![]() |
Herkese merhabalar.... Uzun zamandır bonsai merakım vardı ve yaklaşık bir aydır ciddi şekilde araştırmalara başladım...Uygun bir bahçem olmadığı için iç mekan bonsaisiyle başlamayı düşünüyorum okuduğum kadarıyla 'Ficus'un hem uygulama açısından hem de iç mekan açısından iyi olacağını düşünüyorum.Yalnız bu aşka biraz ters düşecek ama sabırsızlanıyorum başlamak için,önce herşeyi hazmedip öyle başlayayım diyorum; sonra da bir ağaç alıp beraber köklenmek istiyorum. Sizlerin 2005-2006 da yazdığınız yazıları okuyorum ve aynı heyecanı seneler sonra bende paylaşıyorum.Neyse konuyu fazla dağıtmadan kasım ayı Ficusa başlamak için uygun bir zaman mıdır? ve sanırım yeni olduğum için 1-2 yaşında bir fidanla başlamam gerekiyor,doğru mudur?.Tavsiyelerinizi bekliyorum...Şimdiden teşekkür ederim..
|
Bayramın üçüncü günü Urla'da bir kaç bonsaici görüşelim diyoruz. Yer Urlaya giderken Çuha peyzaj.
Ünal kaktüsü geçince sağ tarafta. Saat 130.00 da oarada olacağız. Dolmuşla gelecekler. Bayramda expres dolmuş olmaz sanırım. İskele üzerinden gider. Urla kavşağında inip beni ya da Kalambaklı'yı ararsanız oradan alırız. Zaten kavşağa yakın. Memet 0 543 304 40 35 Kalambaklı/ mustafa 0 532 261 01 58 |
Kış geldi eğitim çalışmalarımız başladı.
Aralık bonsai toplantımızı Urla’da Çuha peyzaj’da yapacağız. Urla- Çeşme yolu üzerinde, Urla kavşağına gelmeden önce sağda. Tarih: 12 Aralık Pazar saat: 12.00 Toplantılarımızda bu sene önceden konuları belirledik, her eğitimde bir konuyu inceleyeceğiz. Bu toplantımızda; Sarkık tarz çalışması yapacağız. Toprak değişimi, telleme, katkı maddeleri, temel malzemeler konusunda, eğitimimiz olacak. Eğitim için, malzemeleri tanıma içerikli dia gösterisi ayarladım. Arkadaşlar üzerinde çalışmak istedikleri fidanları getirebilirler. Çuha peyzaj’dan ya da çevredeki başka fidanlıklardan fidan bulma şansı da var. Pazar günleri dolmuş seranın önündeki caddeden geçmiyor. Dolmuşla gelecek arkadaşlar önceden benle iletişim kurarlarsa, arabayla gelecek arkadaşların alması için ayarlama yaparız. Eğitmen: Mehmet Tunçer İletişim için: 0543 304 40 35 |
Bu kış ilk İzmir toplantımızı pazar günü yaptık. Diğer toplantılarımızdaki eğitim konularımızı da belirledik onlar da aylara göre şöyle;
Aralık 1- Sarkık tarz. Bu ay yapılacak işler. (Toprak değişimi, telleme, Katkı maddeleri, temel malzemeler. Torf ponza vs.) ( yaptığımız eğitim içeriği) Ocak 2- Eğri tarz.Telleme budama teknikleri tarzlar karar verme. Fidan alımı. Şubat 3- Süpürge tarzı. Aşılama, aşı teknikleri büyük ağaçları kısaltma. Şekillendirme, kuru gövde. Mart 4- Ölü gövde çalışması. Gübreleme (Nasıl gübrelenir. Kullanılan malzemeler yosun ema simderma hümik fulvik asit vs. Gübre içerikleri miktarlar.) Nisan 5-Dik tarz. Mayıs 6- Sulama su içeriği gübreleme. Uç alımı yaz budaması. Orman tarzı. |
Urla'da bonsai çalışması yaptık. Güzel bir gün geçirdik.
