agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Yerörtücü ve Yayılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni172Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-09-2012, 11:48   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-05-2011
Galeri: 7
Balkonda saksıdaki kudzunun ise keyfi yerinde gibi gözüküyor.

Bir aya yakın süre boyunca gerçekten ne kadar güçlü ve hızlı büyüyen bir bitki olduğuna birinci elden şahit oldum. O küçük saksısında bile bir gün içinde 10 cm' den fazla sürgün uzamasıyla beni şaşırttı.

Name:  agaclar163.jpg
Views: 1493
Size:  36.0 KB
Dik sürgününü verdikten sonra adeta dizginlenemez hale geldi. Önce sarılması için verdiğim sırığı geçti, sonra boşlukta kalan uç sürgünü her gün ayrı bir yere seyahat edip sarılabilecek yer aradı. Kışın gelişiyle birlikte balkonda dayanamayacağını tahmin ettiğimden balkondaki herhangi bir şeye sarılmasını istemedim ve sürgünü tekrar aşağı indirip bir tur daha attırdım. Şimdi o sürgün büyümeye devam ediyor. Ancak yaprak diplerinden birçok yeni sürgün çıktı. Başıboş bırakıldığında gerçekten de baş etmesi zor olabilir Kudzuyla.

Name:  agaclar164.jpg
Views: 1439
Size:  26.0 KB
Bu arada bitki bütünüyle odunsulaşmamış, yeşil gövdeli iken kudzunun asıl yayılımcı özelliği olan dip sürgünlerinden biri çıktı; yarı-odunsu dayanıklı bir sapla. İstediğim ve beklediğim bir şeydi bu sürgün, fakat çok hızlı büyümesi doğal ortamda ihmal edilirse tehlikeli olabilirliğini bizzat gösterdi. Diğer kısımlar da hızlı bir şekilde büyürken bir günde yaptığı uzama bile gayet hızlıydı. Ve bu sürgünü kolay kolay sırığa bağlayamıyordum, zaten amacım da bu değildi.

Name:  agaclar165.jpg
Views: 1664
Size:  70.2 KB
Sürgünü delik açtığım bir pet şişeden geçirip toprakla temasını sağladım. Amacım bu şekilde köklenmesini sağlayarak yeni kudzular yetiştirmek. Umarım köklenmesini sağlayabilirim.

Name:  agaclar166.jpg
Views: 1568
Size:  73.0 KB
Bu sabah itibariyle dip sürgününün görünümü.

Name:  agaclar167.jpg
Views: 1470
Size:  72.4 KB
Kudzunun genel görünümü. Sabah güneşiyle birlikte yapraklar yukarı doğru açılanırken, güneş batarken neredeyse solmuş gibi aşağı kapanıp dallarıyla birlikte aşağı eğiliyorlar.

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2012, 12:08   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-05-2011
Galeri: 7
Yeni gelişme olarak, 15 Ağustos itibariyle artık hamsterlarım var Bahsettiğim gibi kudzuların büyük bir kısmını yiyerek, protein yüklü yaprakları dışkılarıyla solucanlara, oradan da tekrar toprağa kazandıracaklar. Bu arada kaliteli bir besinle beslenip, aynı zamanda vitamin ihtiyaçlarının bir kısmını da taze kudzu yapraklarından alacaklar.

Name:  agaclar170.jpg
Views: 1468
Size:  72.3 KB
Yeni geldiklerinde 20 günlüktüler. Üç erkek kardeş birlikte geziyor birlikte yemek yerken ortadaki yavru uyuyabilicek kadar şirin oluyorlardı.

Name:  agaclar171.jpg
Views: 1467
Size:  27.7 KB
Hemen bütün gün uyuyup geceleri aktifleşiyorlar, sabah kısa tuvalet ve beslenme molaları verirken şirinliklerinden taviz vermiyorlar

Name:  agaclar172.jpg
Views: 1493
Size:  55.8 KB
İlk başlarda yirmi gram bile değillerken çarka birlikte çıkıp iki kişi çevirebiliyorlardı. Ve böyle karşılıklı taraflara geçerek denge sağlayıp çeşitli oyunlar oynuyorlardı.
Siyah olanı arkadaşıma verdikten sonra iki kişi kaldılar ve büyüdükçe Suriye hamsterlarının bölgeselciliği baş gösterdi. Alanlarını kardeşleriyle bile paylaşmıyor kavga ediyorlardı, mecburen yuvalarını ayırdım. Şimdi ayrı ayrı keyifli bir şekilde büyüyorlar.

Her neyse konudan sapmadan hamsterlar kudzuyu çok sevdiler. Kokusuna uyanıp ilk günden itibaren birbirleriyle boğuşacak kadar seviyorlar. Başta üç kardeş yaşarken hemen orada tüketip bitirmeye çalışırken, şimdi avurtlarına yaprağı hemencecik doldurup yuvalarına gidip orada çıkarıp yavaş yavaş tadını çıkararak yiyorlar.

Name:  agaclar173.jpg
Views: 1490
Size:  26.7 KB
Bu fotoğraf kalan iki yavrunun kavgası ardından ayrıldıkları gün çekildi. Yavrunun koku bezlerinin olduğu anal bölgesinden aldığı ısırık yüzünden kanaması oluyordu. Üzüntüden elimden gelen her türlü hizmeti yapmaya çalıştım. Ve keyfi yerine gelsin diye ilk iş kudzu yedirdim. Yuvasından çıkmadan ama büyük bir istekle yedi. Kanaması bir günde son buldu, ve o gün kutusundan kaçıp bütün odaları gezdi
Videosu ise burada

Söylediğim gibi, tohumdan çıkan kudzularla birlikte var olan kudzulardan büyük bir miktar yiyecekler ve bundan oldukça memnunlar. Oluşturduğum mini besin zinciriyle hem hamsterları daha iyi besleyeceğim, hem de besin artıkları ve dışkıları tekrar toprağa kazandırarak verim artışı ve sürdürülebilir bir sistem sağlayacağım.
Gelişmelerle tekrar beraber olmak üzere, herkese iyi günler dilerim.

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025