agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yarım Kalmış Bonsailer (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/)
-   -   turunç / Gardenya (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/2113.htm)

Hhatice 19-01-2007 00:50

Arkadaşlar benimde geçen sene kendiliğinden çıkan bir malta eriği fidanım var.Ne dersiniz bundan bonsai oluşturabilirmiyim.? Üç saattir okuyorum .Daha çok başındayım biliyorum.Okudukça merak sardım.Olmazsa kendime bir bonsai alacağım .Bunun için fidan mı alsam,yoksa hazır yapılmış olanları mı tercih etsem karar veremedim.Satın alınanlara da pek güvenmiyorum.Neticede geç oldu en iyisi şimdi yatıp biraz da nasıl bir karar alacağımı düşünerek uyumak:)))

memet 19-01-2007 08:53

Malta eriğini dene, yaprak küçültmede biraz düşünmemiz gerekecek. hazır bir bonsai almaktansa, fidan alıp onu şekillendirmeyi dene bence..hem daha çok şey öğreneceksin hem herşeyiyle sana ait olacak.

Hhatice 19-01-2007 10:24

Memetcim sağol:) Bende en çok yaprak kısmında takıldım. oldukça kocaman yapraklı çünkü ,elimde hazır fidan var bir deneyeceğim belki olur:)

turunç 19-01-2007 10:50

Hhatice; elindeki hazır fidanla başlayabilirsin. Memet' in dediği gibi tamamen senin yarattığın bonsain olur. İlk başta pek benzemiyorlar ama ilerleyen zamanda, senin de çabalarınla, aldıkları şekil çok güzel olacak. Aramıza katılman çok güzel. Umarım bonsai ve biz bonsaicilerle güzel vakit geçirirsin. Bonsai de bol şans dilerim :)

Ali H. ALI 19-01-2007 12:09

Hhatice hos geldin, Memedin ve Turuncun dedigi gibi bonsai diye satilanlara bos ver, senin emek verip yapacagin bonsailer onlardan cok daha guzel olacak.
Bonsai yapmak icin burada istedigin kadar bilgi yaninda yardima hazir bir de ekibi var bonsainin. Hic zorluk cekmeden ama calisarak bircok guzel bonsai yapabilirsin, kolay gelsin.

ÇeteÇakal 10-04-2007 21:39

Eklentileri açamamın sebebi benim bilgisayarım mı yoksa sitede mi bir sorun var?

cüce nar 14-04-2007 13:45

Aynı sorun bende de var.Açılmıyor.

zenfree 18-04-2007 23:54

Bugün İstinye Carrefour'da satılan gardenyalara baktım.Çok güzel görünüyorlardı. Ve harika kokuyorlardı. Tam aldım kasada ödeme yaparken :( toprağında yeşil bir pirecik gördüm. Almaktan vazgeçtim. Diğer bitkilerime de geçer diye korktum. Acaba bu bir bitki zararlısı mıyıdı? Yoksa "küçük bir pirecik ne zararı olabilir ki "mi? Bir türlü karar veremedim. Çok da sağlıklı görünüyordu. Aklım da gardenyada kaldı.
Gardenyalarda pirecik sorunu oluyor mu?

malina 19-04-2007 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetecakal (Mesaj 93907)
Eklentileri açamamın sebebi benim bilgisayarım mı yoksa sitede mi bir sorun var?

Bazı eklentilerin açılmama sorunu, forumla ilgili taşıma işlemleri sırasında yaşanan bir sorundan kaynaklanıyor. Bu sorunu yaşayan arkadaşların, o resimleri tekrar yüklemeleri gerek. Benim düzeltmem samanlıkta iğne aramaya benzeceği için kalkışmadım bile :)

karaselvi 01-10-2007 13:17

Gardenyadan bonsai yapmayı düşünüyorum. Bu başlık o sebeple açılmış ama hiç bilgi yok. Konu dağılmış.

lerdemir 14-11-2007 15:05

Evet, konu dağılmış.

Gardenya ile ilgili bilgi ararken burada pek bulumadım ben de.

Zira kış geçsin bir, apartmanımızın bahçesinde bir tür gardenya olduğuna emin olduğum, çok kalın gövdeli bir çalı var. Yazın harika gardenya çiçekleri vardı üzerinde. İşte onu havai köklendirme sonrasında ilk bonsai çalışmalarımda kullanmayı düşünüyorum...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025