![]() |
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Son yirmi yılda, Zeytin Ağacının en çok bulunduğu bölgeler arasında yer alan Edremit Körfezinde, Ağaç kıyımı sürmektedir. 18.Ocak- 23 Ocak.2010 tarihlerib arasında Altınoluktaydım. Her zaman olduğu 4-5 insan kalınlığındaki Zeytin Ağacı'nın kökleri parçalanıp yakacak odun yapılıyordu. Yanımda fotoğraf makinam olmadığı için bu sefer resimlerini çekemedim. Sadece Altınolukta değil, bütün körfezde ısınmanın temeli Zeytin odunudur. Lafta kanunlar ile korumaya alınmış olan Zeytin Ağacı malesef tehlikededir. Yazın verilen inşaat ruhsatlarında. esasında dikkat edilmesi gereken %10 ağaç kesilebilir zorunluluğuna kimse dikkat etmemektedir. Belediyeler kesilen ağaçları değil de, kasalarına giren inşaat harçlarına daha çok önem verdiği sürece Zeytin Ağacının geleceği tehlikede olmaya devam edecektir. Kanunu aşağıya yapıştırıyorum. Alıntı:
Edremit Körfezinde inşa edilen her villa için Zeytin Ağacı kesilmektedir. Ve 3573 sayılı yasaya kimse uymamaktadır. Başka bir husus ise 3 km mesafeye kadar fabrika veya tesis yapılması yasaklanmışken bölgede bir sürü taş ocağı ve Kireç tesisi ile beton fabrikası Zeytinlikler içinde faaliyettedir. Bu tesisiler acaba nasıl ruhsat almışlardır? Yetkililere duyurulur. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|