agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni196Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-11-2006, 15:32   #361
Çırak

sidarta's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2006
http://www.yamadori-bonsai.de/c/07/00/03/53.htm
Resimlerin devamı. Umarım malzemenin ne olduğunu buluruz.
70.jpg
76.jpg
80.jpg

sidarta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2006, 15:39   #362
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
bildiğimiz kil..

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2006, 15:48   #363
Çırak

sidarta's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2006
Memet bey, bu çalışma bitince nemli bir ortamda bir ay boyunca kurutulması gerektiğinden bahsedilmiş. Peki tekrar suyla temas edince kilde bir erime filan olur mu?

Düzenleyen sidarta : 17-11-2006 saat 15:50 Neden: düzeltme
sidarta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2006, 16:21   #364

memet's Avatar

kesinlikle...kil suyla temasında hemen erir. Bu kap kuruduktan sonra seramik fırınında pişirilecek ancak o zaman sudan etkilenmez olacak..

Benim bonsai saksılarına kesin çözüm çalışmam derinden devam ediyor yakında bir sonuç elde edeceğim...

Eski 17-11-2006, 17:12   #365
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Seni bekliyoruz memet. Ben dedim zaten, memet el atmazsa dedim, biz bu saksı olayını halledemeyiz dedim. memet halleder dedim. Demedim mi?

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2006, 17:24   #366
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Bu kap kuruduktan sonra seramik fırınında pişirilecek ancak o zaman sudan etkilenmez olacak
Sadece pişmesi de yetmez, uygun bir malzemeyle su geçirmezlik de kazandırılıyor diye biliyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2006, 17:31   #367
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Su geçirmez yapılmazsa (benim bildiğim dışını seramikle kaplıyorlar **** boya **** bilmiyorum adı neyse kısaca sır diyeyim) toprak inanılmaz su kaybediyor, başedemiyorsun. Denedim oradan biliyorum. O nedenle dışını **** içini su geçirmez yapmak lazım diye düşünüyorum.

Eski 17-11-2006, 19:16   #368

memet's Avatar

Kil pişirildiğinde bildiğimiz saksı olur. Toprak tencerelerimiz de pişmiş kilden.
Sırla kaplanınca parlak bir yüzeyi oluyor. Yoğurt kaplarına içten, saksılara genllikle dıştan kullanılıyor. Buna çeşitli metal oksitler katılarak reklendiriliyor. Sır da borakstan faydalanılarak oluşturuluyor.
Aslında kilden saksı yapıp pişirmekte çok karmaşık bir iş değil. güveç tencerelerini odun ateşinde pişiriyorlar. Biraz azim ve tecrübeyle saksı pişirmek mümkün..
Yinede en pratiği bilenin yapması.

Eski 17-11-2006, 19:27   #369
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2006
değişik bir çalışma

testilerin dışını süsleme amacıyla evdeki kaçmış bayan çoraplarını testilerin üzerine bağlayıp hangi şekli istiyorsam o şekilde yakıyorum çoraplar testinin dışına yapışıyor ve çıkıntılar oluşuyor. Sonra boyuyorum en son boya kuruyunca yat verniği kullanıyorum.Böylece su geçirmiyor.Çorap yanınca kemikleşiyor ve çıkıntılarına yaldız boya sürülüyor.Aynı şey saksılarda da yapılabilir.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2006, 09:39   #370
Hasan Cihad

hasancihad's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2006
Cumartesinin belki forumda olmak için erken bir saati, ama sabaha kadar bonsai rüyaları görünce kalkar kalkmaz tüm bonsai dostlarıma bir "merhaba" demeden güne başlamak istemedim.
Merhaba Siderta
Merhaba Turunc
Merhaba Zerrin Hanım
Merhaba Mehmet
Merhaba Bonsaireef
Merhaba Murare
Merhaba Ali Sensei
ve merhaba tüm adını birden anımsayamadığım bonsainin güzel dostları...

hasancihad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2006, 09:53   #371
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2006
Galeri: 5
Günaydın; sabah sabah balkonda üşüdüm yahu
Zira dün öğleden sonra pendik lisesinden alınmış 6 adet 1 yaşında dişbudak fidanım oldu.. Gövdeleri henüz parmak kalınlığında ama çabuk büyüdüğünü düşünerek avundum

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2006, 10:18   #372
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

işte dişbudak fidanının boyutu

Eklenti 5266
0,5 litrelik su şişesiyle

Düzenleyen turunç : 09-02-2007 saat 20:21
Eski 18-11-2006, 10:19   #373
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Merhabalar arkadaşlar. Hasancihad bugün cumartesi fidanlıklar açıktır. Benden söylemesi.

turunc burada bahar var her zamanki gibi. İnsanın denize giresi geliyor. Sabah sabah yine yamadori avına çıktım.

Eski 18-11-2006, 10:25   #374
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Turunc 7 adet dişbudağın olsaydı orman yapardın. Ali hocamızın orman tarzı çalışmasına bir bak istersen. Orman yaparsan kalınlaşmalarını beklemeye gerek kalmaz. 7 tane olamayacaksa 5 tane ile yaparsın. Bunu bir düşün derim.

Eski 18-11-2006, 10:27   #375
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Aaaaa Süper fikir. Yaşasın! Çocuklar gibi şenim valla..
Bonsaireef sen bizim Herşeyimizsin...

Eski 18-11-2006, 10:27   #376
Hasan Cihad

hasancihad's Avatar

Ben de bugün öğleden sonra fidanlığa gitmeyi düşünüyorum. Şimdiye kadar hiç gitmemiştim. Binim için farklı bir tecrübe olacak.
Umarım kafam karışmaz.
Dönünce fidanlarımın resimlerini göndereceğim.
Güney doğu cephesi olan balkanumu bu amaçla hazırlıyorum.

Eski 18-11-2006, 10:33   #377
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Fidan seçimine dikkat et. Şimşir alacaksan tek ve kalın gövdeli olmasına özen göster. Ateş dikeni alacaksan bodur ateş dikeninin yaprakları daha küçük ve sık oluyor. Kalın ve şekilli gövdeleri olmasına dikkat et.
Resimleri bekliyoruz.

turunc mutlu oldum bu kadar sevindiğine. Detayları bekliyoruz.

Eski 18-11-2006, 10:33   #378
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-06-2006
Merhaba

Bugün fidanlıklara gidecek veya yamadori avına çıkacak arkadaşlara rastgele diyorum başka da bir şey demiyorum. Kıskançlık hissim kabardı ve taştı vallahi. Şu anda işteyim ve 24 saat bir yere ayrılmam mumkun değil. Kısmetse başka bir gün giderim artık. Tabii işte olmam foruma katılmama engel değil.

banzay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2006, 10:36   #379
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Merhaba banzay.
En azından işteyken aramızda olabiliyorsun O da güzel bir şey.

Ben sabah sabah yamadori yaptım. Saksım kalmadı ve burası biraz mahrumiyet bölgesi. O nedenle sadece bakmakla yetiniyorum. Sökeceklerime işaret koydum çünkü her seferinde bütün zeytinlerin köklerine tekrar bakmak zorunda kalıyorum.

Eski 18-11-2006, 10:38   #380
Hasan Cihad

hasancihad's Avatar

Bonsaireef dişbudak da alayım mı? Ya da başka nelere bakmamı tavsiye edersin? Bol ağaçla başlamak istiyorum. Bu mevsimde Ankara'da hangi fidanları bulabilirim?

Eski 18-11-2006, 10:47   #381
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Valla budama ve şekil verme antrenmanları için iyi bir şimşir harika olur. Budar karşısına geçer mutlu olursun. Hemen tatmin edici görüntüsü oluyor. Dediğim gibi bodur ateş dikeni olabilir. Dişbudak olabilir. Büyük bir fidanlığa gidersen dikkatli ol. Ellerinde kalmış küçük dişbudaklardan çok varsa al orman yapabilirsin.( Dişbudak olmazda başka küçük fidanlar olabilir.). Cotoneaster olabilir, berberis olabilir. Reçinelilere şimdilik bulaşma istersen.

Fidancının seni yönlendirmesine izin verme. Sen kendin yaşlı gövdesi olan elde kalmış fidanlar seçmeye bak. Gitmeden biraz bonsai resmi inceleseydin faydası olurdu ama başta hatalı fidanlar alacaksındır bu olacak bir şey. turunca sor bu sayede ne kadar tecrübe kazandı.
Ağaç ismi olarak aklıma fazla birşey gelmedi. Küçük yapraklı türler olmasına dikkat et. Ihlamur, çınar düşünme şimdilik. Ben gövdelerine kanıp başlarda almıştımda ondan söylüyorum.

Eski 18-11-2006, 10:50   #382
Ağaçsever

sığala

Az önceki yazıda eklemeyi unuttum. Şu anda iki adet sığala ağacım var. Daha doğrusu üç adet. Fakat bir tanesi iyi gelişim göstermiyor. Diğerlerine uyguladıklarımı yani bakımı, gubrelemeyi bu fidana da uyguladım. Sığala ağacını tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum. Çünkü fidan bulma ihtimalim yok. İşin ilginç tarafı koskoca Eskişehir' de fidanlık (Eskişehir'in en onemli fidan üretim yeri aynı zamanda piknik alanı) ta istediğiniz gibi fidan bulamıyorsunuz. Bulsanızda 2000 tane alacaksan vereyim diyorlar. Ne garip bir çelişkidir bu. Çarşıda yer alan küçük fidan satan yerlerde ise kısıtlı sayıda var ve pahalı. Bu fidan işini nasıl çözecğim bilmiyorum fakat bir yol bulmaya çalışacağım.
Şu aralar bir takıntım var. Takıntım yosun bulmak. Bunun için köşe bucak aranıyorum. Gözlerim ise yeri tarayıp duruyor. Yakında bozuk paraları bulmaya başlarım artık. Taşların arasında var aslında fakat temiz kimsenin basmadığı yosun parçalarını toplamaya çalışıyorum. Yosunların bir kısmını ustten kırpıp kuruttum ve eşelediğim toprağın üzerine serptim. Bakalım başarı sağlayabilecekmiyim. Kendinize iyi bakın.