|
E dergiyi yeniden çıkarmak için çalışma yapıyorum. İlk sayıda bonsai özel sayısı planlıyorum. Dergiye bonsai için yazı hazırlarım diyen arkadaşlar olursa, benimle iletişim kurmasını rica ediyorum.
|
Yarın Çuha peyzajda çalışma yapacağız.
|
1 Eklenti(ler)
Pazar günü bonsailerimiz üzerinde çalışmak için bir kaç arkadaş bir araya geldik.
|
E dergide bonsai özel sayısı çıkarmak istemiştim ama kimseden yazı alamadım. Yazı verceklerini söyleyen arkadaşlardan ses çıkmadı bugüne kadar. Özel sayı başka bir zamana kaldı artık.
|
Memet, E dergi ozel bonsai sayisi cikarmak icin en az 10 yazinin olmasi gerekir diye dusunuyorum. Bunca bonsaici arkadas arasindan da bu kadarcik yazilar kolaylikla cikmali diye dusunuyorum.
Ileriki bir tarihte olsa bile bonsai ozel sayisinda yazmak isteyen arkadaslar(bonsaici olmak da gerekmiyor, bonsai hakinda bir aninizi ve ya dusuncelerinizi yazmak da olabilir) yazacaklari konuyu belirtip yazmiya basliyabilirler. Yazilar tamamlaninca da dergiyi cikaririz. 1/ Ali H. Ali (Burdaki bonsai kulubu hakkinda bir yazi) 2/ 3/ 4/ 5/ 6/ 7/ 8/ 9/ 10/ |
Memet üstadıma daha önce dediğim gibi ben de toprak konusunu yazarım. Daha önce siteye yazdığım yazıyı revize eder, birşeyler daha eklerim.
1/ Ali H. Ali (Burdaki bonsai kulubu hakkinda bir yazi) 2/ Jeomeo (Bonsai'de toprak karışımları) 3/ 4/ 5/ 6/ 7/ 8/ 9/ 10/ |
İşlerimin yoğunluğu nedeni ile yazamayacağımı belirtmiştim.
Acil değil ise ilerde müsait olduğumda. 1/ Ali H. Ali (Burdaki bonsai kulubu hakkinda bir yazi) 2/ Jeomeo (Bonsai'de toprak karışımları) 3/ Dal ve Kök budama, Telleme, Bonsai'ye bakış açım ve yaptığım yanlışlardan edindiğim tecrübelerimi, fotoğraf lar la destekleyerek anlatmaya çalışırım. 4/ 5/ 6/ 7/ 8/ 9/ 10/ Not Derigiye hazırlık başlığı ayrılır ise sanırım daha kolay takip ederiz. |
Arkadaşlar ilginize teşekkürler ama,ben geçen zaman içinde bonsai özel sayısı için konuştuklarımdan ya olumsuz cevap aldım ya da söz verenler bu süre içine bir yazı hazırlamadıkları için konuyu şimdilik kapadım.
|
1 Eklenti(ler)
Arka balkon :) Önde fazla kar yoktu yağış yönü yüzünden.
|
4 Eklenti(ler)
Don uyarı sistemi http://www.dmi.gov.tr/tarim/zirai-do...mi-harita.aspx
|
2 Eklenti(ler)
Yüzüklerin efendisi filmini izleyenler bilir bakınız ent'lere benzetmeye çalışmışlar ortaya ent bonsai çıkmış :)
|
9 nisan cumartesi sabahtan Torbalı fidanlığına gideceğiz gelmek isteyen var mı?
|
Yolu İstanbul'dan geçen var mı ? :)
|
Dönüşte mi, yok otobandan döneriz.
|
Yine de teşekkür ederim. Size iyi alışverişler.
|
Cumartesi çalışma temposu devam ediyor.
Malesef Devlet fidanlılarıda cumartesi öğlene kadar çalışıyor pazar çalışmıyor. Güzel teklif için teşekkürler. Ümit ederim ki güzel ve harika bonsai adayları ile dönersiniz. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Fidanlığı ziyaret ettik. Muradiye'den küçük denince ben tam anlamamışım. Orası da sekizyüz dönümmüş.
