agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni176Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-10-2012, 11:35   #211
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-01-2012
Forumu incelediğinizde daha iyi anlamış olacaksınız . Önce büyüyüp gelişecek sonra küçülecek

Adem Keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2012, 23:03   #212
Yeni Üye

ekinn's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2011
fotoğraflara biraz bakınca yolun başında bile olmadığımı anlamış bulundum en azından ağacımı saksısına diktim ve onun büyümesini bekliyorum sabırla yardımınız için teşekkürler

Adem Keskin beğendi.
ekinn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2012, 23:23   #213
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-01-2012
Bir yerden başlamış olmak önemli olan , en kısa zamanda yeni adaylar bulacağınıza eminim ..

Adem Keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 22:17   #214
Ağaç Dostu

zorr's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2012
Galeri: 1
zorr/bonsai olurmu?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zorr Mesajı Göster
Eklenti 313213

Eklenti 313214
5 sene sonra, hala karar verememis, bir bonsaici arkadas.
al senin olsun dedi.
bakalim ben sizlerin yardimiyla bonsai yapabilecekmiyim?
yardimlarinizi bekliyorum.
bu soru devam ediyor...
seneye devam edilir .

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 101.jpg (65.7 KB, 428 views)
Dosya Türü: jpg bonsai 074.jpg (59.0 KB, 423 views)
Dosya Türü: jpg bonsai 075.jpg (60.2 KB, 427 views)
suphicem beğendi.
zorr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 22:39   #215
Ağaç Dostu

zorr's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2012
Galeri: 1
Bazı fıkırler verilmesini rica etmek istiyorum.bu yıl birşey artik yapmayacağım . Önümüzdeki yılda gelişme durumuna göre jınn ve şarii çalışması yapmayı hedefliyorum.Zor ve uzun bir proje ağasında fazla hareketi yok. Dümdüz !!
Şimdiden fikırleriniz için teşekkür ederim.
Sevgiler sayğılar

zorr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2012, 11:12   #216
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-10-2012
meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım site bir harika aradığım herşey var sizlere bonsaiye yeni başladığım için bazı sorularım olacak şu anda çok başarılı bir fukien tea var ama bu bana yetmez çok güzel bonsaiye uygun akasya ateş dikeni ve incir fidanı var bahçede ben bunlar ne zaman ve nasıl saksıya alabilirim şimdi onları ekim ayı ortasında doğadan saksıya alsam bu şoku atlatırlarmı şehir tekirdağ

s.kar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2012, 11:45   #217
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
http://www.agaclar.net/forum/istanbu...tm#post1033931

Yakında İstanbul'da bir çalışma var katılabilirseniz yararlı bigliler edinirsiniz.

Saksı ve toprak değişimi konusunda forumdaki bilgileri okuyun. Saksılama zamanı konusunda gerekli bilgiler var.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2012, 00:44   #218
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2012
bonsai temini

Arkadaşlar merhaba. Bonsai lere yeni ilgi duymaya başladım. Çünkü yeni öğrendim. Bence harika bir disiplin. Ancak nasıl temin edileceği konusunda bir fikrim yok. Forumda da bulamadım. Satın mı alınır?, Tohumdan mı yetiştirilir? Doğadan mı edinilir? Bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

grikurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2012, 07:20   #219

memet's Avatar

Bu konu da bonsai başlıklarına biraz daha bakmanız gerekir. Yeterli bilgiye başlıklarda ulaşabilirsiniz.

Eski 18-11-2012, 15:42   #220

memet's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erdem123 Mesajı Göster
Ben cüce nar ile başladım. Kök budaması ve saksı değişimi yaptığım halde bir çok kişi yapraklarını döker dedi fakat dökmedi sanki kendini uykuya aldı hemde üstünde nar ve yaprakları varken ilginç..
Bu aralar hiç muhattap olma narla. Ne istiyorsa yapsın. Hava sonbahar olması gerektiğinin farkında değil, ağaçlar uyuklamaya geçemediler.
Azar azar kontrollü sulayıp toprağı nemli tutmakta yarar var.
İçerde olması da yaprak dökmesine engel olan bir faktör.
Geçen sene kasım sonunda yaprak dökmemiş çok ağacım vardı, beklemek gerek.

