![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Çamlıca'daki Çınar
ÇAMLICA’DAKİ ÇINAR Çamlıca’nın en yüksek yerinde bir perinin, Işıktan heykelini nakşettim ufuklara… O yeşil Çamlıca ki, kat kat eteklerinin, Birini boğaz öper, ötekini Marmara. Bir ceylandın o sonsuz güzellikle vurulmuş, Benliğin his kesildi bir gölgeye geldin ki… Ağaçlar öyle dalgın , sular öyle durulmuş, Gök öyle mavi ve sen o kadar güzeldin ki! Diyordum: “Gözlerime yaş değil, perde inse, Bu güzel yüz gözümden kaybolamaz bir ara. Senin aksin silinmez bütün eşya silinse…” Derken gözüm ilişti yaslandığım çınara. Bu çınar yaralıydı belki binbir yerinden: Kimi çizmiş bıçakla ona kendi adını, Kimi bir okla delmiş iki kalbi derinden, Kimi yazmış adıyla, yan yana bir kadını. Bu adların içinde ben, eski bende vardım, Unuttum, kimdi yalnız, o zamanki nergisim? Ben ki onbeş yıl önce, ona candan tapardım, Şimdi baktım, bana bir sır olmuş o isim. Anladım, aşkın izi suda çizgiyle birmiş, Onları duymamışım şu kök kadar derinden : Anladım , hatıraya daha çok yer verirmiş Çınarların gövdesi aşık yüreklerinden! [Faruk Nafiz Çamlıbel] |
![]() |
![]() ![]() |
|
|