agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni89Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-07-2005, 07:58   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-06-2005
Galeri: 1
Bu arada ağaç ne çamı. Fıstık mı?? (Gerçi ibreleri biraz yıpranmış gibi pek anlaşılmıyor)

Ayrıca Tarık'ın dediğine katılıyorum. Dalların mümkün olduğunca gövdeye yakın yerlerden başlaması ağaca yaşlı olduğu izlenimini vermenin ilk kuralıdır bence (Tabii literati, cascade gibi bazı teknikler hariç). Yoksa sırık gibi bir gövde ağacın cılız ve genç bir fidan olduğunu belli eder hemen.

Ağacın bonsai halinin boyu hemen hemen o yanına diktiğin sırığın noktasında bitmeli bence. Yalnız hep söylüyorum, farklı tarz ve stiller istisnadır. Ama genel olarak upirght, slanting, broom gibi stiller için dediğim yükseklik geçmese iyi olur. Ağaç bu haliyle fazla uzun. Bende geçenlerde aldığım bir fıstık çamı var. Bir ara fotosunu gönderirim. Acayip uzun ama gövdenin alt taraflarında dal yoğunluğu fazla ve üst taraftan epey bir kısaltıp oraları geliştirmeye çalışacağım mesela.

Aşılama ile ilgili dokümanınız varsa bizimle paylaşırsanız sevinirim. Birkaç kez uygulamasına şahit oldum ama pek bilgim yok bu konuda..

Düzenleyen Erkan Aktaşgül : 19-07-2005 saat 08:03
Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2005, 08:07   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-04-2005
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erkan Aktaşgül
Bu arada ağaç ne çamı. Fıstık mı?? (Gerçi ibreleri biraz yıpranmış gibi pek anlaşılmıyor)

Ayrıca Tarık'ın dediğine katılıyorum. Dalların mümkün olduğunca gövdeye yakın yerlerden başlaması ağaca yaşlı olduğu izlenimini vermenin ilk kuralıdır bence (Tabii literati, cascade gibi bazı teknikler hariç). Yoksa sırık gibi bir gövde ağacın cılız ve genç bir fidan olduğunu belli eder hemen.

Aşılama ile ilgili dokümanınız varsa bizimle paylaşırsanız sevinirm. Birkaç kez uygulamasına şahit oldum ama pek bilgim yok bu konuda..
Çamın türünü bilmiyorum.Aşılama ile ilgili intenetten topladığım dökümanlar var bunları sana nasıl ulaştırmamı istersin.

oktars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2005, 11:11   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-04-2005
Galeri: 66
Bu arada size birşey sormak istiyorum aşı macunundan bahsettiniz bunu nereden temin edebilirim?
Ayrıca bu bahsettiğiniz aşılama için mevsimin önemi varmı yoksa hemen yapabilirmiyim?

Düzenleyen oktars : 19-07-2005 saat 11:13
oktars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2007, 15:49   #4
okyanus

Giriş Tarihi: 07-05-2007
ARKADAŞIM aşı macunu bulmakta bende zorlandım,onun yerine mobilyacıların kullandığı beyaz tutkalı(israil tutkalı ) aynı işi görüyor.kimyasal yok su bazlı bitkiye zarar vermiyor, yaptığım tüm aşılarda işe yaradı.****** kalem aşı yapacaksan . göz aşısında sakın yapma ,,,,,kesinlikle hava almaz,bakteri üremez,,,,,,nalburlarda çok ucuza bulabilirsin.küçük tüplerde satılıyor.

orman adamı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2007, 23:13   #5
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orman adamı Mesajı Göster
ARKADAŞIM aşı macunu bulmakta bende zorlandım,onun yerine mobilyacıların kullandığı beyaz tutkalı(israil tutkalı ) aynı işi görüyor.kimyasal yok su bazlı bitkiye zarar vermiyor, yaptığım tüm aşılarda işe yaradı.****** kalem aşı yapacaksan . göz aşısında sakın yapma ,,,,,kesinlikle hava almaz,bakteri üremez,,,,,,nalburlarda çok ucuza bulabilirsin.küçük tüplerde satılıyor.
Bugün aşı ile ilgili bilgi veren bir arkadaşım, macun yerine ptt bantı kullanılabileceğinden söz etti. Yeraltı kablolarını sarmakta kullanılan bu bantlar, hava ve su geçirmediklerinden aşı için gayet iyi sonuç veriyormuş. Bulunması da sorun olmuyormuş. Ben daha hiç aşı yapmadım, sadece anlatılanı iletiyorum. Bilenlere danışmakta yarar var.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025