Eski 19-11-2012, 19:08   #221

memet's Avatar

İklim fazlasıyla ılıman bir seyir izlediği için bitkiler de uyuklamaya geçmiyorlar. Yaprak dökmemesi şaşırtıcı değil. İzmirde zaten normal şartlarda da bu ay pek yaprak dökmez.

Sulamayı toprak kurumaya başladıkça yapmanız iyi olur.

Nar dalları kırılgan tellemeye çok uymaya n bir tür o yüzden varolan şeklini çok bozmadan form oluşturmayı düşünmek gerekir.

Oldukça ince bir göve bunu bir bonsai olarak değil de, bonsai konusunda bilgi edineceğiniz bir örnek olarak görün.
Ben elimdeki naları gelişme dönemi boyunca uç alımı ve budamalarla biçimlendirdim.

Eski 20-01-2013, 15:09   #222
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2013
fıstık çamı bonsai için bilgi almak,

arkadaşlar öncelikle merhaba bu fıstık çamlarını orman fidanlıgından aldım bonsai yapmak istiyorum ama sizce biraz daha büyemelimi yoksa su an ne yapmalıyım telleme budama vs. bide bu fidanlar sizce kaç yasındadır ? yardımlarınız için simdiden teşekkürler

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 2013-01-20 15.56.193.jpg (67.6 KB, 352 views)
YeniBON beğendi.
mustafa007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2013, 15:43   #223
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Sn Mustafa 007,

Bu fidanlar üzerinde henüz işlem yapılamayacak kadar küçükler.
Bunları varsa bahçenize ekmenizi tavsiye ederim. Büyümesi esnasında devamlı boya gideceğinden alt kısımdaki dalları kaybetme riski olacaktır. Dolayısıyla alt dalları kabetmemek için ve yanlardan dallar elde etmek için yukarıya giden enerjiyi bu dallara yönlendirmek amacıyla uç alımlarıyla sürekli kontrol altında tutmanız gerecektir.

Çamlarda enerji yönlendirme, uç alımı gibi konularda bilgiler forumda mevcut, onları okuyabilirsiniz.

Ayrıca sizden bir de ricam olacak; bir konu açmadan önce o konu hakkında mevcut başlıklar olup olmadığına bakarsanız ve varsa sorunuzu o başlıkta mesaj yazarak sorarsanız sevinirim. Böylece aynı konuda birden fazla başlık olması önlenmiş olur.

Başarılar dilerim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2013, 15:56   #224
Yeni Üye

Yardiminiz için cok sagolun sayin sakaki yani smdi uc kisimlarini kesip bi müddet daha beklemem lazim sanirim deyilmi

Eski 20-01-2013, 16:21   #225
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Sn mustafa007,

Çamlar genelde uçlardan mumcuklar vererek büyümeye devam ederken (özellikle enerjiyi tepe bölgeye yönlendirir) geride kalan iğneler zamanla ölür ve dökülür. İğnelerin döküldüğü dallarda artık yeni sürgün elde etmeniz imkansızdır, çünkü sürgünler iğnelerin bulunduğu noktadan mumcuk patlaması yaparak çıkar. Bu yüzden, uygun zamanda ve uygun yöntemle dal uçlarındaki mumcuklarda uç alımı yapmak suretiyle uçlara ve tepeye giden enerjiyi dallarda ve gövdede geriye doğru yönlendirmiş olursunuz. Bu sayede, gövdeye yakın dallanma elde ederken, aynı zamanda iğnelerin sadece uçlarda değil dalda geriden başlayarak yoğunlaşmasını sağlamış olursunuz ve sıkı bir yaprak kümesi görünümü elde edersiniz.

