![]() |
|
![]() |
#931 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
Rica ederim Sudenur Hanım, Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Selam Arkadaslar, herkese hayirli aksamlar, Bir süredir bu forumu inceliyorum sizlerin sayesinde cok bilgi edindim, emege gecen herkese bu yoldan tesekkür etmek isterim. Esim bu Larix agacini almis yalniz üzerinde ne tür oldugu yazmiyor, ben japon türü Larix kaempferi diye düsnüyorum yoksa avrupa türü Larix decidua yoksa hic birimi ![]() Simdikten ilgilenecek arkadaslara cok tesekkür ederim. Düzenleyen incii : 26-05-2012 saat 21:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Ağaç Dostu
|
Uyariniz icin tesekkür ederim, resimleri bu kez siteye ekledim, Saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn incii Sizinki deciuda değil, sanırım "Larix Laricina". |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Ağaç Dostu
|
Ilginize tesekkür ederim Sakaki, laricina ola bilecegini hic düsünmemistim, netde laricina hakkinda biraz arastiriyim, Saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Ağaç Dostu.
|
Pseudo(yalancı) Larix olduğunu tahmin ediyorum,ticari amaçla bonsai üretimi en kolay tür olduğu için marketlerde genelde bu satılıyor, ayrıca sürgün uçlarının çıkışı da bu türün özelliğine benziyor. Yaprak döken ibreli ağaçlar sınıfından hem ilginç hem keyif veren bir tür. Bu zamanlarda yapacağınız uç alımı ve sonbahar sonu gibi yapacağınız dal çatallandırma budamalarından sonra çok güzel bir ağacınız olabilir. Başarılar. http://www.agaclar.net/forum/bonsai-...eri/8738-2.htm bu da benim budamadan sonraki pseudo larix im. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Ağaç Dostu
|
Bilgileriniz icin cok tesekkür ederim tourkana, gercekten cok begendigim agaclardan biri bu türlerdendir, umarim bu yazi ve kisi iyi atlatiriz, genel olarak ciceklere bitkilere karsi elim yatkindir ama bu bonsai agaclarina merakim daha bir kac aydir var. Tavsiye ettiginiz link icinde tesekkür ederim benim icin cok faydali olacakdir, Saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
![]() Merhabalar, yukarıda resmini gördüğünüz çiçeğimiz ailemizin en son bonsai üyesi olarak aramıza katıldı. Öncelikle bu bonsaimin türünü ve türüne bağlı özelliklerini bana bildirirseniz çok sevinirim. Ayrıca, yakından baktığımızda irili ufaklı bir çok dalın kurumuş olduğunu gösterdik, tarih itibariyle ufak bir budama yapmamızın sakıncası olabilir mi? Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Ağaç Dostu.
|
Euonimus Microphyllus Veriegatus , yeşil krem renkli alacalı Taflan. Ağacı tam karşıdan saksısıyla gösteren birkaç fotoğrafını yayınlarsanız yardımcı olmak daha kolay olur. Bir de bu ağacınız dış mekan ağacıdır. İçerde bakmamalısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
sayın tourkana, ilginiz için çok teşekkür ederim bir kaç fotoğraf daha ekliyorum yaptığım araştırmalar neticesinde diğer bonsailere göre daha zor bir bitkim olduğunu anladım vereceğiniz her türlü tavsiye çok makbule geçecek, teşekkürlerimi sunarım.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ağacın dip sürgünlerini almalısınız. Eğer sadece sulama için kaptaysa sorun yok. ama sürekli olarak altında bir su kabı durması daha sonra sakınca yaratabilir. Yerine alıştıktan sonra gübrelemeye başlarsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Sayın tourkana'nın verdiği bilgilere ek olarak; Diğer bitkilere göre daha zor bir bitkiniz değil daha kolay bi bitkiniz var aslında.Çok sizi üzmez, kendiliğinden yaşamını sürdürür.Sık sık sürgünleri çıkar (bonsai için bunları almalısınız) Oda içine almayın, balkonda ve güneş görmesini sağladığınızda her zaman sarı yeşil olur, güneş ne kadar azalırsa yeşili o kadar çoğalıyor. Taflan arsız bir bitki, neredeyse dalını toprağa soksanız, 2 ay sonra tuttuğunu görüyorsunuz, çoğu zaman yeşil ve doğası gereği yaprakları küçük, özellikle bonsaisi konusunda bilgim ve tecrübem yok ama iş yerimin bahçesindeki 2 ağaçtan yapmaya çalıştığım havai köklendirme sonrası ağaçcıklarımı bekliyorum.Sizinkini görünce birden heyecanlandım. http://www.agaclar.net/forum/851446-post1688.htm Mehmet |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Kendi bonzai türümü keşfetmemde yardım ettiğiniz teşekkürler. Sanırım almış olduğum ağacın türü Ligustrum =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Yeni Üye
|
