agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yaşantımızda ve Sanatta Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/yasantimizda-ve-sanatta-bitkiler/)
-   -   sahire / naif resimlerim (https://www.agaclar.net/forum/yasantimizda-ve-sanatta-bitkiler/7730.htm)

SAHIRE 24-02-2008 00:23

sahire / naif resimlerim

Resim sanatıyla ve minyatürle ilgileniyorsanız kişisel grubumu ziyaret edebilir ve son çalışmalarımdan örnekler görebilirsiniz:
http://www.facebook.com/group.php?gid=8736519162

Resim severleri ve yorumları bekliyorum.:o

memet 24-02-2008 10:39

Çalışmalarınızın örneklerini buraya da eklemeniz mümkün.

SAHIRE 27-02-2008 15:01

Doğru haklısınız. Burayı görebilmek için üye olmak gerekiyor. Hemen bir kaç örnek yüklüyorum. Uyarınıza teşekkürler:)

SAHIRE 27-02-2008 15:54

değişik bir tarz minyatür

5 Eklenti(ler)
Son çalışmalarım: epeydir bunlarla uğraşıyorum, bir süredir büyük ölçekli işleri bıraktım. Resim ebatları genellikle 19 * 19 cm.' dir.

Eklenti 30982

Eklenti 30983

Eklenti 30984

Eklenti 30985

Eklenti 30986

SAHIRE 27-02-2008 16:05

3 Eklenti(ler)
Biraz da eski işler, çok severek yaptığım şu anda özel kolleksiyonlarda bulunan natürmortlar

Eklenti 30987

Eklenti 30988

Eklenti 30989

hassoman 28-02-2008 00:29

Sizi gerçekten içtenlikle kutlarım...
Resimlerinizi katışıksız ve otantik buldum. Tam anlamıyla naif, olağan... Hani çocuk ruhu ve çoşkusuyla resim yapanlara naif ressam denir ya!... Bence siz tam bu tanıma uyanlardansınız... Gözlemciliğiniz ve yorumunuz yerli yerinde... Saf, temiz, naif... Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

habibe 29-02-2008 15:00

Çok sıcak ve hoş resimler ellerinize göz nurunuza sağlık.

SAHIRE 29-02-2008 15:19

5 Eklenti(ler)
Beğendiğinize gerçekten çok sevindim. Bir kişinin bile beğenmesi benim için yetiyor ve çok mutlu oluyorum. Saatlerce şövale önünde güzeli yakalamaya çalışmak gerçekten zor. Bu ufak resimler yüzünden gözlerimde de sorunlar yaşıyorum:( Ama resim yaparken yaşadığımı hissediyor ve tarif edilemez bir mutluluk duyuyorum. Bu kadar ince fırçalarla, bu sürelerle çalışmak pek akıllı işi değil, iğneyle kuyu kazmak gibi:o Ancak büyük bir tutkunun sayesinde olabilecek birşey. Mimarlık kariyerimi de bıraktırıp, bana resim yaptıran şeyi bundan başka bir kelimeyle açıklayamıyorum: Kader.

Bu 19 a 19 cm.'lik minyatür resimlerde kendi dünyamı yeni baştan kuruyorum. Orada yeni baştan doğup yaşıyorum. İnekleri güden benim, kaz çobanı arkadaşım, denize girenler biziz. Küçük kulübelerde gündüz toprakla uğraşıp, gece müzik yapıyoruz. ;) teknoloji de yok:rolleyes: gaz lambası ve ayışığı var. Bahçede çalışmanın, tavukları beslemenin, bir çiçek yetiştirmenin ne demek olduğunu az çok bilenlerin ya da bunları düşünmekten haz alanların resimlerimden de hoşlanacaklarından eminim. Bunları yapamasak bile, uzak olsak bile, bu bir ütopya olsa bile. Bu hoş ideal ve 'iyi' dünya belki sadece resimlerde kalsa bile... Ben baktığım zaman ruhumun biraz daha özgürleştiğini hissediyorum. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz?

Bu arada sözlü anlatımım pek iyi değildir:dilli: En iyisi resimler kendini anlatsın, her ne kadar fotoğraflar resimlerin kendisi kadar parlak olmasa da:eek:

Eklenti 31085

Eklenti 31086

Eklenti 31087

Eklenti 31088

Eklenti 31089

egzotik 01-03-2008 19:38

çalışmalarım tamamen doğal malzemelerden olup komposizyon haline getirilmiştir.

nuran berna 23-05-2008 16:40

Elleriniz dert görmesin sevgili sahire hepsi de çok güzel böyle resim yapanları görünce derin bir AHHH çekiyorum.Halen çöpten adam yapan biri olarak.Elinize, emeğinize sağlık.