Bu anlattığımı şu an elinizdeki fidanlara bakarsanız da görürsünüz zaten. Sizin fidanların da uç bölgede iğneleri güçlü ve yoğun iken, arka ve alt kısımlarda cılız kalmış ve dökülmeye başladığı görülmekte.

Ancak dediğim gibi, öncelikle ağacınız hakkında ulaşabildiğiniz her türlü bilgiyi edinin. Yapılacak her işlem için uygun bir zaman ve uyulması gereken uygun bir yöntem var. Bunların tamamı da forum içerisinde mevcut.

Kolay gelsin & başarılar dilerim.

Eski 20-01-2013, 16:39   #226
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
sn Sakaki en sonunda beni çam bonsaisine başlatacaksınız.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2013, 17:28   #227
Yeni Üye

Çok sagolun sakaki ben konulara bakayim çalismami o dogrultuda gerçekleştireyim

Sakaki beğendi.
Eski 20-01-2013, 18:30   #228
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
sn Sakaki en sonunda beni çam bonsaisine başlatacaksınız.
Nereden çıktı şimdi, yoksa özendirici bir laf mı ettim?

Sizi bilmem ama benim çamlarla denemelerim oldu ve çok da hoşuma gittiğini söyleyemem çam türlerinin. Bunun benim için iki nedeni var sn badrobot:

1) Bölgeme ve benim şahsi koşullarıma uygun çam türü 2 tane diyebilirim: Fıstık çamı ve kızılçam. Ve bu iki türü de pek sevmiyorum açıkçası. Benim esas sevdiğim Sedir, Mugo ve Larch (Melezçam) ise benim bölgeme ve koşullarıma uymuyor maalesef.

2) Yaprak döken ağaçlar bana çok daha cezbedici geliyor; sebebi ise, yaprağını dökmüş çıplak ağaç görüntüsünün bana çok daha fazla estetik görünmesi.

Bu sebeplerden ötürü şu an elimde sadece bir tane Akdeniz Servisi ile bir tane de Ardıç var. Bunlar bana yeter şu an, en azından sıcağa dayanıklılar

Eski 31-01-2013, 16:33   #229
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iceberg_534 Mesajı Göster
ağaca şekil verirken budama gerekti budadık,budanan yerlerede yara macunu sürdük japonyadan gelmiş bir macun.
Teşekkürler,daha çok okumam lazım belli ki... Bir tane bonsai edinebilirsem,hem teoride hem de pratikte bir şeyler öğrenmek istiyorum.Umarım bu isteğim gerçekleşir.

agricoltari beğendi.
neoazrael Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2013, 16:39   #230
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi neoazrael Mesajı Göster
Teşekkürler,daha çok okumam lazım belli ki... Bir tane bonsai edinebilirsem,hem teoride hem de pratikte bir şeyler öğrenmek istiyorum.Umarım bu isteğim gerçekleşir.
Merhaba,
Aslinda bir fidanliga gidip fidan alirsaniz onun ustunde denemeleri gerceklestirebilirsiniz.Govdesi kalin,sekili hos bir tur alirsaniz hem hazir bonsailere 20 tl vermekten kurtulursunuz (yani 15 tl karda olursunuz ) ve karda oldugunuz parayla da tel malzemelerini alir ve ise koyulursunuz.Inanin zevkli bir ugrastir bonsai

