![]() |
tohumları çimlendirme
4 Eklenti(ler)
Sizler gibi hevesle gördügüm heryerden tohumlar ve bu sözde setlerden bende aldım. ama daha kargo gelmeden araştırmaya başladım. ve bu taş yünü **** marka vermeyecegim sünger gibi seylerde daha hızlı oldugunu gördüm ve denedim.
erguvan 5.ci gün kendini gösterdi. kara çam yavaş ilerliyor. dün cok umutlu olmasamda suda bekleyen kırmızı akcaagacları yine bu siyah süngerlere ektim. üzerlerini buzdolabı poşeti ile hafif örterek nemli tutuyorum faydası oldugunu düşünüyorum. herkese keyifli bonsailer diliyorum. :) |
resimler sabah akşam cekiliyor :)
2 Eklenti(ler)
ilk resim erguvanın son hali
ikinci resim çam |
İlk fidenin erguvan olduğundan emin misiniz? Yapraklar oldukça farklı.
|
Öyle olduğunu sanıyorum :)
Nette satılan kendi bonsaini yetiştir setlerinden İki çeşit aldım. Biri kara çam biride erguvan Çamı taş yününe ektim. Erguvanı o süngere. Ben çok bilgili değilim ama pakette erguvan yazıyordu :) |
Bu ara ilk günden beri bonsai ağacı çoşturan diye bir vitamin kullanıyorum.
Onun dışında farklı hiçbirşey yapmadım. |
Erguvan yuvarlak yapraklıdır. Bana sorsanız bu yapraklara bakıp gülibrişim olabilir derdim.
Gübrelerin üzerinde yazılan yazılara itibar etmeyin,önemli olan içerdiği elementler ve oranları. |
Tohumdan bonsai yapımı
Evet bugün açılan yapraklar aynen gülübirişim oldu. Haklısınız. Biraz hayal kırıklığı oldu ama yapılacak birşey yok :)
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free |
Gülibrişim çok hızlı büyüyen bir tür. Bir kaç yılda kocaman bir ağacınız olacak. Erguvan olmadığına bir miktar sevinin.
|
Tohumdan bonsai yapımı
Evet öyleyşmiş. Siz söyledikten sonra araştırdım baya.
Birde bunu buldum. Bilgiler doğru ise hızlı ve kokulu bir ağaç mış. http://img.tapatalk.com/d/13/08/25/3yha8a3e.jpg Aldım tohumları umarım başarılı olur. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free |
1 Eklenti(ler)
|
Sn.ugurdirim. Sizin resimdeki ağaç Sn.memet'in dediği gibi morsalkım.
|
*** arkadaşlar. bende netten üç çeşit tohum aldım ama üstünde ılık suda 24 saat bekletmem ve sonrasında steril 1 poşete koyup 3 ay dolapta bekletmem gerektiği yazıyor bu süre bana çok uzun geldi, ben bunu 1 gün suda bekletip toprağa eksem nasıl 1 sonuç alırım ilk deneyimim yardımcı olurmusunuz ltfn...
|
Tohumdan bonsai yapımı
Aynı sabırsızlık bende olduğu için suda bekletip diktim. Çıkanda oldu çıkmayanda. http://img.tapatalk.com/d/13/09/01/yva2epyt.jpg
Tohumdan bonsai yapımı
Bu arada yukarılarda paylaştığım mor salkım bu yeni çıkanlar. Yani mor salkım diye aldım bakacaz :)
Alıntı:
Kış grerken zaten tohum ekmek uygun olmaz |
Tohumdan bonsai yapımı
|
Merhabalar,
Bende internetten erguvan ve karaçam tohumu aldım iki gün tohumları suda beklettim. Tohumları saksıya ektim ama yazılanları okuyunca bu mevsimde tohumlarımın filiz vermeyebileceği gerçeği ile karşılaştım. Elimde halen tohumlar var bu tohumlarla ne yapmalıyım 1 haftadır ağzı kapalı bir pakette buzdolabında bekletiyorum. Sünger ve türevi bir malzemede bekletmemin ve sonra saksıya almamın bir yararı olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim. |
Tohumdan bonsai yapımı
Bende aynı setlerdenden aldım
Erguvan gülibrişim çıktı :). Çam çıktı. Daha kalite güzel ağaç tohumları getirtince evde ne kadar saksı varsa ağacı olan, hepsinin dibine gömdüm tohumları. Şimdi her saksıdan karaçam fışkırdı :). Çok güneş alan bir oda değil ama soğukda değil. Bu olaylar son 15-20 günde olan olaylar. Bildigim kadarıylada bu bahsettiginiz tohumlara soğuk uygulamaya gerek yok. Ben hiç yapmadım Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free |
Sn sakura haruno ve ugurdidim,
Öncelikle bonsai tohumu diye bir şeyin olmadığını bilmenizi isterim, piyasada bonsai seti, bonsai tohumu vs. şeklinde satılan ürünlere fazla itibar etmeyiniz. Elbette tohumdan da bonsai yapmak mümkün ancak kendi kişisel görüşüm bitkiler ve bonsai uygulamaları ile ilgili bilgi ve deneyimleriniz arttıktan sonra böyle bir deneme yapmanızın daha uygun olacağı yönünde, çünkü: Bonsaiye ilk kez başlayan birisi için tohumdan başlamak çok uzun ve heves kırıcı olabilen bir süreç, ayrıca tohumdan başladığınızda bonsaiden önce bitkiler ve bakımları, yetişme koşulları vs. hakkında iyi bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Öncelikle üzerinde çalışarak deneyim kazanabileceğiniz, örneğin telleme yapabileceğiniz, dallarını şekillendirebileceğiniz, kabuk soyma - oyma çalışmaları yapabileceğiniz, lime sülfür kullanımını öğrenebileceğiniz uygun adaylar seçmekte fayda var. Tohumunuz bu işlemleri yapabileceğiniz seviyede gelişene kadar bonsaiden vazgeçmiş bile olabilirsiniz. O yüzden en azından tohumlarınız bir kenarda gelişirken kendinize birkaç tane de gelişmiş aday bulmanızda fayda var. Ayrıca tohumlarınızı ilkbahar başında çimlendirmeniz, kışa girerken karşılaşabileceğiniz acemi sorunlarını minimuma indirecektir. Kolay gelsin :) |
Genç erguvan için yardım lütfen.
