![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Bu bitkinin ismini bilen varmı?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1204818394 Arkadaşlar hepinizi selamlarım. Bu bitkiyi bir arkadaşımdan çok severek aldım ne adını biliyorum. Nede nasıl köklendirebileceğimi. Bilenler varsa bilgi verebilirse çok sevinirim. Bir aydır suyun içinde ama hala bi köklenme yapamadım acaba direk toprağa mı koymalıydım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2008
|
Bu Bonsainin cinsini söyleyebilirmisiniz?
Arkadaşlar Resmin ismi Juniperus chinensis ama bizim ülkede nasıl bulurum **** başka bir ismi varmıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Türünü öğrenmek istiyorum
Arkadaşlar koçtaş tan bi bonsai aldım ama türünü bilmiyorum lütfen bana yardımcı olun . Şimdiden Teşşekkürler..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2008
|
Dün hediye olarak bir bonzai aldım ama ne ismini ne de çeşidini bulamadım.Yardımlarınızı bekliyorum lütfen.not fotoğrafta aşkım da çıkmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
bonzai turlerı hakkında
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2009
|
Bonsaimin türünü öğrenebilir miyim? Ayrıca içmekan bitkisimi dış mekan bitkisimi belirtirseniz çok sevinirim. Ayrıca ilgilenenlere söyleyeyim, bonsaiyi 17 milyona (**** 27 emin değilim) kozyatağı bauhausdan aldım... teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2007
|
Merhabalar, Resimdeki bonsaimin türünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim, Dt. Gökhan KIRANARTLIOĞLU |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Ağacım kurudu fakat ümitliyim hala 1 tane yaprağı var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2014
|
merhaba bu bonsai ler hediye geldi ne ağacı olduklarını ve ne yapacağımı bilmiyorum
forumdan pek anlamiyorum fotograflari yukleyemedim upload ettim ama buraya atamadim forum linki suymus ama nasil aticam bilemedim ![]() OsEJq-20140704_130859.jpg Düzenleyen evrim.g : 10-07-2014 saat 15:37 Neden: Fotoğraf eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2015
|
Bonsaimi yeni aldım ama türünü bilmiyorum bilen var mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2016
|
Bonsai Hakkında
İyi forumlar herkese; Aşağıda fotoğraf linkini paylaşacağım(resim boyutu yüksek olduğundan buraya yükleyemedim) ağaç ne ağacı bilen biri yardımcı olabilir mi? Çelikle bonsai yapılabilir mi bu ağaç? Link; 20160428 194342 - Hızlı Resim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2011
|
Merhabalar bana hediye bi bonsai geldi,fakat türünü tam kestiremedim çin karaağacı mı japon karaağacı mi ? yapraklarındaki tırtıklar küçük olduğu için aklımı karıştırdı. . . Düzenleyen anlucki : 04-08-2011 saat 21:10 Neden: ekleme nedeni ile |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
Bende acer zannettim.Benim durumumu sanırım iki güzel atasözü açıklar."Aç tuvuk kendini buğday ambarında sanırmış", "Her gördüğün sakallıyı deden zaannetme" ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
ağaç dostu
|
Nedir diye merak ettiğimiz her ağaç için ayrı bir topik açarsak kısa sürede ayrı bir bölüm de açmamız gerekecek. Bu nedenle "Bu hangi ağaç" ve "Bu hangi ağaç 2" topiklerini birleştirelim. Sorusu olan herekes tek yerde buluşsun. (Aybalaaaa ![]() Öncülük yapıyor ve resimdeki fidanın adını soruyorum. Nedir? Aldığım yerde söylemişlerdi ama unuttum. Çalı da olabilir. Öğrendikten sonra adına bir topik açıp budanmış halini de koyacağım. Ayrıca ilgili sorularım olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2006
|
Agacım hangi tür?
herkese merhaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
...Foto çok net deil.bazı yaprakların kenarı tırtıllı gibi görünüyor. Eğer tırtıllıysa ulmus **** zelkova olabilir.Eğer tırtıllı deilse ligistrum olabilir.Bu ağaçlar geneşde dış mekandır.İçerde tutarsanız.ancak 1 sene yaşar.Zaten satıldıkları yerdede bu süreyi dolduruyorlar.Siz bunu balkona gölge bir yere alın.Toprağı kuru bırakmayın.Saksı kenarını içerden kontrol edin kökler saksıyı tamamen kaplamışmı toprağı varmı diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
ilk resim kesinlikle Acacia sp. (akasya, mimoza) turu diyebilirim. Ancak sonradan gonderdigin yakin plan yapraklar biraz etli gibi duruyor kafam karisti ![]() ![]() Ricinus communis (Hintyağı) yemedikten sonra pek tehlike olusturmaz korkmaya gerek yok ![]() Kıbrıs Akasyasıni cicekli gormek icinde Kiyi Ege ve Akdeniz civarindakiler 15-20 gun daha beklemek zorundalar. Ama beklemeye deger zira bu bitki 15 -20 gun cicekte kaliyor ama tum sene o sade (hatta cirkin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
bugün tohumları aldığım ağaca baktım.. evet dikenleri var.. şuanda sarı çiçeklerle kaplı.. yakınında mimoza da vardı.. çiçekleri mimoza ile neredeyse aynı.. ama ikisinin yapraklari birbirinden çok farklı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Buda carmonanın resmi. carmona12.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2007
|
Amber Acacia farnesiana ışık isteği yüksek bir bitkidir. Kışın yapraklarını döker. mayıs / haziran aylarında da çiçeklenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Türü ne?
2013-02-07 20.18.56.jpg Türünü öğrenebilirmiyim acaba? bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|