Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maycan bahçe
Sevgili Vyssera,
Biliyorsunuz biz de çok taze bonsaiciyiz, meyve ağaçlarında çalıştığınıza göre ,meyveleri küçültme yönün de bir ilerleme kaydedebildiniz mi?
Küçük meyveli ağaçlarda çalıştınız mı?Meyveci olduğumuz için meyve ağaçlarında bonsai ilk düşündüğüm çalışma oldu.Umarım deneyimlerinizi paylaşırsınız.
|
Nilemir kusura bakma yerini işgal ediyoruz ama
Sevgili Maycan bahçe,
Şöyle söyleyeyim meyvesini küçültmek mümkün olabilir ama bundan ziyade kendiliğinden küçük meyve veren ağaçlar tercih edilirse sorun kalmayacaktır. Örnek olarak fidancıdan bir elma aldım, fidancı bana 50 çeşit elma getirtebildiklerini söyledi, ben küçük ve kırmızı elma veren bir cinsi tercih ettim. Ayrıca bir tane de yaban elması yamadorisi yapmıştım doğadan. o da küçük ve biçimsiz meyve veriyor. Bunun dışında bir kumkuat ağacı aldım, malum küçük ve güzel meyveleri var, bence çok ideal bir ağaç. Bir incirim var ama onun meyve vereceğini pek sanmıyorum. Bir bodur mandalinam var, sanırım kalamondin denilen meyve, bana satan kişi bodur mandalina adıyla satmış olsa da. Ağaç daha çok küçükken bile bir sürü meyve veriyor, meyveleri orta büyüklükte.
Son olarak şu da düşünülmeli 1-1,5 cm den küçük meyve veren değişik türlerden yapılacak olan 40-50 cm uzunluğundaki bonsailer görsel olarak çok hoş duracaklardır. Aklıma alıç, yaban mersini gibi ağaçlar meyvesi yenmeyen ateş dikeni benzeri çalılar geliyor. Cüce nar'ı da unutmamak lazım. Bunun dışında meyvesini küçültmek için özel bir teknik uygulanıyorsa ben henüz haberdar değilim. Elimden geldiğince ağaçlarım üzerinde yaptığım her çalışmayı burda ismimle açtığım bölümde yayınlayacağım. İyi çalışmalar.