Merhaba uzun zamandır bonsai ile ilgili yazılar ve makaleler okuyorum 6 ay once erguvan tohumundan yetiştirmeyi başardım ve su an cok saglıklı sizce şimdi ne yapmam gerekiyor herhangi bir budama yapılmalımı veya ne zaman yapılmalı şimdiden tesekkur ederım.
http://r1309.hizliresim.com/1f/p/swb3r.jpg |
Bu erguvan değil, gülibrişim olabilir.
Fotoğrafta sadece bir yaprak göründüğü için yorum yapmak zor. Tohumdan fidanın bir kaç sene gelişmesini beklemek gerekir doğal olarak. Gövde ve dalları yeterince gelişince fidanın bonsai için uygun olup olmayacağına karar verirsiniz. |
ben erguvan dıye aldim internetten. fotografın tamamı gorunuyor bıraz buyuk olmus ekranın sagında kalıyor erguvan olmadıgı kesınmı :(
|
Fotoğrafın boyutunu ayarlamak iyi olur.
Erguvan yaprakları yuvarlak olur. Bu en çok gülibrişime benziyor |
Resmi düzenledim, lütfen tekrar bakar mısınız? Eğer erguvan değilse çok üzülürüm. :(
|
1 Eklenti(ler)
Sn.orka84.
Ağacınız kesinlikle Erguvan değil. Hiç bir alt türü dahi değil. Üzülmenizede hiç gerek yok, 20-30 tl gibi fiyatlara çok kalın gövdeli erguvan ağaçları bulabilir ve bonsai çalışmalarında bulunabilirsiniz. Yalnız şimdiden uyarayım, Erguvan'da dallanma sadece gövdenin karşılıklı iki yüzeyinde gerçekleşiyor. Bu durumda genellikle fidancılarda dik tarza uygun ağaçlar bulabileceğinizden size sadece süpürge tarzı çalışmak kalıyor. İyi şanslar ve çalışmalar dilerim. Erguvan yaprakları... |
merhaba arkadaşlar bonsai sanatına yeni başlıyorum karaçam tohumu aldım en uygun ekimi hangi aydadır acaba ve yeni başlayan biri için hangi tur agactan baslamasını onerırsınız ve yukarıdaki makalede bonsai uygulanabılecek agac turlerı paylaşılmış ona ek olaraktan incir agacından olurmu acaba yardımlarınız için teşekkürler
|
Çam ve incir başlamak için uygun değil. Tohumdan yetiştirmek de yıllar boyunca fidanın gelişmesini beklemeniz gerekir.
Muğla'da endemik olan sığla fidanı alıp onunla başlayın. |
arkadaşlar herkese merhaba, bonsai sanatına merak saldım ve siteyi epey bir kurcaladım. tohumdan başlamak bazı arkadaşlarında dediği gibi heves kırıcı olabilir bu yüzden ilk tohum dışında işin neresinden başlayabilirim? bahçem ya da uygun bir terasım yok.bu yüzden ev ortamında yetişen ve fazla büyümeyen bir cins seçmem gerekecek.bu konudaki fikirleriniz ve başlangıç için önerilerinizi alabilir miyim? şimdiden teşekkür ederim.
|
Merhaba
Öncelikle herkese selam , benimde sizlere bir sorum olacaktı, kız arkadaşımın baskıları yüzünden :) merak ettiğimiz bonsai bitkisini veya bir bonsai çalışması yapmaya karar verdik internetten tohumu toprağı saksısı hepsini aldık fakat kullanım şekli olarak 24 saat suda bekletiniz sonrasında toprama 0,5 cm derinliğinde gömülmesi gerektiği bilgisi üzerinde bizde aynı şekilde ektik fakat ikimizinde saksılarında herşeyin aynı olmasına rağmen farklılık var :( ikimizde ışık gören çam kenarında tutuyoruz saksılarımızı ortalama olarak 35 40 gün olmuştur sanırım ekeli benim saksım yeşillenmeye başlarken yosun gibi diyebilirim ve toprak üzerinde ufak ufak kabuklar varken kız arkadaşım saksısında yosunlaşma olmadan direk olarak 3 4 cm uzunluğunda bitki büyümeye başladı halbuki ekim şekillerimiz aynı bakdığımız ortamlar aynı sulama saatlerimiz bile aynı acaba benim yanlış yaptığım nokta nedir.
Konu hakkında engin bilgi ve tecrübelerinizden yorumlar almak isterim şimdiden yardımlarınız için *** ederim. |
Tohum çimlendirmek için yanlış bir mevsim seçmişsiniz. Sonuçta yaptığınız bonsai değil fidan yetiştirme.
Her şey aynı olsaydı sonuçlar da aynı olurdu. Eğer yosunlanma oluyorsa sulamadan kaynaklı bir sorununuz olduğu akla gelir. Ya da kullandığınız kapla ilgili de olabilir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025