![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ayva Pyrus Cydonia/Cydonia oblonga/Cydonia vulgaris
İstanbul'dan ayva da gelir, nar gelir, Döndüm baktım, bir edalı yar gelir Orhan Veli Bu günlerde ayvayı semt pazarlarında, marketlerin sebze-meyva reyonlarında, manavlarda bol bol görüyoruz. Şimdi tam zamanı... Size daha önce ayvanın yararlarını ve ayvadan neler yapılabilir, http://www.agaclar.net/forum/showpos...9&postcount=13 de Ayva Tatlısı tarifini verirken ayrıntılıca anlatmıştım. Diyet Uzmanı Dr İsmail Ağar' da Ayva yemek için 12 neden saymış: 1- Damar sertliğini önler. 2- Karaciğer tembelliğine iyi gelir. 3- Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser. Mideye ve bağırsaklara kuvvet verir. 4- Tansiyonu düşürür. 5- Safrayı tedavi eder. 6- Bronşite, öksürüğe ve vereme faydalıdır. Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır. 7- Çekirdeklerinden yapılan merhem, dudak ve meme çatlaklarında, ekzamalarda kullanılır. Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır. 8- Ayvanın yaprağını yakıp kül olmadan söndürüp iyice dövüp göze çekilirse çok faydalıdır. 9- Çiçeği baş ağrısını geçirir, kalbe, beyne iyi gelir. 10- Ayva suyu kabızlığı giderir. 11- Çiçeği bal ile pişirilip emzikli anneye verilirse sütü bollaşır. 12- Yemekten önce yenilirse kabızlık, sonra yenirse ishal yapar (Bugün) Ayvayı koklayarak seçin e mi?.. |
![]() |
![]() ![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|