![]() |
Teşekkürler Oktars!
Alıç karasal iklimin sembollerinden biri.Görmüşündür uçsuz bucaksız tarlaların ortsında bir tek ağaç alıç ağacı.Böyle olunca da değerli bir ağaç.Umarım güzel bir bonsai olur ileride.Elimde bir adet daha var ama o bunun kadar kalın gövdeli değil.Bir ara onun da resimlerini yüklerim.Bugün bir sürgün vermiş olduğunu gördüm ve sevindim.:cool: |
3 Eklenti(ler)
Diğer alıçın resimleri de bunlar.1,5 m boyu vardı geriye bu kaldı garibandan.Bugün yeni bir sürgün de vermiş.
Eklenti 5380 Eklenti 5381 Eklenti 5382 |
3 Eklenti(ler)
Populus alba-Akkavak, yeni arkadaşın adı...3 ay kadar önce tepeyi tamamen kesmiştim. Özellikle biraz uzun tutmuştum ki yeni sürgünlere göre tekrar budama yaparım diye düşünmüştüm.Kırmızı çizginin olduğu yerden kesip küçük resimdeki gibi şekillendirmeyi düşünüyorum(Yapraklardaki sarılık kloraz dan kaynaklanıyor,tenekeden saksıya aldığım için gübreleme yapamıyorum.Biraz daha zaman geçince Fe vereceğim.)
Eklenti 5439 Eklenti 5440 Eklenti 5441 |
Kavaklar çok hızlı büyüyor. Kısa zamanda istediğin bonsai yapabilirsin.
Gövdeyi hareketlendirmek için kırmızı işaretli yerden kesmen lazım ama şimdiden o dalı şekillendirmeye başla istersen. Kalınlaşırsa şekilde veremezsin. |
Haklısın çok hızlı gelişiyorlar.Aslına bakarsan kestim ama resim olmadığı için yükleyemedim.Yakın zaman da şekillendirme ile birlikte resimleri çeker ve tekrar yüklerim.Selamlar
|
Albiza kavağı çelikten mi elde etmiştin? Yoksa fidan olarak mı aldın? Benimde önümüzdeki sene bahar girmeden kavak çeliği elde etmek için girişimlerim var. Sağolsun bir tanıdığım köyden sana istediğin kalınlıkta getiririm demişti. Genellikle çelikler kalem kalınlığında oluyor.Fakat söğüt bahsinden hatırladığım kadarı ile ne kadar kalın alırsak o kadar iyi. Çünkü gövde kalınlaşmasını beklemek gerekmeyecek. Peki gerçekten kalın bir çelik kullansak mesela istediğimiz gövde kalınlığına çok yakın bir kalınlıkta çeliği suda bekletsek köklenir mi acaba?
|
Kökleniyor. Tecrübe ile sabit. :)
|
Merhaba albiza; sizden bir ricam olacak. Lime sülfür tarifini arıyorum ama bulamadım. Acaba rica etsem hangi malzemeleri, ne oranda kullandınız ve yapım aşamasını nasıl yaptınız? Bu konuda bizleri bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Çok teşekkür ederim. Saygılar...
|
KİREÇLİ SÜLFÜR KARIŞIMI
0.8 litre suya 57 gram bahçe kireç'i eklenerek yavaşça karıştırılarak kaynatılır. Karışım hafif hafif kaynamaya devam ederken 85 gram çiçek sülfürü yavaş yavaş karıştırılarak solüsyona eklenir. Bir süre sonra sulphur kaybolmaya başlar ve suyumuz sarımsı bir kahverengiye dönüşür. Kireç'in çözülmesi biraz daha uzun bir zaman alır ve genellikle bir miktar kalıntı bırakır. Baktınız ki daha fazlası çözülmüyor karışımı ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir eski naylon kadın çorabından süzdürerek bir şişeye doldurun ve şişenin ağzının çok sağlam bir şekilde kapandığından emin olun. Karışım hazırlanırken içine bir damla deterjan eklerseniz uygularken sulphurün deliklere girmesini kolaylaştırdığı söyleniyor. Karışımın hazır olması için bir 45 dakika geçmesi öneriliyor. |
Süpermen gibisin bonsaireef. Hemen de yetişip olaya el koydun. :) Teşekkür ederim. Senin bu uğraşılarının karşılığını nasıl öderiz biz? Sana birkaç tane dişbudak yollayarak ödeşebilir miyiz:))
|
Bu karışımı birkaç kez kullanmak sorun olur mu? yoksa tek seferlik bir tarif mi. Kullan at şeklinde mi yani? Değilse saklama koşulları nedir?
Off çok soru soruyorum. Benim bile içim bayıldı.. |
Alıntı:
Hiçbir zaman karşılık beklemiyorum.;) Dişbudak mı dedin?:eek: :rolleyes: ;) :p :D |
Arkadaşlar merhaba!
