agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni136Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2008, 11:12   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-12-2008
Selamlar,

Foruma yeni üye oldum, geçen hafta koçtaş tan eşime hediye aldığım bonsai nin türünü merak ediyorum.
Biran önce öğrenip bakımını ona göre yapmak istiyorum, çok hassas olduklarını bildiğim için de yanlış birşek yapmaktan korkuyorum.
İnternette bir süredir araştırmaktayım ancak bir kaç türe benzetsemde tam emin olamadım.
Yardımı dokunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg minik bonsai.jpg (35.5 KB, 307 views)
ertug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2008, 11:42   #2
Ağaç Dostu

gönder's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2008
Ertug merhaba,
Öncelikle ağacın çok güzel ama biraz forma sokulmaya ihtiyacı var ağacın Çin karaağacı(ulmus parafoliya)bu ağaç iç mekan bitkisi değildir.Mutlak surtete kışı yaşaması gerekiyor.Ama satılırken hep iç mekan ağacı diye satışıyor.Dikkat!
*Aydınlık mekanları seviyor ( alaca güneş direk olmayan)
*Nemi çok seviyor
*Toprağının aradabir kuruması hoşuna gidiyor.(herz zaman değil)
*Yılın her mevsimi budama yapılabiliyor.
*Kışı yaşayınca bahar döneminde daha güçlü yapraklarla sürgünler veriyor.
Diğer arkadaşlar da mutlak yorumlarını yazacaklardır.Kolay gelsin

gönder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2008, 12:22   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster

Cin karaagaci = Chinese elm[Ulmus parvifolia] ve Japon karaagaci = Japanese elm[Zelkova serrata], Yalniz yeni basliyanlari deyil, bir birlerine cok benzedikleri icin bircok insani yaniltabilir.

Asagida iki agacin yapraklarindan ornekler var. Dikkatli bakinca aradaki fark goruluyor. Usteki yaprak Cin karaagacina,(U. parvifolia) altaki yaprak da Japon karaagacina (Z. serrata) ait. Cin karaagacinin yaprak kenarlarindaki tirtirlar, Japon karaagacindaki tirtirlar kadar seyrek deyildir. Japon karaagacindaki yaprak tirtirlari bir birine daha oval baglaniyor.

Agacini disarida tutarsan daha saglikli olacaktir. Ic mekanda daha dikkatli olman gerekecek Topraginin tamamen kurumasina izin verme, cok sulaman da susuz birakman kadar tehlikelidir kok curumesinden agacini oldurebilirsin, sulama konusunda dikkati ol.(saksinin altinda suyu toplamak icin altlik olmasin, altlik koklerin surekli su ile temas ettirdiginden curumeye sebeb olabilir)

Buyume sirasinda(bahardan yaz sonlarina kadar)gubre verebilirsin paket uzerinde yazan miktardan fazla gubre vermemelisin. agac yapraklarini dokmiye baslaycagi zaman gubre vermeyi kesmelisin.

Yeni surgunlerin 3-4 yaprakli olmasina izin ver sonra surgunleri uzerlerinde 1-2 yaprak kalcak sekilde buda. Agacin istedigin forumu aldiktan sonra, yaprak budamasi ile yapraklarini kucultebilirsin.

Eklenti 8920
usteki yaprak Cin karaagcinin, altaki yaprak Japon karaagacinin[Zelkova serrata]
Yukardaki alintida gordugun yaprak fotograflarindan, agacinin yapraklarini karsilastirip agacinin cinsini ogrenebilirsin. Cin karaagaci ve Zelkova birbirlerine cok benzedikleri icin yanilmalar olabiliyor.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bonsai

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025