Mantar meşesi koruluğunu fotoğrafladık. |
http://walter-pall-bonsai.blogspot.c...s-new-pot.html
Bu fotoğraflar kaçmaz kesinlikle bakın. |
Çok güzel bir çalışma , işbirliği ile de güzel eserler çıkabiliyor.
|
Evet. Diğer çalışmalarada bakmanızı tavsiye ederim. Çok güzel gürgenler var.
|
İçinde bulunduğum bünyede antibiyotikler mi daha fazla, yoksa ben çoğunluğu halen elimde tutuyor olabilir miyim?
|
Antibiyotiğe yanilinmiyor, kandaki seviyesi devamlı düştüğü için mümkün olduğunca düzenli kullanmak gerekiyor. Geçmiş olsun, acil şifalar.
|
Allah şifa versin, geçmiş olsun.
|
Geçici arazlar da, sürekli geçici arazlar üstüste gelmesin. Bi nefes alsın arada. Yürüyen antibiyotiğe döndüm.
|
Memet gecmis olsun, kendine iyi bak.
|
Geçmiş olsun Memet Usta , sana bi istanbul havası iyi gelebilir. Nasıl olsa otomatik sulama düzeneğin de var , merak etmezsin .:)
|
Yarı otomatik düzenek. Depoya su doldurmak gerekiyor. Saksılar farklı boylarda olduğu için aralarda vanalar var. Onları açıp kapıyorum. Suyum göletten geldiği için yosunlanıyor boruları tıkıyor. Onları temizlemek gerekiyor. Eğlenceli bir damlama sistemi yani.
Yine de kovayla hortumla sulamadan eğlenceli oluyor. Gübre ve katkı maddelerini depoya karıştırdığım için avantajlı oluyor. |
Bir ara yurtdışında satılan Superthrive ürünü üzerine konuşmuştuk. Aşağıdaki da bir bonsai sitesinde bu işe yarar mı diye soran birine cevap. Çeviriyi çok iyi yapamadım. Daha epsrili gibiydi.
"Evet ve muhtemelen siğilleri de rahatlatır ve hazımsızlığı giderir. Ayrıca Dünya Savaşını (bu paket) kazandı ( Etikette dünya şampiyonu yazmasıyla alay ediliyor) içinde B vitamini olduğu bitkiler, için yararsız olduğu kanıtlanmıştır. |
26 haziran pazar saat 12.00 de Urla Çuha peyzajda toplanacağız. Kendi ağaçlarımız üzerinde uygulama yapacağız.
Herkesi bekliyoruz. Adres için benimle iletişim kurabilirsiniz. Mehmet Tunçer 0543 304 40 35 |
Yarin icin sizlere keyifli bir calisma gunu diliyorum. Umarim yeterince katilim olur.
|
1 Eklenti(ler)
Pazar günü buluştuk, çok fazla fotoğraf çekmemişiz.
|
Ağustosu yarıladık gibi. Gübre karışımlarını değiştirip, sonbahara hazırlanmak gerek yavaş yavaş.
|
Yabancı siteleri takip edenleriniz var mı. Bu ara biraz ilgi göstereyim bakayım ne yapıyorlar dedim. Açıkçası biraz şaşkınlık, hayal kırıklığı içindeyim.
|
Ben bir ara ünlü bir bonsai forumunu takip ediyordum tahminen bir kaç ay önce olması lazım herşey yolundaydı güzel çalışmalar ortaya koyuyorlardı. Şaşkınlığınızın sebebi tam olarak nedir?
Takip ettiğim site aklıma geldi sonunda; http://artofbonsai.org/forum/viewtopic.php?t=3088 |
Sayın Kalyon örnek verdiğiniz istenin üyelerinde biriyim.
Bir çok profesyonal bonsai dostunu yer aldığı bir site olup orada ki uluslar arası bir yarışmaya katılarak da bir nebze olsada Ülkemiz de de birşeyler yapıldığını göstermeye çalışmıştım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025