![]() |
|
![]() |
#91 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2011
|
Birde Verdiğim fidan siparişleri büyük ihtimal yagıslı havaya denk gelecek sizce yagmur ve kar yagarken dikim yapabilirmiyim..? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Ayaz olmadıkça problem olmaz. Ayazlı havada ya fidan almayın ya da alıpta hemen dikemeyecekseniz köklerini ayaz haşlamayacak şekilde hendekleme yapıp toplu olarak toprağa ya da kuma gömün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Yeni Üye
|
saol Reis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
Kırmızı ayva
Alıntı:
Lütfen bana bu ayvadan birkaç kalem gönderirmisiniz.Eğer dilerseniz ben de bunun aşılı fidanını üretir size gönderirim.Tel: 0225-3725629 Tarım İlçe Müdürlüğü |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2009
|
Herkese selam... Sayın aybala, kırmızı ayvanızdan bana da iki-üç çelik gönderebilmeniz mümkün mü? Kocaelide oturmaktayım, fakat Sakarya ilinin geyve ilçesinin doğantepe köyünde ayva bahçelerimiz var.Eğer unutmazsam buradan hangi ay ne gibi işler yapıldığını yazmaya çalışacağım, babamdan aldığım bilgileri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2012
|
Merhaba birşey sormak istiyorum lütfen fikir verin..2-3 ay önce yedigim ayvanın çekirdeklerini evdeki çiçek saksısının içine gömmüştüm 3 tanesi filizlendi büyüyor..Bu durumda şimdi ne yapmam lazım beklemeli miyim yoksa başka bir saksıya mı almalıyım hemen..??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Çekirdekten yetiştirdiğiniz aşılı ayva ise, yani hangi anaca aşılanmışsa ona benzer. Böyle durumlarda çelikten _ ki kolay tutar yetiştirmek daha iyidir. Tabii ileride istediğiniz ayva çeşidine de aşılayabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Eğer topraklı ayıramayacağınızı düşünüyorsanız, önümüzdeki kış yapraklarını dökünce uyku durumunda ayırın. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Yeni Üye
|
Hmmm topraklı ayırabilirim aslında bir tanesini deneyeceğim..Teşekkürler.Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Yediğimiz ve lezzetini beğendiğimiz ayvanın çekirdeklerimi hanım saksıya çok sık ve bitişik olarak dikmiş. Çimlenen tohumlar şu anda 2-3 cm2 kareden 2-3 tane birden çıkmış ve şu an boyları 5-6 cm kadar. ![]() Eğer başarabilirsek ve yaşatabilirsek en azından bir tanesini yazın bahçeme ekmek istiyorum Ne zaman her birini ayrı bir tüp veya saksıya dikmem konusunda bigilendirmede bulunacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2009
|
Bu hafta sonu köye babama yardım etmeye gittim. Ayva budaması yaptık, budama için son günleri olmasına rağmen. Yarın da babam ayvalara sarı ilaç diye bir şey atacak. Ayvalara erken uyanmmaması içinde göztaşı atıyorlar, bu günlerde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Yeni Üye
|
Sevgili arkadaslar gübreleme konusunda bir sorum olacak, fidan dikimi yapmadan önce yaptırmıs oldugum toprak analızınde dekara 25 kg amonyum sülfat eksik oldugu cıktı, ve gübreleme yapacakken amonyum sülfatın kullanım alanlarını arastırdım, yumusak cekırdeklı elma armut ayva da kullanmayınız dıyor sızde ne yapmalıyım bilgi verırsenız sevınırım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Merhabalar Arkadaslar, bahce islerinden hic anlamiyorum, kendimize yeni bir ev aldik ve asfalt olan girisin yanin da bulunan 3 metre kare büyüklügündeki yere bir ayva agaci fidani diktik oda tuttu-)) simdi sorum su; bu ayva agaci büyüdügünde kökleri asfalt zemine kadar uzanip zarar verir mi? Asfalt bir sekilde kabarir mi acaba? Simdiden cevaplariniz icin tesekkür ederim ve sanirim bahce mi güzeltmek icin kafanizi daha cok sisirecegim, simdiden özür-)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Asfalt toprağa ve köke zararlıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Yeni Üye
|
Halil Bey, kusura bakmayin haklisiniz ama tam anlatacak olursam, benim sizlerin gibi büyük bahcem **** tarlam yok,araba giris asfaltinin oldugu yerle agacin dikili oldugu yerdeki mesafe 3m kare. Benim erkenden ögrenmek istedigim köklerin ne kadar asagiya **** yana dogru büyüdügü! Egerki ilerde sorun olacaksa simdiden baska bir yere almaya calisacagim.Bilginiz varsa vede cevap verirseniz sevinirim, Herkese Iyi Aksamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak asfalt bahçe içinde atılmışsa toprağa zararlıdır. Yerine taş döşeme yapmak daha iyi, onun için demiştim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Bu gün bahçede dolaşırken gözüme ilişti, ayva ağacının 60 - 70 cm uzağından kökten ayva filiz vermiş, bunu gözüm gibi koruyorum, bahara bunu kökten ayıracağım, aynı kalitede ayva verirmi ?, yoksa açı gerekirmi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Benimde bahçemde 50 senelik aşısız ekmek ayvası var.Hiç bir hastalığı yok, gübresi yok ilacı yok.Sadece dibinde biraz moloz var.Her sene sepetle topluyoruz bir sıkıntısı olmuyor.Ancak ısırmak mümkün değil.Bıçağı üstüne koyup çekiçle vurarak kesiyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Alıntı:
O tohumun anacı o meyveyi yaparken yabancı döllenme yapması muhtemeldir. Yabancı döllenmeden dolayı anacının aynısı gibi meyve vermez. Çünkü melez olur. Bu sebeble siz o sürgünün üzerine riske girmeden aşı yapmanızı öneririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Ayvalarımız her sene daha irileşiyor ve verimini de artırıyor. Ama gel gelelim olgunlaşanların 1/4'ü genelde düşüyor, 1/4'ü de yarılıyor. Yarılanlara tadından yarıldı deyip geçiştiriyoruz. Düşenlere ise fikir yürütemiyoruz çünkü rüzgar felan olmuyor. Yarılma ve düşmelerin sebebi ne olabilir? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2012
|
Sayın Selahattin Yılmaz merhaba bende Bursanın Gürsu ilçesinde yaşıyorum. Foruma yeni katıldım siz Bursanın neresindensiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Gübre uygulamadık. Nerdeyse 2-3 senedir yarılmalar var. Çevremizde ayva ağacı hiç görmedim. Sebebi nedir bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Yeni Üye
|
Dökülmeler ve yarılmalar hangi ayda başlıyor? Hasat süresi geciktiğinde ve çeşitle alakalı da olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu hastalık ayvada memeli pastır. |
|
![]() |
![]() ![]() |