agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yarım Kalmış Bonsailer (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/)
-   -   Uzman16 - Bonsai Çalışması (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/6966.htm)

vyssera 16-03-2009 09:47

Haberlerini almak güzel Uzman16, yapraklar dalcıklar sıklaştıkça küçülecektir. Eğer yeterli küçülme olmazsa ağacın şekil verme aşamasından sonra yaprak küçültme de uygulayabilirsin.

Ali H. ALI 16-03-2009 10:32

Cali cesitlerinden, Sarilicilardan ve denenmis, denenmemis bircok bitkiden bonsailer yapabilirsiniz. Onemli olan uzerinde calistiginiz bitkiye bir agac forumu verebilmektir.

Uzman 16 ispiryan ciceklerini acinca artik bir fotograf daha eklemeni bekliyecegiz. Agacinin ciceklenmesi bittigi zaman surgunlerin uzamasina izin verme dallarla bir ucgen suliet yapmiya calis ve dallarin o ucgen disina cikmasina izin verme.

Ilk fotograftaki, yolun otesindeki yapragi dokulmus ve toplu halde dikili agaclar ne agaci. Onlardan da (sahibinden izin alarak) celikler alarak bir orman tarzi yapabilirsin.

Sayin Nariel, sizin bonsai calismalarinizi da artik gorecegiz degilmi:)?

Vysseranin belirtigi gibi yaprak kucultme hic de sorun degildir. Agaclariniza istediginiz forumu verdikten sonra yapraklari istediginiz olcude kucultebilirsiniz.

Nariel 16-03-2009 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI (Mesaj 380659)
Sayin Nariel, sizin bonsai calismalarinizi da artik gorecegiz degilmi:)?

Sayın Ali H. ALI, benim bonsai adayları şu an yanımda olmadığı için işlem yapamıyorum.. Şu an tellemeye uygun iki adet ağacım var, eve gidebilirsem onları tellemeyi düşünüyorum. Gelişmeleri paylaşacağım:)

uzman16 17-03-2009 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI (Mesaj 380659)
Ilk fotograftaki, yolun otesindeki yapragi dokulmus ve toplu halde dikili agaclar ne agaci. Onlardan da (sahibinden izin alarak) celikler alarak bir orman tarzi yapabilirsin.

Sağdakilerden bir tanesi ıhlamur. (Yapraklarını topladığımız için biliyorum. ;))

Diğerleri meşe olabilir. Sanırım .:( (Bilmiyorum desem daha doğru olacak.)

Balkonda yer kalmadığı için bu aralar yeni denemeler yapamıyorum. Ama planladığım bir iki çalışma var. Yakında paylaşırım. Teşekkürler.

uzman16 15-04-2009 21:36

1 Eklenti(ler)
Morsalkım bu sene de çiçek açmadı.:( Yaprakları çıktı. Çiçek yok.

uzman16 15-04-2009 21:44

2 Eklenti(ler)
İspiryamın çiçekleri açmaya başladı.

Eklenti 72938

Açtıkça da güzelleşiyor.

Eklenti 72939

Ali H. ALI 16-04-2009 14:04

Iyi gunler uzman 16.
Morsalkiminiz cicek acmamasi asagidaki nedenlerden olabilir.

1/ Tohumdan yetistirilen morsalkimlar en az 10 senede cicek acar.

2/ Morsalkim gunde en az 6 saat gunes gormezse ve golge bir yerdeyse

3/ Yanlis bir budamadan oturu cicek tomurcuklari budanmissa

4/ Verilen gubre veya besinde Nitrogen(N) azot orani fazla ise.
(Cicek acmasi icin Photassium(K) potasyum orani yuksek bir gubre
Kullanilabilir o da bitkiye az bir miktarda verilmeli)

Yukardakilerin bir veya birkaci morsalkiminizin cicek acmasini engellemis olabilir.

Ama Ispiryaniz ciceklenmisken cok guzel duruyor.

uzman16 24-04-2009 00:23

1 Eklenti(ler)
Ali Bey,
Morsalkımdaki durumu bilemiyorum. Seradan aldığım için onların çelikle çoğalttığını düşünüyorum.Ama eğer tohumdansa yandım, 7 sene daha bekleyeceğim demektir.

Yazın güneş görüyor ama kışın malum havalara bağlı. Bu sene budama yapmadım. Gübre olarak koyun gübresi ekledim toprağa az miktarda. Koyun gübresinin muhteviyatını bilmiyorum.
Yani bekleyip göreceğim. :confused:

Bu da ispiryamın bugünkü durumu.

Eklenti 74256

Selahattin Yılmaz 24-04-2009 07:52

Sevgili uzman16 fidanlığıma uğrayın size bonzaiye uygun bir fidan hediye edeyim. Bonzaiyi arayıp sormasamda devamlı mesajlarını okuyorum. Bonzai denemelerim her defasında bir şekilde sekteye uğrasada oldukça ilgileniyorum hatta arada bir baktıkça şundan şöyle güzel bonzai olur bundan böyle güzel olur diye iç geçiriyorum ama nedense hiç yaşatamadım şu ana kadar bonzailerimi hiç değilse yaşatanlara destek vereyim :).

uzman16 24-04-2009 10:09

Selahattin Hocam, çok teşekkür ederim.
Yeri tam anlayamadım, ama cumartesi uğrayabiliriz. Sanırım çevre yolundan -Botanik parktan sonra- içeri giriyoruz. Nereden giriş var? Mayıs peyzaj tarafında mı?
Sizi de uzun zamandır görmedik. Vesileyle görüşmüş oluruz.

Ali H. ALI 01-05-2009 14:06

Selahattin bey BONSAI'de simdiye kadar basarisiz olasaniz da bence yine denemelisiniz. Gecmistekileri yasatamamaniz, islerinizin yogunlugundan ve onlarla yeterli ilgilenememenizden kaynaklandigini dusunuyorum.

Yeni denemelarinizde mutlaka basarili olacaksiniz. Nedenmi? cunku yureginizde daha bonsai sevdasi yaniyor ve kolay kolay da sonmiyecek:)

Uzman 16 sanslisiniz hazir oraya gitmisken Selahattin hocanin verecegi fidanla kalmayiniz gozunuze kestirdiginiz olursa onlari da degerlendiriniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025