![]() |
Kelin ilacı olsa başına sürer. O hastalıktan bende de var. :)
|
Albiza /cotoneaster
2 Eklenti(ler)
Uzun bir aradn sonra yeni bir aday ile karşınızdayım.aslında foruma girmediğim zamanlarda da yeni adaylar aileye katıldı ama fırsat bulup resimlerini yükleyemedim.Yakında, bir bir onların da resimlerini yüklemeye çalışırım.Ve sizlerin görüş ve önerilerinizi beklerim.selamlar
Eklenti 6830 Eklenti 6831 |
Albiza/Yeni Ardıç
3 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar.
Yeni bir ardıç çalıması ile karşınızdayım.Umarım beğenirsiniz. Eklenti 6995 Eklenti 6996 Eklenti 6997 |
hiç anlamam ama canım çekti walla. işin kötüsü sadece çiçek suladım bu güne kadar :))))
ama bişiler yaparım sanıyorum :))) |
Her işin başı azmetmekle başlıyor. Yaparım deyince, biraz sabır, biraz bilgi edinme, çok güzel bonsaileriniz olacak.
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba ,
Ben de bonsai yapmak istiyorum ama bu hanımeli sizce uygunmudur?Hanımeli 4 yaşında , köpeklerim üst dallarını sürekli kopardığı için büyüyememişti bende siteyi bulma şansına erdikten ve sizleri tanıdıktan sonra onu bonsai yapabileceğime karar verdim , sizler ne dersiniz. |
Kesinlikle güzel bir bonsai olabilir. sürgünleri sık sık budayıp formu korumanız gerekecek. Yapraklardan dallar çok anlaşılmıyor, telleme ve budamayla biçemlendirme denemelisiniz. Nasıl yapacağınıza dair bilgileri bonsai başlığında bulabilirsiniz.
|
Sevgili memet ,
İlginize teşekkürler . Bu yazıyı yazdığınızdan beri bonsai hakkında araştırma yapıyorum ( daha doğrusu çok uzun süreden beri yapıyorum 10 yıldan beri bonsaiyle ilgileniyorum) ama hala şu anda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. |
Ali abinin öğüdünü tekrarlayayım ben, bir çay alıp ağacı seyret, ağaç ne şekle girmek istediğini söylesin.
Hanımelinin dalları sertleştikçe kırılganlaşıyor, bolca sürgün vereceği için budama ile şekil vermeli. Belki önce hangi tarz olmalı diye düşünmeli. aslında şu halide hoş görünüyor. Bakalım başkaları ne düşünecek. |
Bence de bu hali çok güzel , buna yanılmıyorsam süpürge tarzı deniyor galiba .
|
Cevizagaci tekrar selamlar, anladigim kadari ile hanimeline kiyip budamak istemiyorsun. Bu sekli ile birakmak istiyorsan bile, budama yapmalisin.
Ornegin hanimelinin yapraklari cok buyuk gorunuyor. O yapraklari keskin bir makasla, dal uzerinde yaprak sapcigi kalacak sekilde budarsan yeni cikacak yapraklar daha kucuk cikacagi gibi, agacindaki dallari acik bir sekilde gorup budama da yapabilirsin. Yapacagin yaprak budamasini burada paylasmayi unutma bircok arkadasa yardimi olacak. Kolay gelsin. |
Hemen başlıyorum , çok heyecanlı ve sevinçliyim tekrar teşekkürler .
|
Merhabalar
Ya ben size ne diyeyim arkadaşlar bilemiyorum. Çok şaşkınım. Öncelikle sitede yeniyim. Bir soru için cevap ararken bu site ile tanıştım ve ilgiyle izliyorum yaptıklarınızı. Ağaçları, bitkileri ve doğayı her zaman çok sevmişimdir. Henüz yetiştirdiğim şeyler birkaç çiçekten ibaret ama en kısa zamanda engin bilgilerinizden yararlanarak ağaçlar yetiştirmek de isterim mutlaka. Tekrar hayranlığımı belirterek teşekkürlerimi sunarım. Şimdilik sadece izliyor ve yorumlarınızı bilgilerinizi takip ediyorum. Umarım bende burada paylaşılmaya değer güzellikler ile sizlerle olabilirim bir gün.