Mahmut Leventoğlu 23-05-2008 20:54

Sevgili Sahire ellerinize sağlık ,mükemmel olmuşlar . Bende bütün malzemeleri hazırlamama rağmen (suluboya) bir türlü başlayamadım. Birgün kesin olarak başlayacağım diye umut ediyorum. :)

çekirdek 24-05-2008 00:42

Sevgili Sahire, sayfana ilk bugün bakabildim. Ellerine ve beynine sağlık.
Özellikle karlı dağlar çok karakteristik. Büyük olasılıkla o fırça dolanımlarını tekrar görsem "bu bizim kız" derim.

SAHIRE 04-07-2008 22:58

OOO bu güzel yorumları bugün gördüm. Çok teşekkür ederim bana ışık verdiniz:)
Çok mutlu oldum. Yorumlara içten teşekkürler , sevgiler.

darkfriairs 05-07-2008 15:40

Minyatür göremedim, facebook ve burada, ebru sanatı ile uğraşıyorum. Minyatürleri izlemeyi çok seviyorum.

Cathliam 05-07-2008 20:18

Ellerinize sağlık çalışmalarınız hoş.

SAHIRE 10-07-2008 15:43

Cathliam, darkfriairs yorumlara çok teşekkürler.
(tekniği minyatürdür ama kopya minyatür değil - benim tarzım minyatür.)
Ölçeğe dikkat:)

Ayşe 10-07-2008 15:59

Sevgili Sahire, resimden teknik anlamda anlamamakla birlikte,görsel anlamda çok muhteşemler.Dokuz yaşında oğlum resme karşı çok yetenekli.Şimdilik kendini geliştirmesi için çeşitli objelerin karakalem resimlerini yaptırıyorum.Henüz doğaya bakarak, resmini çizmeye pek yanaşmıyor ama internetten bulduğu doğa resimlerini taklit ediyor.Sizce bu şekilde çalışması şimdilik doğru mu?

deggial 10-07-2008 16:13

19cm x 19cm 'e bu kadar etkileyiciliği ve güzelliği sığdırmak büyük emek ve zahmet gerektiriyor. Tebrik ederim sizi ve çalışmalarınızın devamını dilerim.

özlem11 10-07-2008 22:00

Sahire bu sayfayı yeni gördüm ellerinize sağlık.
Doğum günün kutlu olsun sahire...

Mahmut Leventoğlu 10-07-2008 22:26

Sevgili Sahire doğum günün dündü ama her günün doğum günün gibi olsun diyerek kutlar çalışmalarında ve yaşamında kolaylıklar,başarılar,esenlikler dilerim.

ardabora 18-09-2008 09:22

Böyle yetenekleri olan insanları kıskanıyorum. :)

Çalışmalarınız çok güzel,ellerinize sağlık...

Ayseloge 18-09-2008 09:44

Resim yapabilmek ne güzel.Yapmayı çok isteyipte yapamayanlardanım.Ellerinize sağlık resim yapma isteğiniz hiç bitmesin, hepsi de çok hoş...

SAHIRE 22-10-2008 12:55

MERHABA Arkadaşlar,
Kusuruma bakmayın cevap yazamadım uzunca bir süre, güzel sözlere, cesarete, teşviklere çok teşekkürler. Doğumgünümü unutmayanlara çok teşekkürler. Uzunca bir taşınma maratonu oldu yazdan bu yana - önce ofis, sonra ev , en son tatil derken tebdili mekanda ferahlık oldu ve ben foruma dönebildim. Sevgili WYZX , oğlunuzu resme cesaretlendirmaniz çok iyi, yaptıklarını övün ve onu düşündürmeye yöneltecek eleştiriler yapmaya gayret edin. Sadece bakarak değil bakmadan yapması da çok önemli , tamamen hayalinden. gündüz düşü diyorum ben buna. görürüz . biter. ve sonra resimleriz aklımızda gözümüzde kaldığı kadarıyla. işte o gerçektir ve çocuklar bunu çok iyi başarırlar.
Çoook sevgiler.

Güler 22-10-2008 13:11

Sevgili SAHİRE, çok üzülerek yazıyorum ki bu güzellikleri ancak bugün görebildim. Ellerine, yüreğine sağlık. Lütfen bu güzel uğraşlarını bizlerle paylaş da gözümüz, gönlümüz açılsın.
Hiç sulu boya çalışman var mı? Nedendir bilmiyorum, sulu boya eserleri seyretmek bana daha dinlendirici geliyor sanki.
Sevgiler.

mimar999 22-10-2008 13:34

Süper çalışmalar.
Tebrik ederim.
İzniniz olmadan bazılarını masa üstü yaptım kendime..
Saygılarımla..

berduray 22-10-2008 22:01

Ben nasıl görmemişim bu başlığı hepsi güzel ama; favorim, şahmaran ve kırmızı peçeli kız, bir de resimlere bakarken gözaltlarının belirgin yorgun, şiş gibi görünmesi dikkatimi çekmişti.

