View Single Post
Eski 01-02-2013, 10:37   #233
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi neoazrael Mesajı Göster
Teşekkür ederim ilginize.Aslında aklımdan geçmedi değil,ama ben bonsaime iç ortamda bakacağım.İç ortama uygun türler ve bunları tanıma konusunda pek bir bilgim yok malesef.Yani bir fidanlığa gidip bana akçaağaç fidanı verir misiniz dersem bana başka bir şey vermeleri ve kazıklanma ihtimalim çok yüksek İç ortamda bakabileceğim(Elimde akvaryumlarımdan dolayı gübre ve ışıklandırma tertibatları mevcut,bolca saksı,torf,toprak ve tel gibi malzemeler de cabası) bonsai olmaya yatkın türler nelerdir acaba? Süpürge tarzı hoşuma gidiyor.Şimşir fidanını duydum forumda.Şimşir fidanı alsam olur mu acaba? Teşekkürler tekrardan...
Benim o konuda pek bir bilgim yok ama bilgileri derledim.Supurge tarzini begeniyorsaniz onu denemeye calisin,ilginizi ceken bir konuyla ugrasmak sizin icin daha zevkli ve gorece kolay olacaktir.

Ali H. Ali demis ki en guzel supurge tarzlari, yapragini doken agaclardan olur ve iki sekilide yapilabilir.Karaagaclar, narlar, akcaagaclar, dik buyuyen sogut cinsleri, mese, gibi agaclar.Bunlari da devlet fidanlarindan ucuza bulabilirsiniz.Ama bence en onemlisi bu turden bir agac secerken dali kalin olsun ve sekil acisindan uyumlu olmali.Google'dan ya da google'i birakin bizim seckimiz zaten size ornek olacaktir resimlere bakin ve bu turun o tarzlara benzeyen (aynisini bulmaniz zor ama egimle halledilebilecekler var)ni secin.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön