![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
Bu arada ağaç ne çamı. Fıstık mı?? (Gerçi ibreleri biraz yıpranmış gibi pek anlaşılmıyor) Ayrıca Tarık'ın dediğine katılıyorum. Dalların mümkün olduğunca gövdeye yakın yerlerden başlaması ağaca yaşlı olduğu izlenimini vermenin ilk kuralıdır bence (Tabii literati, cascade gibi bazı teknikler hariç). Yoksa sırık gibi bir gövde ağacın cılız ve genç bir fidan olduğunu belli eder hemen. Ağacın bonsai halinin boyu hemen hemen o yanına diktiğin sırığın noktasında bitmeli bence. Yalnız hep söylüyorum, farklı tarz ve stiller istisnadır. Ama genel olarak upirght, slanting, broom gibi stiller için dediğim yükseklik geçmese iyi olur. Ağaç bu haliyle fazla uzun. Bende geçenlerde aldığım bir fıstık çamı var. Bir ara fotosunu gönderirim. Acayip uzun ama gövdenin alt taraflarında dal yoğunluğu fazla ve üst taraftan epey bir kısaltıp oraları geliştirmeye çalışacağım mesela. Aşılama ile ilgili dokümanınız varsa bizimle paylaşırsanız sevinirim. Birkaç kez uygulamasına şahit oldum ama pek bilgim yok bu konuda.. Düzenleyen Erkan Aktaşgül : 19-07-2005 saat 08:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada size birşey sormak istiyorum aşı macunundan bahsettiniz bunu nereden temin edebilirim? Ayrıca bu bahsettiğiniz aşılama için mevsimin önemi varmı yoksa hemen yapabilirmiyim? Düzenleyen oktars : 19-07-2005 saat 11:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
okyanus
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
ARKADAŞIM aşı macunu bulmakta bende zorlandım,onun yerine mobilyacıların kullandığı beyaz tutkalı(israil tutkalı ) aynı işi görüyor.kimyasal yok su bazlı bitkiye zarar vermiyor, yaptığım tüm aşılarda işe yaradı.****** kalem aşı yapacaksan . göz aşısında sakın yapma ,,,,,kesinlikle hava almaz,bakteri üremez,,,,,,nalburlarda çok ucuza bulabilirsin.küçük tüplerde satılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |