View Single Post
Eski 29-04-2007, 12:57   #1
nothingrows
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 6
kedi kumu - toprak ve telleme sorunları

Arkadaşlar dün, forumda denenip tavsiye edilen çarli marka kedi kumundan aldım ve akşam hemen toprağı değiştirmek üzere işe koyuldum. Eski toprağım 3 gün içinde çoktan elden çıkmış vaziyetteydi, sertti ve üzerinde tortular oluşmuştu. Üstü çok kuru olmasına rağmen ağacı çıkardığımda dibinin oldukça nemli olduğu dikkatimi çekti. Sanırım iki mesaj önce @Ali H. ALI arkadaşımızın dediğine gerçekten kulak vermek ağaçların yaşaması açısından oldukça önemli.

Toprağı değiştirdikten sonra farkettikki kedi kumunun gevşek olmasından dolayı ağaç ayakta durmuyordu. Yani evvelden sadece ağacın gövdesindeki yamukluğu düzeltmek için tel kullanmıştım fakat artık ağacı saksıda tutmak için de tel kullanmam lazımdı. Önce teli ağacın toprakla buluştuğu noktadan gövdesine ve ordan saksıya bağladık fakat güzel bir görüntü ortaya çıkmadı. Derken telleri bağlamak üzere saksının yan duvarlarını delebileceğimi düşündüm ve çok da güzel oldu. Tabi ben bunu kiremit güveç kabında -sırlı- ufak hobi matkabıyla yaptım, fakat evde yapacak arkadaşlara bir müjdem var. Bu gibi güveç kaplarını bir yıldız ve bir düz tornavidayla çok kolay delebiliyorsunuz. Önce yıldız tornavidayla değiliğin yerini biraz belli edin ve düz tornavidayla döndürme hareketi yaparak devam edin. Dakiklar içinde saksınızda çok güzel bir delik açabileceksiniz.

Konuyla ilgili gelişmeyi buradan fotoğraflarıyla birlikte görebilirsiniz. Üstelik yakında blogdaki mesajları forum sayfalarından da takip edebileceksiniz.

nothingrows Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön