agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yeni başlayanlar için yardım (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/)
-   -   Bonsaisinin türünü öğrenmek isteyenler (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/849.htm)

Kazanova 14-04-2013 11:59

Bonsai min cinsi ne Acil yardım

3 Eklenti(ler)
1 Hafta önce fıcus bonsaisi adı altında bonsai aldım.
İnternet biraz araştırma yapınca fıcus bonsaisinin yapraklarıyla benim kendi bonsaimin yaprakları farklı bana yardımcı olabilir misiniz ? bonsaime daha sağlıklı bakabilmek için türünü öğrenmem gerek. Birde ne yazık ki bonsaimin yapraklarında hafif siyahlaşmalar var bunu sebebini söyler misiniz bonsaimi kaybetmek istemiyorum . . .
Resimlere bakıp yardım edin lütfen!!
(ligustrum << bu olabilir mi ?)

Sakaki 14-04-2013 19:46

Merhaba Kazanova

Evet, bitkiniz ligustrum.
Kolay gelsin :)

Kazanova 14-04-2013 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1138555)
Merhaba Kazanova

Evet, bitkiniz ligustrum.

Teşekkürler , Sağolun gerçekten :).
Kurumuş 3-5 dal var resimde de görüldüğü gibi onları tekrardan canlandırabilir miyim yoksa budayayım mı?
Bir sorum daha olacak yapraklarda ki siyahlaşmanın nedeni nedir..
Forumda yeni olduğum için hastalıklarda da bulamadım..:confused:

Sakaki 14-04-2013 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kazanova (Mesaj 1138642)
Teşekkürler , Sağolun gerçekten :).
Kurumuş 3-5 dal var resimde de görüldüğü gibi onları tekrardan canlandırabilir miyim yoksa budayayım mı?
Bir sorum daha olacak yapraklarda ki siyahlaşmanın nedeni nedir..
Forumda yeni olduğum için hastalıklarda da bulamadım..:confused:

Yapraklarda siyah leke değil de sanki kurumuş noktalar gibi geldi bana; sebebi konusunda net birşey diyemem, ama ciddi bir sorun gibi gelmedi bana.

Alt kısımdaki ince ve kurumuş dallar ise doğal olarak ölmüş gibi görünüyor. Yani ağaç enerjiyi devamlı yukarıya doğru yönlendirdiği için, bu enerji kontrol edilmediğinde bu şekilde alttaki dallar zamanla cılızlaşır ve ölür. Bunu önlemenin yolu ise kontrollü budamadır: enerjinin nereye akmasını istemiyorsanız o bölgeyi kontrol altında tutmak gerekir.

Forumdaki bonsai konularına detaylı göz atarsanız ayrıntılı açıklamalar ve anlatımları bulacaksınız :)

Kolay gelsin.

Kazanova 15-04-2013 15:58

Bu kadar ilgi ve alakanızdan ötürü size tekrardan teşekkür ederim :). Bonsaimin Büyüme ve Gelişmesini beraber takip edicezz :).

Arede 16-04-2013 17:03

2 Eklenti(ler)
merhaba,
4 gün önce 2 tane bonsai aldım. Sitedeki bilgiler ışığında toprağını değiştirdim ve aşırı uzamış köklerini budadım. Ama maalesef yapraklarında güçsüzleşme başladı. Her ne kadar üzerlerinde türleri yazsada, mağazada isim etiketlerinin karışma ihtimali yüksek. Bu ufaklıkların türleri nedir ve neden güçsüzleşiyorlar sizce?

Teşekkürler Sakaki, sanırım şimdi becerdim fotoğraf yüklemeyi
Eklenti 391206

Eklenti 391207

Sakaki 16-04-2013 17:43

Her ikisi de çin karaağacı gibi.
Toprak/saksı değişimi esnasında bitkinin köklerindeki eski toprağını tamamen temizleyerek mi yeniden saksıladınız veya köklere müdahale ettiniz mi?

Arede 16-04-2013 18:39

Eski toprağı tamamen temizledim, kökler sağlıklıydı ve çok gelişmişti. Ayrıca toprak çok azdı. Köklere müdahale ettim, biraz budadım.

