agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Yaşantımızda ve Sanatta Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen Ağaç Tesbihler
  • 1 Gönderen evvab insan
  • 2 Gönderen siflera12
  • 2 Gönderen Aslantaş

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-04-2023, 09:22   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-04-2023
Şehir: Düzce
Mesajlar: 4
Ülkemizde tesbih ustalarının bazıları aşırı pohpohlanmış yani onları şişirende yine tesbih hastalarının ta kendileri, dolayısı ile işçiliklere çok yüksek rakamlar çekiyorlar. Yukarıda bir yorum dikkatimi çekti ve katılıyorum, hakikaten suistimale açık bir alan ve sahiden münakaşaya meyilli olupta çok tesbih ticareti yapan insana rastladım.

Mesela onların yanına giderken bile sanki her an tartışma çıkacakmış hissine kapılıyorum, bir ürünü inanın elime alıp bakma cesaretini gösteremiyorum. Ancak acaba sadece bende mi oluyor düşüncesindeydim. Ki, bir çok insanda bu tedirginliğin olduğunu fark ettim, ülkemizde bir esnaflık kavramı var ki içi boşaltılmış, hatrı sayılır kitlece menfaat şekillerine göre onu koz olarak kullanıyorlar.

Bence güzel siensi tezgahları ile simetrik hatasız tesbihler üretilebilir, bazı şeyler fazlaca abartılıyor. Yaşadığım nahoş bir olayı paylaşmak isterim, bir tesbih üretimi için ustaya gitmiştim, fiyat da anlaşamadık, orda bu olaya tanık olan biri vardı ve tabi iş işten geçtikten sonra bana bunu söylemişti. Neyse, tesbih ustasının verdiği fiyat işime gelmedi bende başka bir tesbih ustasına gittim, zaten işgillenmiştim, daha varır varmaz anlaşma yaparken içine vesvese gelirse ben öyle şeyleri sevmem demişti, meğer bana ayak çekiyormuş, ne komik şeyler, yani düşünün ben oraya henüz varmadan, önceki usta o ustayı arayıp 'oraya bir enayi geliyor' demiş. O olayı halen daha hazmedemem, daha neler var neler, buraya yazsam sığmaz. Yazdıklarım iyi ve dürüst insanları bağlamaz, onlara saygım sonsuz.

Ayrıca bakın dünyada çok maharetleri zihinller ve eller mevcut, satranç üretimi yapan biri dikkatimi çekti, tesbih sanatına benzeyen ince işçilik:

Kral Çıplak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025