18-08-2015, 14:22
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eflatun9
Merhaba.
Geçtiğimiz aralık ayında işyerindeki arkadaşımın aldığı bonsai kurumak üzereyken ben alıp bakmaya başladım. Kendini topladı, yeni yapraklar ve dallar çıktı (1. fotoğraf). Ama Mart ayında üzerinde böcekler ve ağlar gördüm. Yapraklar çürüyor ve dökülüyordu. Bir arkadaşın tavsiyesi ile on gün boyunca her gün yaprakları sirke ile silip havalandırarak ağacı ikinci kere kurtardım (keşke fotoğrafını çekseydim  ). Yeniden eskisinden de daha çok yapraklar ve dallar çıktı. Ancak yaklaşık bir ay önce ağaçta yine kuruma belirtileri başladı. Toprağını dengeli bir şekilde her zamanki gibi suluyordum, yeri değişmedi, ofiste klima çok fazla açılmıyor. Ne olduğunu anlamadım. Ancak sonunda bir hafta sonunun ardından tüm yaprakları kurudu (2. fotoğraf). Ağacın kabuğunu 3-4 yerde kavlatarak durumuna baktım. Bir yerde yeşillik gördüm ve belki kurtulma ihtimâli vardır diye hâlâ suluyorum. Gerçekten çok üzgünüm.  Bu kadar emek vererek yaşatmaya çalıştığım ağacı üçüncü defa da kurtarabilir miyim sizce? Bunun için bana tavsiyeleriniz olabilir mi?
|
Bitkinin üstteki aşılı kısmı ölmüş fotoğraftan anladığım kadarıyla.
Alttaki caudex kısım şu anda henüz ölmemiş olsa bile bitkiniz artık özelliğini yitirmiş durumda. Yani asla ilk halinin fotoğrafında gördüğünüğz dal ve yaprak yapısına sahip olamayacaktır.
|
|
|