![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kelebek
Giriş Tarihi: 12-11-2007
|
2. Çelik ve en fazla dal olan çelik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Kelebek
|
3. çelik Fikir ve yorumlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2007
|
Merhaba.
Acemi birinin şahsi düşünceleri. Bence üç dalıda aynı saksı içine alman bence kötü bir uygulama. Çünkü dar alanda üçüde gelişmeye çalışacak. Ama ayrı saksı içine aktarma içinde uygun zaman değil. Bence sonbahara kadar uygun sulama ve en az gübrelemeyle üçünü de yaşatmaya çalış. Kış gelince ayrı ve daha büyük saksılara aktarırsın. Eğer üçü de ayrı ve daha büyük saksılarda olsaydı çok daha çabuk serpilirdi. Onun için bu yaz sadece üçünüde yaşatmaya çalış. Başkaca hiçbir işlem yapma. Sulamaya dikkat et(Özellikle Antalya'da yaşadığın için hergün toprak kuruluğunu kontrol et). Tavsiye edilenin yarısı kadar gübre ver. Hayvansal gübre verme (İçinde bakteri, mantar vs olabilir). Bildiğimiz tarlalara attığımız beyaz gri vs toz şeklindeki veya çiçekçilerde satılan sıvı gübre olsun. 5-5-5 veya 10-10-10 gibi N-P-K değerleri en düşük olanını bulmaya çalış. Gübreyi fazla verme. Bir çoğumuz gelişmesini istediğimiz fidanı fazla gübrelemeyle öldürdük. Acemi önerileri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kelebek
|
Vekilori önerilerin için teşekkür ederim. Fotoğrafını yüklemiş olduğum çelikler köklendirdiklerimin yarısı. Diğer kalan yarısı bahçede dikili ve bunlardan çok daha az geliştiler.Dal kalınlıkları daha ince.Bu ters durumu bende anlayabilmiş değilim ![]() Söylediğin gibi saksı değişimi için uygun zaman olmadığını düğünmüyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3732 bu sayfada Bonsaisan'ın bonsai takviminde yaprağını döken ağaçlar için saksı değişimi nisan ortalarına kadar devam etmiş.Yani bu günlerde değiştirsem bile söğüt gibi dayanıklı bir tür yaşar düşüncesindeyim. Antalya iklimi ile düşüncene katılıyorum. Yaz aylarında önerilerine dikklat edeceğim. İyi günler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Nilemir, sogutlerinin surgun uclarini budarsan onlari daha fazla dallanmiya yonlendirirsin. Su an fidanlarinin durumu supurge tarzina ve ya sarkik tarza uygun gibi gorunuyor. Topraga dikili sogutlerinin daha saglikli gelismesi gerekirdi. Sogut suyu seven bir bitki, belki toprak yapisi suyun koklere kadar ulasmasini engelliyor diye dusunuyorum. Fidancilara ugramak icin guzel bir mevsim, istediginiz gibi bonsaiye uygun fidanlar bulabileceginizi dusunuyorum. Size guzel bonsai calismalari diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Kelebek
|
Ali Bey söğütleri söylediğiniz gibi budayacağım.Sürürge tarzı bir çalışma yapmayı çok isterim. Bahçede ki söğütler dediğim gibi tam tersi bir durum sözkonusu. Söylediğiniz gibi topraktan kaynaklanan bir sorun olabilir. Fidancılarda harika fidanlar var gerçekten ben kendime 2 tane aldım. Ama söylediğim gibi makinam olmadığı için şu anda beklemedeler. En kısa sürede onları da paylaşacağım.Yarışmaya katılmak istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|