![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
Selamlar
Herkeze selamlar arkadaşlar Ben aranıza yeni katıldım. Dün bir bonzai aldım. Ama cinsini bilmediğim için bakımının da nasıl yapılacağını bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2007
|
Merhaba arkadaşlar. Ben de yeni bir bonsai tutkunuyum. Ankaradayken Koçtaştan almış olduğum bonsaimin türünü ligustrum olarak tahmin ediyorum. Ancak zelkova da olabilir. Tam emin değilim bu yüzden sizlerden yardım istiyorum. ![]() Yaprakların kenarları tırtıklı değil ama uca doğru bir girinti var bazılarında. Bazılarında ise yok. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Merhaba üstadlar, 3 tane bonsaim var. Ama isimlerini bilmiyorum. Şu anda sağlıklı görünüyorlar. İzmir'in havasında balkonda duruyorlar. Topraklarını nemli tutmaya çalışıyorum. Fakat hangisinin , biri birine göre daha fazla suya , veya herhangi bir bakıma ihtiyacı var bilemiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
üstadlar bizi unuttu galiba:-) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bens iyi gunler, Ilk ve son ekledigin fotograftaki agaclarin pek net gorunmuyor, cinslerinin ne oldugunu cikaramadim. Ikinci fotograftaki agacin ise incire(Ficus) benziyor. Belki, diger agaclarini, taniyanlar cikar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Herkes bi tarafa dağılmış olabilir. biri diş ağrısından, diğerleri işlere gömülmekten kafasını kaşıyacak halde olmayabilirler. Bİraz daha sabırla bir cevap çıkacaktır. Not: Benim diş ağrım geçince, toplantı tarihini kesinleştireceğiz. İzmir Bonsai Atölyesini takip etmeyi ihmal etme. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Arkadaşlar bu bonsaylar hakkında bır şey duydum , dini açıdan sakıncalı diyorlar,agaçların büyümesini engellemek günahmış,gerçi bir ilahıyatcıdan duymadım ama aslı varmı bılemiyrum bilen varsa aydınlatsın bizi saygılar. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
( Bu arada isteyene ıspat edebilirim de ) Hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-03-2007
|
Deli saçması bu..... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün Ikea'dan iki adet ağaç aldım. İkisinin de etiketinde Polyscias Fabian yazıyor. İnternetten biraz araştırınca kırmızı damarlı yapraklı olanın adının Aralia Polyscias Fabian olduğunu gördüm. Çok yavaş büyüyen, tropikal bir ağaçmış. Etiketinde devamlı nemli tutulması gerektiği, fazla ışığı sevmediği ve iki ayda bir gübrelenmesi gerektiği yazıyor. Hangi gübreyi kullanmalıyım? IMG_0017.jpgIMG_0016.jpg IMG_0021.jpgIMG_0024.jpg |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Zaman zaman böyle aslı olmayan görüşler ortaya çıkabiliyor. Bütün meyve bahçelerinde ağaçların büyümesi kontrol edilir, belirli bir yükseklikte kalması sağlanır. Verimi konrol etmek için gereklidir. Büyümesi kontrol edilen yanlızca ağaçlar değildir. Yediğimiz bütün bitkilerin büyümesi kontrol edilir. Bonsainin bu işlemden farkı ağacı nsaksıda olmasıdır. Saksıda çiçek yetiştiriliyor. Bunlar da saksıda yetişen ağaçlar. Genellikle bilgi eksikliğinden, kaynaklanan "hurafeler". |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar limon güle güle büyütün gübrelemeye gelince bana göre çabuk çözünmeyen ktistal gübrelerden verin mesela 15x15 şubat başlarında uyanmaya başlayınca diye düşünüyorum, Bu konudaki uzman arkadaşlar 'önerilerini almak lazım genede ******. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
