1976:
samanlı zeytinin fiyatını 4-7 ytl yazmıştım 7 ytl dublesinin pazarda satılan parakente fiyatıdır . ayrıca yanlış hatırlamıyorsam marmara birlik açılış en iri gemlik 5 ytl olarak açmıştı.

HALİL ERDOĞAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2008, 11:43   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2007
Marmara birlik sadece kendi ortaklarından zeytin alıyor.Biz buralardan götürdüğümüzde o bölgenin tüccarı 3.-ytlden fazla fiyat vermez,oda çok nadir.Güneye doğru indikçe tirilye fiyatları düşer.

Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2008, 09:11   #20
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Bahsedilenin hangi ilaç olduğu bile yazılı değil Ozcan Bey, nereden çıkardınız bu etkileri? Ot ilaçları çeşit çeşit. Farklı etkide olanları var.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2008, 13:39   #21
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Bahsedilenin hangi ilaç olduğu bile yazılı değil Ozcan Bey, nereden çıkardınız bu etkileri? Ot ilaçları çeşit çeşit. Farklı etkide olanları var.
Sıvı olanları diorum, Sen ayıyı deve yaptın, olmadı şimdi.
Hangi ilaç olduğumu yazılı değil yazmışın biz konunun başından beri neyle bahsediyoruz.
Çok gezenmi bilir çok okuyanmı bilir

Eski 26-01-2008, 21:39   #22
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007 Mesajı Göster

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
Sıvı olanları diorum, Sen ayıyı deve yaptın, olmadı şimdi.
Hangi ilaç olduğumu yazılı değil yazmışın biz konunun başından beri neyle bahsediyoruz.
Çok gezenmi bilir çok okuyanmı bilir
Özcan2007, forumda bu şekilde bir tartışma üslubunu uygun bulmuyoruz.
Bilgimizi paylaşırken, elimizde kesin veriler varsa aktarmayı deniyoruz. Fayda yerine arkadaşlarımızın zarar görmesini istemeyiz.
Bu chat diliyle yazışmalar forum kurallarımıza uygun değil. Mesajlarınızı düzeltmelisiniz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2008, 22:03   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Sayın Ozcan2007;

Yabani ot ilaçları (herbisitler) farklı şekillerde ambalajlanmalarının yanı sıra (toz, sıvı) farklı etkin maddeler içererek farklı bitki türlerini hedef alırlar. Takdir edersiniz ki, her birinin kullanım şekli, dozajı ve etki süreleri faklıdır. Odunsu bitkilere zarar verenler olduğu gibi, zarar vermeyeneleri de mevcuttur.

Siz ilacın markasını, etkin maddesini bilmeden, Sayın Karagültamer'e her ilacın aynı olduğu imajını yaratacak bir cevap verirseniz, arkadaşımızın boşuna masraf yapmasına veya bahçesine zarar vermesine yol açabilirsiniz.

Ayrıca şu ana kadar fark etmiş olduğunuz üzere forumumuz, diğer alışılagelmiş forumlardan oldukça farklıdır. İlk olarak Türkçe'nin kullanımına elimizden geldiğince özen gösteririz. İkinci olarak birbirimize hitap ederken seviyemize son derece dikkat ederiz. Çünkü burası semt pazarı değil, bilginin paylaşıldığı bir ortam.

Dolayısı ile ricamız, mesajlarınızda bu iki hususa dikkat etmeniz.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2008, 17:03   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Arkadaşlar 2007'de dikilen zeytin ,desteklemesi paraları ne zaman ödenecek,bilgisi olan varsa lütfen form'a yazsın.

reis baba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2008, 17:07   #25
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi reis baba Mesajı Göster
Arkadaşlar 2007'de dikilen zeytin ,desteklemesi paraları ne zaman ödenecek,bilgisi olan varsa lütfen form'a yazsın.
Tam bilgim yok ama, mart sonlarına doğru ödeniyor zeytin desteklemeleri.

Eski 29-01-2008, 20:23   #26
Ağaç Dostu

hatipali74's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2007
Zeytin yaprağındaki sarılıklar

Arkadaşlar;
Arkadaşımın zeytinliğindeki zeytin yapraklarının sarı ve benek benek olması bir hastalık nedeniyle mi, yoksa topraktaki bir enzim eksikliğinden mi kaynaklanıyor.Zeytinlik taban tarlada bulunuyor.Taban suyunun yükseklği olabilirmi?Resimleri aşağıya ekliyorum.
Name:  Dsc02892.jpg
Views: 2372
Size:  45.7 KB
Name:  Dsc02893.jpg
Views: 2304
Size:  32.9 KB

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2008, 20:06   #27
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatipali74 Mesajı Göster
Arkadaşlar;
Arkadaşımın zeytinliğindeki zeytin yapraklarının sarı ve benek benek olması bir hastalık nedeniyle mi, yoksa topraktaki bir enzim eksikliğinden mi kaynaklanıyor.Zeytinlik taban tarlada bulunuyor.Taban suyunun yükseklği olabilirmi?Resimleri aşağıya ekliyorum.
Eklenti 29152
Eklenti 29153
Sayın hatipali bu fidanlarda sarılık nedeni son baharda biraz filiz yapmasıdır, ve o sarılık bahar başlangıcında kaybolur. Benek benek olmasıda halkalı leke hastalığı bordo bulamacı uygulaya bilirsin.

Eski 14-02-2008, 22:51   #28
Ağaç Dostu

hatipali74's Avatar

Teşekkürler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007 Mesajı Göster
Sayın hatipali bu fidanlarda sarılık nedeni son baharda biraz filiz yapmasıdır, ve o sarılık bahar başlangıcında kaybolur. Benek benek olmasıda halkalı leke hastalığı bordo bulamacı uygulaya bilirsin.

Teşekkürler sayın Özcan. Arkadaşım yakında şekil budaması yaptıracak. Daha sonra bordo bulamacı atmasını söylerim.
Yeni tesis edeceğim bbir zeytinlik için ayvalık cinsi zeytin fidanı arıyordum.Konuştuğum bir fidancı Ayvalık cinsinin çelikle üretilmediğini , ayvalık diye satılanların aslında gemlik olduğunu söyledi. Ayvalık zeytin fidanı ile gemlik fidanını nasıl ayırt edebilirim. Saygılarımla...

Eski 01-02-2008, 18:01   #29
Ağaç Dostu

hatipali74's Avatar

Gerçekten de bizim zeytinin yapraklarındaki hastalık mı, topraktaki enzim eksikliği mi, hala öğrenemedik.Ziraatçılardan ilgi bekliyorum.

Eski 02-02-2008, 12:02   #30
Zeytin üreticisi

huseyinkizil's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2007
Hatipali bey fotoğraflarda tam anlayamadım ama taban suyunun yüksek olduğunu yazmışsınız aşırı soğuktan kökler ve gövde zarar görmüş olabilir veya rüzgarda yakmış olabilir diyi düşünüyorum hastalıktan çok havalardan oluşan bir durum gibi kaç fidanız var ve kaçı böyle acaba?

huseyinkizil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025