neoazrael beğendi.
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2013, 22:24   #231
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Merhaba,
Aslinda bir fidanliga gidip fidan alirsaniz onun ustunde denemeleri gerceklestirebilirsiniz.Govdesi kalin,sekili hos bir tur alirsaniz hem hazir bonsailere 20 tl vermekten kurtulursunuz (yani 15 tl karda olursunuz ) ve karda oldugunuz parayla da tel malzemelerini alir ve ise koyulursunuz.Inanin zevkli bir ugrastir bonsai
Teşekkür ederim ilginize.Aslında aklımdan geçmedi değil,ama ben bonsaime iç ortamda bakacağım.İç ortama uygun türler ve bunları tanıma konusunda pek bir bilgim yok malesef.Yani bir fidanlığa gidip bana akçaağaç fidanı verir misiniz dersem bana başka bir şey vermeleri ve kazıklanma ihtimalim çok yüksek İç ortamda bakabileceğim(Elimde akvaryumlarımdan dolayı gübre ve ışıklandırma tertibatları mevcut,bolca saksı,torf,toprak ve tel gibi malzemeler de cabası) bonsai olmaya yatkın türler nelerdir acaba? Süpürge tarzı hoşuma gidiyor.Şimşir fidanını duydum forumda.Şimşir fidanı alsam olur mu acaba? Teşekkürler tekrardan...

Eski 31-01-2013, 23:11   #232
Yeni Üye

Yeni bonsaisevere hangisinin fidanı uygun olur?

Merhabalar ben bonsailere yeni merak saldım ve araştırdığım kadarıyla bir fidandan bonsai yapmaya çalışmam daha doğru olurmuş.İç ortamda bakacağım fidanıma,ancak gübre,ışık vb. tertibata sahibim.Bu durumda aşağıdaki bitkilerden bonsai olur mu? Hangilerinden olur?Yardımcı olabilirseniz sevinirim,şimdiden teşekkürler.Bu arada daha evvel sorulduysa ya da konuyu yanlış yere açtıysam affola.
Büyük Çamlıca Fidanlığı - Buxus sempervirens

Büyük Çamlıca Fidanlığı - Forsythia x intermedia

Büyük Çamlıca Fidanlığı - Euonymus alatus

Büyük Çamlıca Fidanlığı - Nyssa sylvatica

Büyük Çamlıca Fidanlığı - Ginkgo biloba

Büyük Çamlıca Fidanlığı - Acer saccharinum

Not: Linkleri bu siteden vermemde bir mahsur var mı bilmiyorum ama gitmeyi düşündüğüm fidanlık burası o sebepten buradan ekledim linkleri.

Eski 01-02-2013, 10:37   #233
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Teşekkür ederim ilginize.Aslında aklımdan geçmedi değil,ama ben bonsaime iç ortamda bakacağım.İç ortama uygun türler ve bunları tanıma konusunda pek bir bilgim yok malesef.Yani bir fidanlığa gidip bana akçaağaç fidanı verir misiniz dersem bana başka bir şey vermeleri ve kazıklanma ihtimalim çok yüksek İç ortamda bakabileceğim(Elimde akvaryumlarımdan dolayı gübre ve ışıklandırma tertibatları mevcut,bolca saksı,torf,toprak ve tel gibi malzemeler de cabası) bonsai olmaya yatkın türler nelerdir acaba? Süpürge tarzı hoşuma gidiyor.Şimşir fidanını duydum forumda.Şimşir fidanı alsam olur mu acaba? Teşekkürler tekrardan...
Benim o konuda pek bir bilgim yok ama bilgileri derledim.Supurge tarzini begeniyorsaniz onu denemeye calisin,ilginizi ceken bir konuyla ugrasmak sizin icin daha zevkli ve gorece kolay olacaktir.

Ali H. Ali demis ki en guzel supurge tarzlari, yapragini doken agaclardan olur ve iki sekilide yapilabilir.Karaagaclar, narlar, akcaagaclar, dik buyuyen sogut cinsleri, mese, gibi agaclar.Bunlari da devlet fidanlarindan ucuza bulabilirsiniz.Ama bence en onemlisi bu turden bir agac secerken dali kalin olsun ve sekil acisindan uyumlu olmali.Google'dan ya da google'i birakin bizim seckimiz zaten size ornek olacaktir resimlere bakin ve bu turun o tarzlara benzeyen (aynisini bulmaniz zor ama egimle halledilebilecekler var)ni secin.

neoazrael beğendi.
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 11:45   #234
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Sizin için en ideali ficus türleri olur sn neoazrael; yaklaşık 850 alt türü var ve iskandinav ülkelerinde bile ev-içinde gayet güzel bonsaisini yapanların olduğunu biliyorum.

