![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2008
|
tesekkur ederim tourkana acaba forumdaki diger arkadaslarda ayni fikirde mi cunku anladigim kadariyla agacin turune gore bakim cok onemli ve ben yalnis bir uygulama yapmak istemiyorum |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Sabiha Hanım, Öncellikle hoşgeldiniz. Ben de Fukien'e benzettim. Normalde Çin'den bunları etiketle yolluyorlar. Sanırım Dubai'deki marketler de buradakiler gibi, etikleri önemsemeyip atıyor. Nice bonsailer dilerim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabiha hanim iyi gunler. Bonsainiz diger arkadaslarin dusundugu gibi Fukian tea benziyor. Ciceklendigi zaman bir fotografini daha eklemeniz mumkunmudur? Agaciniz uzerinde istemediginiz yeni surgunleri budamalisiniz. Agac uzerinde cikan tum surgunleri birakirsaniz kisa surede agac formunu kaybedecektir. agaciniz saksida sallaniyorsa, onu saksisindan cikarip iyi bir toprak karisimina tekrar dikmalisiniz(ayni saksiyi kullanabilirsiniz.) Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Eaglion hosbulduk oncelikle verdiginiz bilgiler icin size ve Ali H.ALI.ye tesekkur ederim ve onerilerinizi aynen uyguladim ama sanirim sizlere guzel cicekli fotograf gonderemiycem cunku daha tomurcuktayken dokulup kuruyorlar sebebini bilmiyorum ayrica agacin dallarinda da bir iki siyah noktalanmalar ve dokulmeler var ( ama ayni zamanda da aldigimdan beri yeni surgunler verdi ve nerdeyse 1o cm.e ulasti bonsai iyiye mi kotuye mi gidiyor bir turlu karar veremyorum ayrica dediginiz cok dogru eger surgunleri budamazssam agacin seklini cok cabuk bozacaga benziyor keske diyorum budamanin sekilli anlatimi olsaydi o zaman cesaret eder ve budardim boyle bi kaynak var mi acaba foruma katilan arkadaslar paylasirlarsa cok sevinirim BONSAILI GUNLER |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Alıntı:
Sabiha Hanım, Fukien tea'nin çiçekleri zaten fazla uzun ömürlü değildir. En fazla 10-15 gün. Ama bir defa açmaya başladığında sürekli yenileri gelir. Yanlız çiçek açtığı dönemde çiçekleri ıslatırsanız yarım gün içinde sarımtıraklaşıp çürüyorlar. Bu nedenle ıslatmamanız gerekir. Hasta yaprakların resmini gönderirseniz daha detaylı sorunu konuşabiliriz. Şimdilik bu yaprakları köklerinde kesip atmakla başlayabilirsiniz. Budama her ağaca göre farklı özellikler gösterebilir. Aynı şekilde sizin hedeflediğiniz tarza göre de. Aşağıdaki linkde genel budama kuralları ile ilgili bir başlık var. Öncellikle bunu incelemenizi öneririm. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1339 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
Tessekur ederim Eaglion ama problem su ki hic acmadan sararip kuruyup dokuluyorlar.Dun sadece bir tanesinin actigini gordum oda bugun solmus ama maalesef ben hergun yapraklarini islatiyordum ne kadar hataliymisim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bonsai |
|
|