Turunç kusura bakma mesjını şimdi okudum fakat bana gerek kalmadığını gördüm.(Gündüzleri işlerimin yoğunluğundan siteyi fazla ziyaret etme şansım olmuyor.Boş kalınca da bonsailerime koşuyorum.Bu yüzden cevap yazmakta gecikebiliyorum,kusura bakmayın.)Zira sağolsun bonsaireef benim yerime cevaplamış.Ona da burdan teşekkürlerimi iletiyorum. Turunç bu karışımı dışarıda hazırlamanı tavsiye edrim.Kaynama sırasında keskin bir sülfür kokusu çıkıyor ve rahatsız edici boyutta.Evde hazırlarsan yengeden fırça yiyebilirsin,geceleride dışarılar bayağı soğuk....;) Pratik bilgiolması için bir yemek kaşığı silme yaklaşık 20 gr gibi gelir.Ve biraz fazlaca kaynat. karışımı ben su şişesine doldurdum ve ihtiyaç oldukça kullanıyorum.Suluboya fırçası ile dala sürüyor ve işim bitincede ağzını kapatıp muhafaza ediyorum. Sana iyi kokular dilerim.;) :D |
Alıntı:
Niye güldüğümü turunc söylemek ister belki.:rolleyes: |
Neden bonsaireef gülüyor turunç,söylesene merak ettim..
Unutmadan ben dışarıda tenekede kaynattım ,altının ateşide biraz fazla olmalı.;) |
Gülüyor çünkü ben yengeden değil enişteden fırça yerim:)) ona gülüyor. Çok pis sırıtmış haylaz:Pp
|
Albiza neden güldüğümü anladın mı? :D :D :D
|
evet anladım..
Gönlüm fırça yemenize razı olmaz bakın da olmazsa bir şeyler düşünelimmm. |
Albiza zahemet olmazsa bana azıcık lime sülfür gönderebilir misin. Malum balkonda yapsam komşular kokudan şikayet edecek. Bir sürümlük olsa yeter:)...
|
Ben de şaşırdım. Niyeyse ben de Turunç'la konuşurken Albiza gibi düşünüyordum.
Neyse "Turunc kun" şimdi oldu "Turunc chan" |
Aslında bu konuyu açıklamasam da olurdu. Şimdi kafanızdan kadın kısmı anlamaz falan geçirmeyin, kızarım haa:mad: ..
Japon **** çinli bir kadın görmedim ben bonsai ile uğraşan. Hani erkek egemen sanmayın. Ben de boş değilim. Bonsaiye yeni başlamış bir acemi olabilirim ama ağaçlarla yıllardır haşırneşirim.;) Eh ziraat müh. olmanın faydalarını da görmüyor değilim.:cool: Mesela budamadan hiç korkmam. Kesip biçilmiş fakat yanlış dalı gitmiş bir sürü fidanım mevcut. :( Zamanla bonsaiye uygun budarız artık:o .. Ayrıca teknik konulara girince kendi açımdan sorun yaşamıyorum. Yani bön bön bakmıyorum.:D Neyse uzatmayayım. Saygılar... |
Attı havasınıda. Da yanlış düşünüyorsun kadınlar anlamaz diye düşünce olacağını zannetmem, estetik duygusu erkeklerden biraz daha gelişmiş varlıklardır aslında.
|
Murareye katılıyorum...
Üstelik bir de ziraat mühendisi yaw. Turunç doğru yerde de ben kendimden şüphelendim... |
:) hasancihad sen de bir alemsin. Daha önce de dediğim gibi sendek iheyecana imreniyorum. İlk fidanlarını koşa koşa alışın, koşa koşa resim çekişin ve koşa koşa budayıp katliam yapışın... :)) Bence sen de doğru yerdesin. Ben senden çok umutluyum. Cesursun, araştırıyorsun, sende iş var dostum...
Murare, hava atacaksam bonsailerimle atarım:)) Şimdilik ortada böyle bir ürün yok ama yakında olacak!.. Mesela bu yaza benim cotoneaster ve vangelyanın işi bayaa bir bitmiş olacak. Kıvamı tutturduk mu gerisi kolay.. Bonsaireef' in dediği gibi gövde tamamsa bence bitmiş bile sayılır:) abartıyor muyum yoksa.. |
Dilerim ki bonsaiye olan bu heyecaniniz, hic bitmesin surup gitsin, ayni bonsai sanatinda oldugu gibi. Arkadaslar bonsai yasiyan bir sanat dali oldugu icin eseriniz hic bitmiyor, eseriniz uzerinde bir omur, calismak durumundasiniz Tanri gecinden versin, omrunuzun bittigi yerde, geride biraktiginiz bonsainize mutlaka bir seveniniz bakacaktir. Agacinizi bitti diye bir tarafa birakin 4-5 ay icerisinde bonsai olmaktan cikacaktir, agacinizin surekli guzel, estetik ve saglikli kalmasi, kafanizin, yureginizin ve makasinizin calismasina baglidir. Yapacaginiz, omur boyu bonsai calismalariniz, kolay ve keyifli olsun.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bence haksızlık yapma turunç.Bak mesela şu resim böyle olmadığını gösteriyor. Eklenti 5524 |
Dünyaca ünlü bir sürü bayan bonsaici var. :)
|
Ben de çalışıp Türkiye'de ünlü olsam:)) Belki olgunlaştığımda olur. Şimdi çok çömezim...
|
Yalnız Türkiye'de değil dünyada da ünlü olacaksın. Bundan emin olabilirsin. Bu kararlılıkla devam et yeterli.
|
Çok saol büyük desteksin. Doktor sen en iyisi psikiyatrist ol. Bence senin tedavine ihtiyacı olan ççoook insana yardım edebilirsin. Bonsaicilerden başla:)) budama hastalığı mesela, teşhis, tanı, tedavi vs...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025