![]() |
Pittosporum türlerinden biri.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar ben de bonsailere çok meraklıyım daha önce birkaç girişimim oldu fakat başarısız oldum. Bu sefer daha iyi yapmak istiyorum bu yüzden , yeni aldığım bonsai ağacımın türünü öğrenmek ve bakımı hakkında da bilgi sahibi olmak için sizden yardımcı olmanızı istiyorum.
Şimdiden teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Hediye gelen bonsai min türü ne bilmiyorum bilen var mı acaba?[ATTACH]6
|
Alıntı:
Ayrıca yapraklarında minik böcekler çıkmış bir hastalık mı var acaba ? |
darkvtec
Ağacınızın cinsi Fuiken Tea. Sulamaya dikkat edin; ne çok nede az sulayın. Bu konuda hassatır. Direkt güneş ışığınıda sevmez. Kısın iç mekana alıp soğuktan korumalısınız. Böceklenme olduysa zirai böcek ilayla ilaçlamalısınız. Hemde acil olarak. |
Benim ağacım hakkında bi tahmininiz var mı acaba
|
1 Eklenti(ler)
Bildiğim bir tür değil. Yardımcı olamıyorum. Sadece şunu söyleyebilirim resimdeki gibi uzun dalları budamalısınız. Haziran ortasında da tüm yaprakları sapları kalacak şekilde kesin. Bunu Eylül 15 ten sonra tekrarlayın. Bu şekilde hem dallanmayı arttıracaksınız hemde zaman içinde yaprakların küçülmesini sağlayacaksınız.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim yardımlarınız için benim gibi henüz yeni başlayanlar için forum çok faydalı oluyor bilgi paylaşımı açısından zaman ayırıp yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Ağacın türünü biraz daha araştırdım ficus türlerinden biri olabilir diye düşünüyorum. Bir de yaprak küçültme işlemi senede bir defa oluyor diye duymuştum hem haziranda hemde eylül de yaprakları kessem bi sıkıntı olmaz mı
|
5 Eklenti(ler)
Herkese selamlar bu gün aldığım iki bonsaimin türünü öğrenebilir miyim acaba? Fidanlıktan aldım baya çok vardı. Aslında fidan alcaktım fakat çok pahalı dediler fidan fiyatlarını 70 den başlattılar ben de dedim o zaman hazırlara bakayım gayet sağlıklıydı hepsi o yüzden ben de dayanamadım aldım... Bu arada eve gelir gelmez torf ve kaktüs toprağı (ince volkanik taşlar) karışımından bir toprak hazırladım ağaçların kök budamasını ve üstten de bazı dalların budamasını yaptım ve tekrar saksılarına aldım.. iyi mi yaptım bilmiyorum ama bence iyi yaptım :D ağaçlarım bunlar;
Eklenti 654447 Eklenti 654448 Eklenti 654449 Bu da diğer ağacım; Eklenti 654450 Eklenti 654451 |
Gördüğüm kadarıyla, ilki fukien tea, ikincisi ulmus (çin karaağacı)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu da arkadan görünümü çok hoşuma gittiği için paylaşayım dedim. Eklenti 654452 |
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum.BEn yaklasik 1 bucuk sene once tohum alip bonsai ektim. yaklasik bir ay sonra yapraklari cikti dali uzadi çam bonsai resim ekleyemedim. sonra kis gelince butun yapraklari dokuldu sadece kuru bir dal kaldi hafif koyu yesil bir renkde yaklasik 50 cmlik bir dal tekrar yapraklari cikar die bekledim 1 yildir hala ayni sekilde duruyor ne uzuyor nede bisey acaba òldümü **** yasiyormu bilemedim tekrardan yaprak acmasi icin ne yapabilirim kalinligi bir kalem den daha ince bir dal .
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
resmini yeni yukleyebildim ümit varmidir kökü saglam midir
|
Yanlış görmüyorsam yeşil duruyor ama o kadar süre hiç yeni yaprak vermemesi pek normal değil gibi geldi bana ama bilenler daha iyi yanıtlayacaklardır.
|
evet ucundan kestim biraz ici hala yesil ve nemli bide hala taze kokusu var acaba yaprak acmasi icin biyerlerini kesip budamak mi gerekir yapraklarin dokuldugu yerleri kesmek gerekirmi
|
Ağacın türü ney biliyor musun türe göre bakım yapmak gerekir çünki. Malesef benim bu konuda bilgim çok yok ne desem uydurma olur o yüzden bilenlerin cevabını beklemeni öneririm. Ben olsam budamaz beklerdim...
|
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba ormandan bir agac aldim ama bunu bonsai yapmak istiyorum ama turunu bilmiyorum acaba bilen var mıdır?
|
1 Eklenti(ler)
Ağacımı çiçeklerin arasında buldum. Çiçek kökleri saksının her tarafını sardığından neredeyse hiç kökü büyüyememişti. Ayrıca üstünden kırılmış boyu da uzamamış. Yaklaşık 2 haftadır saksıda.