Sakaki 16-04-2013 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arede (Mesaj 1139950)
Eski toprağı tamamen temizledim, kökler sağlıklıydı ve çok gelişmişti. Ayrıca toprak çok azdı. Köklere müdahale ettim, biraz budadım.

Tahmin ettiğim gibi yani :(
Normalde bu işlemleri Şubat ayında (ağacımız uyanmadan hemen önce) yapmalıyız, çünkü ilkbaharla birlikte kökler ve sürgünler gelişmeye başlıyor, yani ağaç uyanmış oluyor.
Bu işlemlerin Nisan-Mayısa dönemine sarkıtılması, genelde ağacın sağlığı açısından kötü sonuçlanıyor maalesef.

Ağacınız kendine gelene kadar (eğer toparlayabilirse) toprağını hafif nemli tutun, direk güneş altında bırakmayın ve besin/gübre vermeyin.

Arede 16-04-2013 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1139985)
Tahmin ettiğim gibi yani :(
Normalde bu işlemleri Şubat ayında (ağacımız uyanmadan hemen önce) yapmalıyız, çünkü ilkbaharla birlikte kökler ve sürgünler gelişmeye başlıyor, yani ağaç uyanmış oluyor.
Bu işlemlerin Nisan-Mayısa dönemine sarkıtılması, genelde ağacın sağlığı açısından kötü sonuçlanıyor maalesef.

Ağacınız kendine gelene kadar (eğer toparlayabilirse) toprağını hafif nemli tutun, direk güneş altında bırakmayın ve besin/gübre vermeyin.

:eek:Anladım, çok teşekkürler bilgiler için. Çok fazla hırpalamadım *** toparlarlar. Peki bonsaileri içeride mı tutmalıyım yoksa dışarıda mı? Malum Ankara hala soğuk.

cancakmak 17-04-2013 20:56

1 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar,
Almış olduğumun bitkinin cinsini paylaşmanız mümkün olursa çok sevinirim.

Sakaki 17-04-2013 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cancakmak (Mesaj 1140589)
Değerli arkadaşlar,
Almış olduğumun bitkinin cinsini paylaşmanız mümkün olursa çok sevinirim.

Sn cancakmak,

Bitkinizin türü Podocarpus yani Taş Porsuğu.

Kolay gelsin.

cancakmak 20-04-2013 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1140644)
Sn cancakmak,

Bitkinizin türü Podocarpus yani Taş Porsuğu.

Kolay gelsin.

Teşekkür ederim Sakaki.

bonsaii 02-05-2013 10:00

4 Eklenti(ler)
merhabalar;
bonsaimin türünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?yavaş yavaş kurumaya başladı türünü bilmediğim içinde pek faydası olmuyor yaptığım sulamanın ve diğer uygulamaların.:(:(

metushaley 05-05-2013 11:20

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bonsaimin türü lingustrum mu acaba?

c.cakir 05-05-2013 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi metushaley (Mesaj 1149401)
Merhaba,
Bonsaimin türü lingustrum mu acaba?

Evet Ligustrum türü. Forumda bakımı ile ilgili bilgiler mevcut.

c.cakir 05-05-2013 12:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaii (Mesaj 1148003)
merhabalar;
bonsaimin türünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?yavaş yavaş kurumaya başladı türünü bilmediğim içinde pek faydası olmuyor yaptığım sulamanın ve diğer uygulamaların.:(:(

Funkien Tea sanırım bonsainizin türü. Sulamasına dikkat ediniz.

chaq 09-05-2013 20:24

2 Eklenti(ler)
Merhaba aranıza yeni katıldım, bugun bonsai aldım. Türünden emin olamadım.
Teşekkürler.

Sakaki 09-05-2013 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chaq (Mesaj 1152036)
http://o1305.hizliresim.com/19/9/mwuvw.jpg

bendeki de bu türü ve bakımı nasıldır? böcek lenmemesi yemi ?

Sn chaq,

Sizden iki ricam olacak; birincisi forum kurallarımız gereği resimleri doğrudan foruma yüklememiz gerekiyor. http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm başlığı size yardımcı olacaktır, ikincisi ise Türkçenin doğru kullanımına özen gösteriyoruz. Sanırım hızlı yazmış olacaksınız ki ben sorunuzu (özellikle son kısmını) yazım hatalarından ötürü anlamadım. Bu hususlara uyarak rica etsem mesajınızı düzenlemeniz mümkün mü?