Eski 18-11-2006, 10:59   #383
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

E yani banzay. Eskişehirdesin de şimdimi haberimiz oluyor. 1 yıldır Eskişehirdeydim. Askerliğimi orada yaptım. Ekim başında döndüm Mersine. Pinkwisteria ile beraber ne güzel çalışmalar yaptık. Sende bize katılırdın ne güzel olurdu. Eskişehirde pinkwisteriaya güzel fidanlar bulabildik. Eskişehir çevreside çok güzel. Yamadori yapabilirisin. Eğer şehir dışına çıkarsan hem yamadori yaparsın hem yosun bulursun.

Profile şehir ismi yazmak bu nedenle önemli arkadaşlar. Bir şekilde ulaşmaya çalışırdım bilseydim. Neyse sağlık olsun.

Eski 18-11-2006, 11:03   #384
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Hoşgeldin banzay; çoğalıyoruz..
Fidan için atla istanbula gel burda istemediğin kadar bulma şansın var.)

Yosunlar için apartmanların arka kısmına özellikle oluklardan su akan bölgelere bakmanı tavsiye ederim. Zira ben öyle buldum..

Eski 18-11-2006, 11:10   #385
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Hasancihad; bence seninde dişbudağın olsun. Çünkü hızlı büyüyorlar ve oldukça arsızlar. Üstelik marketlerde satılanlar genelde dişbudak. Demekki dayanıklı bir ağaç türü. Benimkisi sadece öneri tabii. Son karar senin...

Eski 18-11-2006, 11:15   #386
Ağaçsever

Bonsaireef ben çok şanssız bir adamım buna kesin karar verdim. Bonsai konusunda tecrübeli ve bilgili bir usta bu kadar yakınımdayken bundan yararlanamamışım
Neyse forum sayesinde uzaktan da olsa bilgi ve tecrübelerinizden yararlanırım.
Yamadori için hangi bölgelere gitmiştiniz. Rahatça toplayabileceğim yasakları delmeden özgürce çalışabileceğim alanlar mar mı?
Turunc verdiğin bilgiler için teşekkürler. Yosun ararken bu hususlara dikkat edeceğim.

Eski 18-11-2006, 11:27   #387
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Bu durumda ben de şansızım çünkü bir bonsaiciyle bir şeyler yapmayı çok isterdim. Dediğim gibi sağlık olsun ne diyelim. ankaraya gelirsem arada buluşuruz yakınız nede olsa.
Sarıcakaya tarafına doğru giderken şehirden az çıkınca hani Eskişehir manzaralı bir dağ aşıyorsun ya oradan sonra yamadori yapılacak yerler başlıyor. Gerçi her tarafı güzel Eskişehirin. Yamadori yapılacak yerleri çok.

Bir adam bulamadım oradayken, herkese yalvardım arabam yoktu beni götürün sağa sola diye. Pinkwisteria ile de sonradan bonsai çalışmaya başladık. O zamanlarda yamadori zamanları değildi. Sadece bakmakla yetindim. O zamanlar beraber takılırdık ne güzel olurdu. Dönüp dönüp söylüyorum üzüldüm çünkü.

Eski 18-11-2006, 11:32   #388
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

İstanbulda fidanlık çok ama burda da yamadori için nerdeyse 100-150 km yol almak lazım. Bizdeki kör talih işte.
Bonsaireef sen artık mersindemi olacaksın hep?
Neden sordum? Çünkü ailem Adana da yaşıyor ve Mersinde şurdan şurası denecek kadar yakın. Bayramda ordayız bakalım)

Eski 18-11-2006, 11:35   #389
Ağaç Dostu

bonsaisever's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2005
Galeri: 48
hasancihad ve bansay hoşgeldiniz

Hasancihad sana bir tavsiye;
Madem Ankarada oturuyorsun
Acerpalmatumun peşini bırakma
Sana her konuda yardım ve tavsiyede bulunacaktır

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2006, 11:37   #390
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Ben bayramda buradayım. İnşallah nisandan sonra mayıs gibi Ankaraya kesin dönüş yaparım. Şu tus olsunda.
Fırsatın olursa ben buralardayım. Çok memnun olurum.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024