Bonsai olarak ağacımı eğitmek istiyorum. Başarılı olabilecek miyim bilmiyorum. Ama sanırım biraz daha kalınlaşması için 1-2 sene saksıda kalması gerekiyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Tabi ağaç kendini kurtarabilirse. Yardımlarınızı bekliyorum. |
Türünü bilemiyorum
3 Eklenti(ler)
Selamlar;
Antalya’da bahçe bitkileri satan bir işyerinden almıştım. Afyon’da yaşıyorum. Altındaki yosunlar tarafımca itina ile toplanarak yerleştirilmiştir.☺ Umarım beğenirsiniz . Not: türün adını biliyorsanız konuyu editleyeyim . Bir de bu tür çiçek açar mı ? |
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Eşime hediye olarak resimdekini almak istiyorum. Cinsi ve durumuyla ilgili bil verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim. https://i.hizliresim.com/qG8vQD.jpg |
Bonsaisinin türünü öğrenmek isteyenler
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bu bonsai hangi bitkiden bilen var mı acaba. Teşekkür ederim. |
Alıntı:
Tür bilgisi öğrenmek için böyle bir konu olduğundan mesajınızı buraya taşıdım. Ağacınız çin karabiberi. Keyifli hobiler dilerim. |
ağacın türü hakkında farklı yorumlar almak istiyorum
|
Hediye bonsai geldi nasıl bakacağım
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, arkadaşlarım hediye olarak bonsai yolladılar ama türünü bilmiyorum
|
Bonsai
1 Eklenti(ler)
Bonsaimin türü nedir?
|
Merhaba;
Nereye yazacağımı bilemedim ve burdan sorayım dedim. Son mesajlara cevap veren olmamış ama şansımı deneyeyim. Bana arkadaşlarım hediye olarak bir teraryum içinde minik bir ağaç yollamışlar. Ağaç ve çiçek bakımı hakkında bir fikrim yok ama ölmesini istemiyorum. Cinsi nasıl bakacağım hakkinda hic bir fikrim yok. Bu gönderilen kavanoz icinde yasar mi onu da bilmiyorum. Kavanozu minik kaktüs tarzı bir bitkiyle daha paylaşıyor. Fotoğraf yükleyemiyorum durumunu anlamanız için kusura bakmayın. Yardimci olabilecek biri varsa cok memnun olurum. |
Merhabalar. 5 gün kadar önce hediye gelen 1m boyundaki bonsai ağacımızı evin salonunda güney cepheye yerleştirdik. Bu bölgeyi evdeki tüm bitkiler çok seviyor. Ancak bonsai ağacı sürekli yaprak döküyor. Yapraklar kararıp yere düşüyor. Ağacın adını türünü malesef bulamadım. ficus bonsai dediler ama genel bir isim galiba. hem bitkinin türünü hem de nasıl bakımını yapıp nasıl tekrar sağlığına kavuşturacağımızı bilemiyoruz. Yardımcı olursanız çok seviniriz.
https://i.hizliresim.com/QLJOd3.jpg https://i.hizliresim.com/MVXAMQ.jpg https://i.hizliresim.com/XMyRzR.jpg https://i.hizliresim.com/bVj7od.jpg https://i.hizliresim.com/dvogVV.jpg Not: Fotoğrafta görünen kalorifer peteği kapalı duruyor. Isıtma için kullanılmıyor. |
ozgurcan78
Yeni bonsainiz hayırlı olsun öncelikle. Cinsi ficus ginseng. Aynı bonsaiden bende de var. Güneşi değil, gün ışığını çok severler. Kesinlikle gün ışığını fazla alan alanlarda olursa bakımı daha kolay olacaktır. Sitede sürekli olarak okuyorum kalorifer peteğinin yanına koyulmaması gerektiğini fakat benim ficus ginsengim geldiği ilk günden beri kalorifer peteğinin yanında ve petek kış aylarında çalışıyor. 2 senedir petek ağaçıma zarar vermedi. Yerini de sevdiği için değiştirmek istemiyorum. Sulama konusuna gelince, toprağı kuruyunca su verirseniz daha güzel bir bakım olacaktır. |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Yeni bir bonsaim var fakat türünü bilmiyorum ve bilmediğim için bakımıyla ilgili hiçbirşey yapamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
Alıntı:
Ağacınızın türü Carmona (Fukien Tea). Forumda üstünde çokça konuştuğumuz bir tür, konularda aratırsanız bolca bilgiye ulaşabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/bonsai-...leri/26052.htm Burası başlangıç noktanız olsun.:) Keyifli hobiler dilerim. |
teşekkürler..
|
Alıntı:
Saksısını değişirseniz iyi olur. Toprağı sağlıklı görünmüyor. Biraz toprak ekleyip saksıyı büyütmeyi tavsiye ederim .Ağacı eğittikten sonra bonsai saksısına alabilirsiniz. |
Merhaba, bugün minik bir bonsai aldım. Cinsi ve ilk etapta yapmam gerekenler konusunda yardım edebilecek kimse var mı. Resmini diğer mesajimda eklemeye çalışacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Saksı ve toprağını değiştireyim mi. Yoks önce bir süre yeni yerine uyum sağlamasını mı beklemem gerek
|
Türü nedir acaba?
1 Eklenti(ler)
Ağacın türü nedir acaba. Bauhausta çok bakımlı ve güzel duruyordu.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025