T5-T8 aydınlatma ve uygun ısıtma ile gerekli koşulları sağlıyorlar. Zaten bu konulara da vakıf olduğunuzdan, sizin için zor olmasa gerek.

Kolay gelsin.

neoazrael beğendi.
Eski 01-02-2013, 14:22   #235
Yeni Üye

@Charlaux : Cevabınız için teşekkür ederim.Evet ben de hoşuma giden tarzda,dalları kalın ve görsellik olarak kafamdakine uygun bir fidan bulabilirsem hemen başlayacağım.Yarın fidanlıkları dolaşmaya başlıyorum.
@Sakaki : Ficus türlerini araştırmaya başlıyorum hemen.Aydınlatma konusunda ise t5-t8 florasanla aydınlatma yapma imkanım bulunuyor.Uygun bir fidan bulabilirsem birini bu türden yapacağım tavsiyeniz üzerine.(Birkaç tane bonsai yapmayı düşünüyorum bir kısmı evimde,bir kısmı ofisimde olmak üzere.)

Sakaki ve Charlaux beğendi.
Eski 06-02-2013, 00:53   #236
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2013
yeni başlangıç türleri nelerdir?

arkadaşlar bonsai ye yeni başlıyacam sizden edindiğim bilgilere göre iç mekan türü istiyorum fakat hangi türle başlayıp nereden temin edebileceğimi bilmiyorum. sipariş üzerine başka illerden de getirtebilir miyiz ki..?
yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

ihsan.guvenç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 10:36   #237
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ihsan.guvenç Mesajı Göster
arkadaşlar bonsai ye yeni başlıyacam sizden edindiğim bilgilere göre iç mekan türü istiyorum fakat hangi türle başlayıp nereden temin edebileceğimi bilmiyorum. sipariş üzerine başka illerden de getirtebilir miyiz ki..?
yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba sn ihsan.guvenç,

Mesajınızı bu başlığa taşıdım.
Bu başlığı ilk mesajından itibaren bir incelerseniz, sorularınızın cevaplarının da burada olduğunu göreceksiniz.

Başarılar dilerim.

Eski 06-02-2013, 16:17   #238
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetarda08 Mesajı Göster
Hangisine nasıl bı uygulama yapmam gerekir. Bunlarla Bonsai yapabilirmiyim yardım ederseniz sevinirim..
Fotoğrafları eklememişsiniz?

Eski 06-02-2013, 22:15   #239
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2013
sayın sakaki ficus turleri ile baslıyacagım fakat konya ilinde bulabilecegimi zannetmıyorum. kendimde fidanlıktan alıp bonsai yapamam gibime geliyo herhangi bir yerden siparis konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz.

ihsan.guvenç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 22:55   #240
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ihsan.guvenç Mesajı Göster
sayın sakaki ficus turleri ile baslıyacagım fakat konya ilinde bulabilecegimi zannetmıyorum. kendimde fidanlıktan alıp bonsai yapamam gibime geliyo herhangi bir yerden siparis konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz.
Bana yakın bir fidancıda ficus satılıyor ama kargo ile gönderirler mi bilmiyorum. Bir sorar size bilgi veririm. Ancak kargosu sanırım en az bitki kadar veya biraz daha pahalı tutar.
Sorun olmaz derseniz bir sorar size yarın bilgi veririm!?

Etiketler
bonsai, bonsai eğitimi, bonsai fidan seçimi, bonsai köklendirme, bonsaiye adım atanlar, havai köklendirme, limon ağacı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025