Saygılarımla... |
1 Eklenti(ler)
Hanımelimi Ali Bey'in dediği gibi yapraklarını budadıktan sonraki hali
|
Ceviz agaci selamlar, hanimelinin dallarini gorebiliyoruz guzel bir yaprak budamasi yapmissin.
Bu fidan uzerinde yapabilecegin iki sey var. 1-govdenin uzerinden ilk dallarin ciktigi yerin hemen uzerinden govdeyi ve dallar uzerinde de bir veya iki cift tomurcuk kalacak sekilde budayip, dusundugun supurge tarzini yapabilirsin. Bunu yapacaksan yeni cikacak olan surgunleri iki, uc tomurcuktan sonra surekli cimcik alikmla budamalisin ki dallari cogalip guzel bir forum alsin. 2- Budamaya kiyamiyorsan bahceye dikip, veya genisce bir saksiya alip normal bir hanimeli seklinde buyutursun. Bonsaide budama cok onemlidir. budamadan bonsai yapmak olanaksiz gibi bir sey. O yuzden dogru ve planlanmis bir budamadan korkmayiniz. Agacinizi budadiktan sonra kisa bir sure istediginiz gibi durmayabilir. Ama unutmayiniz bonsai uzun soluklu bir ugrastir. Bir de bonsai icin fidan secerken yapmak istediginiz tarza gore fidan secerseniz daha az bir budama ile agaciniza istediginiz forumu verebilirsiniz. Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Ali HOCAM ,
Gerçekten arkadaşların size ' HOCAM' diye hitap etmesini katbe kat hakediyorsunuz . Ben çalışmalarımla bu kadar ilgilenip , vakit ayırıp , bu kadar uzun yazılar yazacağınızı tahmin etmemiştim . Tekrar tekrar teşekkür ediyorum . Anlattığınızı doğru anlamışmıyım , kesilecek yerler bu işaretlediğim yerlermi ? |
Cevizagaci selamlar, oralarda bonsai yapmasini ogrenmeniz icin, bildiklerimi paylasiyorum. Benim gibi sitedeki bircok arkadas da oyle yapiyor ve Ortak amacimiz, tanitip, sevdirip, ogretip bonsaiyi, Turkiyede olmasi gereken yere tasimaktir. Bu surec icerisinde herkes elinden geleni yapiyor ve ben inaniyorum ki onumuzdeki yillarda oralarda yapilan bonsailer, diger ulkelerde yapilan bonsailerle boy olcusecek duzeyde olacaktir. Bunun kaniti da sizlerin, hepinizin, bonsaiye olan ilgisi ve bonsai ogrenmek icin gosterdiginiz cabadir.
Dogru anlamissin, hanimelini isaretladiginiz yerlerden budayabilirsinniz. Duslediginiz tum bonsailerin gercek olmasini dilerim. Sevgi ve saygi ile kaliniz |
Bu başlığı okuyunca inanamadım. Bir insan nasıl bu hadar çok bonsaiyi bu kadar kısa sürede bu kadar güzel yapabilir diye şaşırdım. Hayranlık duydum.
Sn. Albiza'nın sayfaları büyük bir ilgi ile su gibi okumuşum. Ama o da ne!! Bu kadar güzel çalışmalar bir anda bıçak gibi kesiliyor. Bu çalışmaların son durumu nedir, yeni çalışmalar var mı, hangileri yaşıyor ya da kaybedilen ağaçlar var mı, saksı değişimleri yapıldı mı gibi pek çok soru havada kalıyor. Neden bu kesinti? Bonsaiye böylesine gönül verilerek yapılan bu çalışmaların devamı olmalı. :confused: |
Uzman 16 övgüler için çok teşekkür ederim.****** bonsai sevgisi ve tutkusu bitmedi devam ediyor.Bonsai sayısı da bir hayli arttı...
Bonsai sevgisi bir girmeye görsün, ondan uzaklaşmak ,kopmak pek mümkün olmuyor.... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025