Teşekkürler.

Lorolith 18-05-2013 14:03

zelkova nasıl bir tur arkadaşlar

Sakaki 18-05-2013 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lorolith (Mesaj 1156699)
zelkova nasıl bir tur arkadaşlar

Ülkemizde yetişen zelkovayı soruyorsanız: http://www.agaclar.net/forum/genis-y...aclar/6939.htm

Japon zelkovasını soruyorsanız: Japon Zelkovası - Vikipedi

semvayt 27-05-2013 09:25

Hazır bonsaimin türü

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,

Koçtaştan aldığım hazır bonsaimin türünü öğrenmek istiyorum, forumu araştırdım ancak hiç benzer bir ağaca rastlamadım, şimdiden teşekkürler

Sakaki 27-05-2013 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semvayt (Mesaj 1161274)
Merhaba arkadaşlar,

Koçtaştan aldığım hazır bonsaimin türünü öğrenmek istiyorum, forumu araştırdım ancak hiç benzer bir ağaca rastlamadım, şimdiden teşekkürler

Ağacınızın türü Chinese Pepper (Çin biberi, botanik adı: Zanthoxylum piperitum)

semvayt 27-05-2013 13:02

Teşekkürler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1161413)
Ağacınızın türü Chinese Pepper (Çin biberi, botanik adı: Zanthoxylum piperitum)

Teşekkürler Sakaki,

Bakımı için adını bilmem çok önemli ona göre forumdan araştırıp ağacımın ihtiyacı olan ortamı oluşturmaya çalışacağım

c.cakir 30-05-2013 18:09

Fukien evet. Güzel gövdesi var. Nerden aldınız acaba ?

alican01 05-06-2013 19:33

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Ben de ilk bonsaimi geçen hafta sonu aldım. Hiç bir özelliğini bilmeden sadece ilk görüşte beğendiğim, hoşuma giden bitkiyi aldım. Etiketinde ficus ginseng yazıyor fotograflarını ekledim. Sitede gördüğüm bir çok ficus ginsengin gövdesi bir kaç parçalı olduğu için emin olamadım size sormak istedim.
Bir de Genta Sıvı Bonsai besini aldım. Umarım işimi görecek bir besindir :rolleyes:

Teşekkürler

Ps: Fotoğraflar yan görünüyor önizlemede ugraşsam da düzeltemedim.
(Düzeltildi)

Eklenti 414198

Eklenti 414199

Sakaki 05-06-2013 22:53

Merhaba sn alican01,

Ağacınız dediğiniz gibi ficus ginseng değil, büyük ihtimal ile ficus retusa.

alican01 06-06-2013 17:08

Teşekkür ederim.

Gerçekten Ficus Retusa ya daha benzer görünüyor.

Mentalista 18-06-2013 13:32

1 Eklenti(ler)
İyi günler, geçen haftalarda elime geçen bonsainin türü hakkında yardimci olabilirmisiniz? Boyu biraz büyümüş saniyorum :)

Eklenti 418864

Sakaki 18-06-2013 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mentalista (Mesaj 1171196)
İyi günler, geçen haftalarda elime geçen bonsainin türü hakkında yardimci olabilirmisiniz? Boyu biraz büyümüş saniyorum :)

Eklenti 418864

Merhaba sn Mentalisa

Ağacınız bir incir (Ficus) türü.
Forumdaki bonsai konularını dikkatlice okuyup inceledikten sonra, yapmanız gereken işlemler hakkında daha iyi fikir sahibi olacaksınız.
Kafanıza takılan yerde yine çekinmeden sorularınızı bizlere sorabilirsiniz :)

Bu arada sizden iki ricam olacak:
- Mesajlarımızı yazarken Türkçemizi olabildiğince düzgün kullanmak ve fotoğrafları bir fotoğraf düzenleme programında uygun boyuta getirdikten sonra doğrudan foruma yüklemek forum kurallarımızdır. Bu konuda aşağıda linklerini verdiğim başlıklardaki bilgiler size yardımcı olacaktır:

http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/1669.htm

http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025