MAKRO besin elementleri AZOT (N) FOSFOR (P) POTASYUM (K) KÜKÜRT (S) MANGNEZYUM (Mg) MİKRO BESİN ELEMENTLERİ DEMİR (Fe) ÇİNKO (Zn) BAKIR (Cu) MANGAN (Mn) MOLİBDEN (Mo) BOR (B) Bunların içinde olmazsa olmazlarından AZOT FOSFOR POTASYUM dur. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Humik asit öğrendiğime göre bir toprak düzenleyici olup, toprağın asit seviyesinin yükselerek PH derecesinin düşürülmesini sağlar. Ph derecesinin düşürülmesi için çam ibreleri de kullanılıyor,tam tersi PH derecesini arttırmak kireçli su veya kireç kullanılıyor. Bu yüzden ağacınızın yaşayabileceği PH aralığını iyi bilmek gerekiyor ki önlem alabilesiniz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yazdıklarınızın çoğu var elimde fakat karışımlarını ben beceremem sanıyorum. (Demir, Kükürt, Potasyum, Azot var) Bahçedeki çiçeklerimin istekleri farklı olduğundan elementlerin hepsini ayrı ayrı alıyorum. Fakat en iyisi ilk denemelerim için hazır bonsai gübresinden almak. Yardımlarınız için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Arkadaslar cevaplarınız için teşekkürler,bende katılıyorum sizlere ,geçenlerde laf açılmıştıda komşuyla tartıştık bu konuda,maşallah herkez uzman nerdeyse dini konuda,emin olmadan kesinlikle ahkam kesmem ama dinimiz mantık dini .Bende begonvilden bonsay yetiştiriyorum, hepinize kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
yeni hediye bonsaim
Merhaba bugün itibariyle bonsai ile tanıştım fotoğrafını koyduğum bonsai hediye ne yaşını ne cinsini nede bakımı hakkında hiçbirşey bilmiyorum ancak etiketinde www.takeawaytrends.com adresi var ama hiç bir bilgi alamadım yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Ilkeras1 aramiza hos geldin . Bonsainin cinsinin ne oldugunu cikaramadim, mutlaka bilen bir arkadas cikacaktir. Sulamasina dikkat et, cok su verme ama topraginin tamamen kurumasina da izin vermemelisin. Onu bol isik alan bir yerde tutabilirsin. daha sonralari cinsinin ne oldugunu ogrendigin zaman, dis mekan bitkisi ise onu disari almak gerekebilir. Saksi icerisine dusen yapraklari temizlemelisin. Bonsainin onemli kurallarindan biri de temizliktir. Bol sanslar. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2008
|
Selamlar, Limon arkadaşımızında aldığı bu iki ağaç cinsinden bendede var. Aralia polyscias fabian ve Aralia polyscias ming Bu ağaç cinsleri ve bakımları hakkında biraz daha bilgi alabilmemiz mümkün acaba. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
CEYYMİS Muhtemelen ficus ging seng türü olmalı. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2008
|
sofya
Bu siteyi hediye bana hediye edilen bonsai sayesinde buldum su an sofyada yasiyorum ama turkiyede epey ormanla ic ice yasadim sayilir fakat bonsai bakimina uzakim ve turunu ogrenmek istiyorum burda kendime bir hobi edinmis olurum |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2008
|
Tesekkurler |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Herkese merhaba; Bugün çok tatlı bir bonzai aldım. Ama türünü sormayı unuttum. Size resimlerini yolluyorum. Acaba benim bonzaimin adı ne ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
teşekkürler ^^ |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Nihayet bonsailere kavuşabildim.(Toptancım geçen hafta getirdi.) Tabi ki türlerini merak ediyorum.Doğrusu takip ettiğim kadarıyla birtanesi ficus ging seng, diğeri de zelkova gibi yanılıyorsam düzeltir misiniz? Birde zelkova sandığım bonsainin yapraklarında sararmalar oluştu.Sorun ne olabilir? Doğru yerde değilsem özür dilerim. İlk üç ve beşinci resim bulanık ama sararan bonsaim de net olan.Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bonsai |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|