agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-04-2007, 20:02   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Tavsiyen için teşekkürler, bu benim aldığım kum beyaz yumuşak taşlardan oluşuyor. Resimlerde pek anlaşılmıyor ama %15 kadar çiçek toprağı koymuştum zaten. Dere kumu aklıma gelmedi ama dibindeki delikleri çok ve küçük açtım. Evde de pek öyle börtü böcek girecek bir pozisyon yok çünkü teras katındayım Aam sanırım içinde çokça kum boyutunda parçacık vardı, yani dere kumu eksiğini sanırım kapatıyor ??

Telleme konusunda tavsiye ettiğin mesajları okudum, gerçekten güzel kaynaklar. Bu saksının altından açılan delik ve iki tel ile sabitleme yöntemini youtube'da izlemiştim. Fakat acemilikten dolayı ağacı ilkin toprağından ayırırken tüm toprağını temizledik ve tellerin tutacağı bir kitle bırakmadık O nedenle aynı yöntemin yanlardan tutan versiyonunu -idareten- yaptım. İleride kökler biraz daha toparlandıktan sonra asıl yapılması gereken şeklini de yaparım.

Beni endişelendiren asıl konu ise cinsini bilmediğim ağacımın -bir çam türü- eski dikenlerinin uç kısımlarında az miktarda kahverengilik oluştu. Gerçi bunların yeni mi oluştuğunu, yoksa zaten olan birşey mi olduğunu bilmiyorum ama herhalde yanlış birşey yaptıysam 4 günde de ortaya çıkmazlardı.

nothingrows Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025