Sayin Yiit77, Bonsainizin ismi Serissa foetida Variegata dir.Tropical bir Bonsaidir.Yani Ic mekan agacidir.Genellikle Cin,Japonya ve Indonezyada yetisir. Bakimi: Yazin imkaniniz varsa disarida gölgede kalmasi iyidir.Ama mecburi degildir.Hic bir zaman 8-10 derece altinda tutulmamasi gerekir.Kis Aylarinda mümkün oldugunca serin bir yerde yani 15-17 derecede kisi gecirirse dinlenmis olur ve ilkbaharla beraber kücük beyaz cicekleriyle size uzun bir süre eslik eder.Hicbir zaman topragin kurumamasi gerekir ama ayni zamanda saksinin icinde veya altinda su birikintisi de olmamalidir.(Ince kökleri cok cabuk ölebilir).Kisin az suya ihtiyaci vardir. Eger yapraklarini dökerse bunun sebebi yer degisikliginden kaynaklanan bir sorundur ama endise etmeye gerek yok kisa sürede tekrar kendini toparlar. Sadece Yagmur suyu veya dinlenmis su kullanin. Mart ayindan Ekim ayina kadar gelisme süresidir bu zaman zarfi icinde organik gübre verlir.Ayda bir defa yeterlidir. Benim tavsiyem Agacin gövdesini temizlemeniz iyi olur, cünkü agaca cok enerji sarfettirir.Kesme ve sekillendirme asamasini Yaz sonu veya Ilkbahar baslangici yapmanizi tavsiye ederim. Daha fazla bilgi edinmek isterseniz zevkle yardimci olurum..Saygilarimla Pars Kerem B. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2008
|
Herkese selamlar,şimdilerde bizim Antalya da çiçekçilerde satılan tipi Adeniuma benzeyen,bunun türü ne dediğimde bonsai cevabını aldığım.Koyu yeşil yapraklı dolgun gövdeli(adenium gibi) dış mekan peyzaj bitkisinin adı neydi? Farklı bir şey di bir türlü hatırlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2008
|
Eyvallah memet Bey valla çatlayacaktım,bir türlü aklıma gelmemişti.çok teşekkür ederim ilginize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-07-2012
|
Arkadaşlar Eminönün'den hazır bonsai aldım.Acemi olduğum için yardıma ihtiyacım var. Araştırmalarıma göre bitkimin türü Fukien Tea. Ama başka tür de olabilir. Sizler daha iyi bilirsiniz. Gövdesi düz şekilde ve oldukça sert. Anladığım kadarıyla odunlaşmış.Galiba daha gövdeye şekil veremem. Herhangi bir tavsiyeniz var mı? ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun dışında, ayrıca şimşir ya da bir çam türü almak istiyorum.İç mekan olarak hangisi daha iyi olur? Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-08-2012
|
merhaba ben Antalyada yaşıyorum ve geçtiğimiz günlerde yeni açılan bir yapı marketinden bonsai aldım fakat türünü bilmiyorum . aynı zamanda araştırmama rağmen yaprak küçültme ve telleme nasıl olur anlamadım . aslında kendim bir bonsai yapmak istiyorum fakat teknik bilgim 0 olduğundan antalyada bilen bir abim varsa görüşmek isterim yakınlardaki bir fidancıdan bir fidan alıp bonsai yapmak istiyorum kolay hızlı ve güzel sonuç alabileceğim bir ağaç türü önerirseniz sevinirim en sevdiğim ağaç türü Ardıç ağacıdır tarz olarak tek gövdeli dik tarzı ardıç ağacına yakıştırıyorum aslında bu tarzda ağacı severim . önerilerinizi bekliyorum Saygılar .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Ağacınız Ulmus parvifolia (Çin Karaağacı) Aynı ağaçtan bendede var, hiç zorlanmayacağınız, her türlü denemeyi yapabileceğiniz acemi bonsaicilerin ağacı ![]() İncelemeniz için forumdaki linkini kopyaladım. http://www.agaclar.net/forum/bonsai-...urleri/752.htm Hazır fidan alıp bonsai yapma konusunda üstadlarımız gereken desteği size sağlayacaklardır. Mehmet. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-08-2012
|
şu anda bir sorunum var . forumda sıksık sulamamamızı ve yağmurlama ile sulamamızı yazmışlar . fakat ben antalyada yaşıyorum yamurlama ile sulayınca yeterli gelmiyor olsa gerek( sanırım az suluyorum ) toprak çekilmeye başladı . ağacın gövdesine doğru yükselen toprak açılmaya ve başladı toprak saksıdan çekilmeye başladı ( hacim olarak küçüldü ) .toprağın yüzeyinde kepek benzeri beyazlıklar çıktı . mantar olmasından şüpeliyim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Fotoğrafını yüklerseniz net bir fikir üretebiliriz. Az sulama mantara neden olmaz genellikle, suyun kirecinden kaynaklanıyor olabilir. Fotoğrafını yükleyin toprak azalmışsa üstüne takviye yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Merhaba arkadaşlar ağacımı doğum günümde hediye aldım türünü öğrenebilir miyim ? Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
Fidanımın ve bonsaimin türünü ve tarz tavsiyelerini bekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Ağaç Dostu
|
Sn SdfG 1 ve 3 ficus benjamin. 3 tam net değil ama sanırım jakaranda. 4 de şimşir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
Çok saolun aldığım yerdeki fidancı karanda dediğinize mor çiçeklri olur demişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size fikir vermesi bakımından: jacarandaFlowers.jpg |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Adi serissa imis bende internette kendim buldum hassas bi bitki oldugu soyleniyor yer degistirmeye asiri tepki veriyor devamini forumlarda bulursun sanirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai |
|
|