![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
Sayın Gelendost, Ben sizi anladım. Zahmete gerek yok. Klasik ağaca göre % 70 boylanan M111 anacına yarı bodur diyorsunuz. Teşekkür. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
mm111 de değil mm 111 3 yasında meyveye oturuyo yarı bodur dediklerimiz 5 6 yasında ayrıca 6 yasında agaç bası 100 kg elma aldım geliştiğinde 300-400 kg arası erebiliyo topragın gücüne göre |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
Sayın Gelendost, Anlaşılan, ben de anlamamışım. Bu gidişle de anlayamıyacağım. Benim bilgilerim tarım bakanlığının sınıfladığı ve bilinen firmaların kullandığı bilgilerdir. Yerel sınıflardan anlamıyorum. Tavsiyem genel kabul görmüş sınıflar ile elma fidanlarından bahsetmeniz. Bu şekilde genele hitap ettiğiniz de kafa karıştırıyor. Aşağıda tarım bakanlığının sınıflandırmasını sunuyorum. Saygılar. Elma anaçları gelişme kuvvetlerine göre aşağıdaki gibi sınıflandırılmaktadır Çok Bodur M 8, M 9, M 27 Bodur M 26 Yarı Bodur M 7, MM 106 Kuvvetli M 2, MM 104, MM 111 Çok Kuvvetli M 16, M 25, MM 109, yerel ve geleneksel tohum (Çöğür) anaçları Bu anaçlardan bugün meyvecilikte en çok kullanılanları M 9, MM 106 ve MM 111’ dir. Kaynak:Tarım Bakanlığı |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2010
|
Bodur elma
Sayın k0900 verdiğiniz bilgiye teşekkür ederim bereketli bir yıl dileğiyle |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
toprak kaliteli hava faktörüde uygun gelin ısparta gelendost a verimi görün standardların üstündedir siz hiç klasik elma agacının 1 ton 400 kg elma verdiğini gördünüzmü duydunuzmu? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2010
|
Sayın k0900 ve gelendost sorularımla sizi sıkmadığımı umarım istanbulda tarımla ilgili şalıştığım halde (telli terbiye sistemleri imalatı ) meyve yetiştiriciğiyle ilgili çok az bilgi sahibiyim sizin çalışmalarınızı forum da izledikçe ne kadar eksik ve yanlış bilgilerle meyve ,sebze yetiştirdiğimizi daha iyi görebiliyorum çalışmalarınızın devamı dileğiyle esen kalın |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çiçek, elma, mevsim, sert çekirdekli meyve |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|