Kendiniz de bu hususta bir rahatsızlık geçirmişsiniz, yani biraz da kendiniz girmişsiniz resmin içine bu yönüyle de çok doğal buldum.

Başarılarınızın devamını can-ı yürekten dilerim.

(Ben de Mahmut abi gibi 3 ve 6 yaşındaki kızlarımla suluboya yapıyorum.)

SAHIRE 05-01-2009 23:23

İşlerimden örneklere devam

4 Eklenti(ler)
Güzel yorumlara çook teşekkürler. Bir kaç eserimi daha beğeninize sunmak isterim.Bu arada çok yoğun çalışmalara devam ediyorum. Takdirleriniz beni inanılmaz motive ediyor. En kısa zamanda bir gezici sergi projesinden :p :eek: bahsedeceğim. Bu arada 2009 ' un herkese neşe, mutluluk ve bol şans getirmesini diler, sanat dolu günler temenni ederim.

Mine 06-01-2009 00:30

Çok güzeller, ellerinize sağlık....

nariçi 06-01-2009 09:08

Başarılarınızın devamını dilerim. Hakikaten sade ve naif-öğretici de.

Güler 06-01-2009 09:26

Sevgili SAHIRE, ellerine sağlık.
Hepsi de çok güzel.
İlk resmin, phal'i hocamız praecox görürse...'' ayyy kuşu uzaklaştırın kökü gidiyor'' diye düşünür mü dedim bir an.:p

Kiraz 06-01-2009 09:55

Sevgili Sahire, elinize sağlık. Naiflik ve figürlerdeki yorum çok hoş.

Adalet Yağcı 06-01-2009 10:02

Sevgili Sahire, bu başlığı bu gün gördüm, çalışmalarınızı çok beğendim, ellerinize sağlık.
Bu kadar küçük bir alanda çalışmak oldukça zor olsa gerek, ben natürmortlarınızı daha çok beğendim, çiçekler vazolar varya, benim için çiçeklerin olduğu her şey çok güzeldir.
Sanatçıları hep çok kıskanmışımdır, sizin gibi resim yapabilmeyi ne çok isterdim, her yıl bir kursa katılmak isterim ama hep bir mani çıkar.
Olsun, ben de sizin resimlerinizle mutlu olurum, başarılarınızın devamını diliyorum.

Metin Y. 08-01-2009 01:43

Ellerinize sağlık Sahire Hanım...

SAHIRE 25-01-2009 22:16

Harika yorumlarınıza çok teşekkürler

2 Eklenti(ler)
:p

Harikasınız

sevil 25-01-2009 22:44

Sevgili Sahire,
Çalışmalarınız çok güzel, dilerim şevkiniz hiç bitmesin gönlünüzdeki güzellikler daima fırçanızla hayat bulsun.
Kolaylıklar dilerim.

tolgahann 25-01-2009 23:38

Sn.SAHIRE resimlerinizde genelde kuşlara yer verdiğinizi görüyorum. Sanırım onları doğanın sağdık figüranları olarak görüyorsunuz:)
Bu arada gerçekten çok güzeller sizi kutlarım.

SAHIRE 26-01-2009 00:13

Sevgili Tolgahan,
Tüm hayvanları ve doğayı seviyorum ama kuşlara ayrı bir tutkum var. Papağan, muhabbet ... Resimlere giriveriyorlar. Nedenini henüz çözemedim psikanaliz çalışmalarım sürüyor:) Sanki o natürmortlara o kuşlar hareket getiriyor, dinamikleştiriyor.Hava ve rüzgar katıyor. Estetik yönlerinin yanında uçuyorlar! Uçmak- kanatlarla - kimbilir nasıl bir duygu? Bir çiçeği bir kuşsuz düşünemiyorum bilmem bu dönem geçici mi... Hep muhabbet kuşu besledim, ayrıca sultan papağanlar , ama hiç macaw ım olmadı ama anatomilerini çözdüm büyük oranda... Kuşun kanadı,hareketi, ifadesi gözümde canlanıyor ve resme giriveriyor,onların sevgileri, o gözlemler var tabii. Bilmem anlatabildim mi...
Bu arada Sevil hanım güzel yorumunuza çok teşekkürler ...

SAHIRE 04-02-2009 23:36

3 Eklenti(ler)
Eski ve yeni çalışmalar karışık:)

cemo 04-02-2009 23:49

Sevgili Tolgahan ın da dediği gibi, hayvan figürleri görünce, hayvan dostu olduğunuz belli oluyor.
Son resimde, masa altından bakan şeker şeye bayıldım. Ellerinize sağlık

nariçi 06-02-2009 17:48

Kolleksiyonunuz bu site etkisiyle bitki resimleri ile de ayrı bir seri oluşturur herhalde. Aydınlık resimlerle.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025